4-3-3 mü, 4-4-2 mi?

Formasyonun pek önemi yok bana kalırsa

5-4-1 oynayıp kasıp kavuran alman ve italyan takımları görüyorum

Sahada futbolcuya verilen rol ve mental olarak hücum ya da sağlamcı anlayış mı sergileyeceksin önemli olan o

5-4-1 ile top sendeyken hücum da bir anda 3-4-3 e dönebilirsin ve bunu çok iyi yapabilen takımlar gördüm

Bizim şuan ki kadromuzun hücum da etkili olacak pek yanı yok pedro vb topçular gelirse iş değişebilir

O yüzden basit kadrolarla en doğru olanı 4-2-3-1 oynamak çünkü en azından sahanın hemen her yerini parselleyebiliyorsun

İlk 11 olarak gayet iyi bir çözüm; tam olarak bunu kastetmiştim...

Ancak bununla da bitmiyor;

Pedro' nun olmadığı maçlarda E. Akbaba idare eder diyelim hadi.

Umduğumuz performansı gösterecek Oliveira' nın yerine Berkan' ı monte ettiğimizde kalite net olarak düşecektir.

Hele Gueye yerine Taylan' ı konuşlandırdığımız anda takım yine bildiğimiz, tiksindiğimiz haline, 'özüne' döner bir anda; onu ne yapacağız?!..

Taylan ve Berkan, sevdiğim, başarılı olmalarını çok istediğim futbolcularımız ama hayatın gerçeklerine direnmenin faydası zararından fazla olur genellikle...

Hülasa; Pedro transferi konusunda ikilemdeyim; transferi gerçekleşmezse, 4-4-2/4-2-3-1 le filan uğraşmayıp direkt 4-3-3/4-3-2-1 formatlarına göre planlama yapmanın en doğrusu olacağı kanaatindeyim...

Ha, 30 yaşındaki Oliveira' dan sonra 33 yaşındaki Gueye, kalitesinden şüphe duymasam da en doğru planlama olmaz diye de düşünüyorum. Ciddi revizyon yapılıyor madem, iki yıl sonrasını düşünmemek olmaz...

İlk 11 olarak gayet iyi bir çözüm; tam olarak bunu kastetmiştim...

Ancak bununla da bitmiyor;

Pedro' nun olmadığı maçlarda E. Akbaba idare eder diyelim hadi.

Umduğumuz performansı gösterecek Oliveira' nın yerine Berkan' ı monte ettiğimizde kalite net olarak düşecektir.

Hele Gueye yerine Taylan' ı konuşlandırdığımız anda takım yine bildiğimiz, tiksindiğimiz haline, 'özüne' döner bir anda; onu ne yapacağız?!..

Taylan ve Berkan, sevdiğim, başarılı olmalarını çok istediğim futbolcularımız ama hayatın gerçeklerine direnmenin faydası zararından fazla olur genellikle...

Hülasa; Pedro transferi konusunda ikilemdeyim; transferi gerçekleşmezse, 4-4-2/4-2-3-1 le filan uğraşmayıp direkt 4-3-3/4-3-2-1 formatlarına göre planlama yapmanın en doğrusu olacağı kanaatindeyim...

Ha, 30 yaşındaki Oliveira' dan sonra 33 yaşındaki Gueye, kalitesinden şüphe duymasam da en doğru planlama olmaz diye de düşünüyorum. Ciddi revizyon yapılıyor madem, iki yıl sonrasını düşünmemek olmaz...
Güzel noktalara değinmişsiniz, hemen hemen hepsine de katılıyorum ama özellikle bu sezon için Gueye - Sergio - Pedro gibi isimler, bunlardan birisini çıkartıp atıyorum Berkan'ı koyduğumuz maçlarda Berkan'ın ya da yanlarında kim oynuyorsa onların performansını yükseltebilecek isimler. Takıma katkıları üst düzey futbolcular hepsi. Bu yüzden Berkan'ın mevcut kadroda bize göstereceği kalite ve harcaması gereken efor ile yanında Gueye'nin olduğu bir maçta bize sunabilecekleri, Okan Buruk'un ona vereceği görevler çok farklı olacaktır. Gueye - Sergio ikilisi zaten orta sahanın tüm bölgelerinde özellikle bizim ligde çok rahat oynayabilecek hem pozisyon bilgisine hem de tekniğe sahip isimler. Bu yüzden Gueye yerine Taylan girdiğinde Sergio'yu geriden oyun kurmada konumlandırıp Taylan'ı daha önde de kullanabiliriz. Bir şekilde birbirine olumlu yönde katkısı olacak, değişkeni bol rotasyon oluşturulabilir ama ben de Gueye gelse bile en az bir orta saha daha alınmalı diye düşünüyorum.

İki yıl sonrasını düşünmeden tabii ki olmaz ama bu sene gelecek bir sportif başarı ile gelecek iki üç yılı şekillendirmek daha kolay olur. Örneğin, Avrupa kozunu oynayabiliriz genç ve üst düzey futbolcuları getirirken. Sportif başarı transfer masasında, görüşmede kulübün elini güçlendirir. Bugün Avrupa yapabilmiş olsaydık belki de Sergio 2,75'e değil de 2,25'e gelirdi ya da daha daha genç, hedefleri olan birisini getirebilirdik. Bu sene sportif başarı bir şekilde gelmeli ki geleceği daha iyi şekillendirebilelim. Ama tabii ki takımı da 30 yaş üzeri, son sözleşmesine imza atacak futbolcularla doldurmamak gerekiyor. Sergio - Gueye - Pedro mental ve fiziksel olarak hala üst seviyedeler, 2 sene bu omurga ile başarı sağlayıp aynı süreçte de arkalarına genç ve bunların yerini alacak isimleri hazırlarsak bugün yapılmış her hamle ancak böyle değerlenebilir. Sportif başarı kısa dönemde de şart bizim için. Galatasaray yetiştirici olacaksa da bunu şampiyonluktan ve Avrupa'dan kopmadan yavaş yavaş yapmalı.

30 yaşındaki Oliveira' ya 4 yıllık sözleşme verildi diye veryansın ediliyor ki tümüyle haksız sayılmazlar. Aynı yaştaki Pedro daha az süreyi kabul etmez, 33 yaşındaki Gueye de 3 yıldan az kontrata yanaşmaz muhtemelen. Bu üçünün birden transferi başlıbaşına sıkıntı olabilecek bir unsur. Hep iyimser tarafından baka baka uğradığımız zararların haddi hesabı yok. Ligi beğenmeme, uyum sağlayamama, erken emekliliğe meyil gibi olası sorunlar göz ardı edilmemelidir...

nacizane tercihimi , bazi bekledigim transferler olmadan yorumlamak istemiyorum.

fakat, basliga katki babinda ,izlemesi en zevkli kurulum son 10 yilda izledigim, *hirvatistan'in oynadigi duzen.
kagit uzerinde rakamsal ayni gozuken fakat isleyisi ve tipolojileri farkli .

Bence Berkan daha cok Gueye yedegi olmaya musait, Taylan da Oliveira yedegi. Yerlerini tutar demiyorum tarz olarak soyluyorum

Bence Berkan daha cok Gueye yedegi olmaya musait, Taylan da Oliveira yedegi. Yerlerini tutar demiyorum tarz olarak soyluyorum
Taylan hele 8 de hiç olmaz, etme. Etrafı alabildiğine boş iken bile topu 1 sn ayağında tutmaktan korkan, en kısa yoldan Marcao' yu arayıp bularak önüne dürtmeyi marifet sayan herifin inisiyatif almasını, oyun kurmasını mı bekliyorsun cidden?!..Dediğim gibi, sevdiğim bir futbolcumuzdur, başarılı isterdim ama olmayacak duaya amin demekten vazgeçtim artık...

Berkan da tek ÖL rolüne uygun biri değil diye düşünüyorum. Okan Hoca çift çapa kullanmaz zaten. Etrafında doğru oyuncular olursa, tempolu bir 8 numara olarak rotasyona katılabilir. Veya gerekirse 4-4-2 orta sahasının sol tarafında verimli olabilir belki...

Taylan hele 8 de hiç olmaz, etme. Etrafı alabildiğine boş iken bile topu 1 sn ayağında tutmaktan korkan, en kısa yoldan Marcao' yu arayıp bularak önüne dürtmeyi marifet sayan herifin inisiyatif almasını, oyun kurmasını mı bekliyorsun cidden?!..Dediğim gibi, sevdiğim bir futbolcumuzdur, başarılı isterdim ama olmayacak duaya amin demekten vazgeçtim artık...

Berkan da tek ÖL rolüne uygun biri değil diye düşünüyorum. Okan Hoca çift çapa kullanmaz zaten. Etrafında doğru oyuncular olursa, tempolu bir 8 numara olarak rotasyona katılabilir. Veya gerekirse 4-4-2 orta sahasının sol tarafında verimli olabilir belki...
Tekrar yazayim o zaman demek istedigimi. Berkan'in en iyi yapabildigi seyler, Oliveira'nin yapabildigi seylerden cok Gueye'in yapabildigi seylere benziyor. Taylan'in en iyi yapabildigi seyler icin ise tam tersi gecerli.

Zaten Gueye ve Oliveira ikilisiyle sezona baslarsak ikisinden birine bir sey oldugu anda oyun planini degistirmek gerekir yorumuna katiliyorum, o yuzden postun kalanini alintilamadim

Tekrar yazayim o zaman demek istedigimi. Berkan'in en iyi yapabildigi seyler, Oliveira'nin yapabildigi seylerden cok Gueye'in yapabildigi seylere benziyor. Taylan'in en iyi yapabildigi seyler icin ise tam tersi gecerli.

Zaten Gueye ve Oliveira ikilisiyle sezona baslarsak ikisinden birine bir sey oldugu anda oyun planini degistirmek gerekir yorumuna katiliyorum, o yuzden postun kalanini alintilamadim
Anladım ve katılmadığımı belirttim işte ben de. Her konuda fikir birliğine varmamız gerekmiyor. Taylan, defansif müdahalelerde Berkan' dan daha çabuk ve başarılı; hücum adına ise en ufak bir niyet bile göstermiyor. Berkan hiç olmazsa önü boş olduğunda dripling deniyor, sezon boyunca birkaç asist veya kilit pas çıkardı filan...

Rüyamda gördüm galiba 😄 @Suat Kara

1657506748745.webp

Eldeki 25 futbol fakiri adamla hicbir sistem oynanmaz malesef. Ayrica, Yunus ve Kerem tarzi kanatlarla cift santrafor oynanmaz. Hatta bu tarz kanatlarla nokta santraforlada oynanmaz. Barca dahi denedi hicbiri ise yaramadi. Bu tarz kanatlarla Baros tarzi gezen teknik bir forvet lazim. Elde buna en yakin adam Mustafa oda kalici degil vede teknigi yeterli degil.

xxx
xxx...........................xxx
xxx xxx
xxx
xxx xxx xxx xxx
xxx​

Bu kadroyla 4-4-2 hala zor bence. Yeni bir orta saha ve forvet gelse bile kanatlarin siritma ihtimali yüksek bu sefer de.

Bence en iyisi 4-2-3-1 veya zaman zaman 4-3-3 kullanmak.

Elinde net(her şeyi yapabilecek) 2 orta oyuncun varsa örneğin prime Selçuk-Melo orta sahası gibi o zaman 4-4-2 en iyi sistem. İleri ikiliden bir tanesini de Elmander gibi seni 12 kişi oynatacak bir adam seç gol atmasa da olur. Diğeri bitiriciliği yüksek bir adam olmalı ama.

Sneijder gibi bir 10 numara bulma şansın varsa 4-2-3-1 oynarsın onda da yardırırsın.

2 tane sağlam MC ile bir tane sağlam DMC’ye sahipsen 4-3-3 oynarsın. Yine prime zamanlarını baz alarak söylüyorum:

————-Melo———-
—Selçuk—-Herrera—- gibi.

Kısacası bu sorunun cevabı elindeki orta saha oyuncularında saklı.

Geri
Üst Alt