Cevap: #4 Ali Turan
Vallahi göbekte açık veririz diye korkudan Rijkaard'ın Neill'i sağ beke çekmesine ihtimal vermiyorum. Yoksa A.Turan'ı beke koyana kadar, G.Zan'ı stopere koy, Neill'i sağa ama buna bile riskli diye yanaşmayan bir t.heyet var. Yani bu ihtimal fiilen uygulanmıyor.
Sabri zaten as, eksiğimiz olmadıgında, yedek sag bek yok diyorum ben. A.Turan zaten yeterli olsa boyle birseyi yazmazdım.
Serkan Kurtuluş ise aslında birebir mevkisini bulamamış bir oyuncu. Bana gore, göbekte ya da sağ acık-bekte Barış'tan da Sarp'tan da, A.Turan'dan da teknik ve zeki. Ama fizik güç yetersizliği nedeniyle, Rijkaard bu riske girmiyor. Beke teknik, zeki Serkan yerine bu ozellikleri olmasa da sertliğiyle iş yapacak A.Turan'ı tercih ediyor. Sonra kalkıp Rijkaard teknik yanlısı bir hoca falan deniliyor ya?
Keza gobekte Sarp, Barış ve Ayhan'ı aynı anda kullanması da aynı sebepten.
Yine sağ açıkta Barış'ı kullanmasının sebebi nedir? Barış açıkta ne kadar basarılı? Dribling yapabiliyor mu? Ortaları cok mu isabetli, kanat oyuncusunun hangi asli özelliğine sahip Barış. Sadece sertliği ve pres becerisi nedeniyle sağ açıkta kullanabiliyor Rijkaard. Basbayağı takım rezil, bari dirençli olalım da kolay yenilmeyelim demek bu.
Bu yuzden Serkan Kurtuluş'a bu takımda forma vermezler.
Sonuç, yedek sağbekte A.Turan ne kadar formsuz da olsa, Serkan ağzıyla kuşta tutsa, Rijkaard A.Turan'ı tercih edecektir. E.Gungor'u de sağ bek oynatmışlardı hem Skibbe hem Rijkaard. Bkz. S.Bukreş maçı 0-2.
Öneri, Serdar Kurtuluş alınabilir. Cunku kardeşine göre fizik olarak daha iri ve kuvvetli bir oyuncudur. Yani Rijkaard sever. Teknik ve oyun zekası olarak da elimizdeki çogu oyuncudan iyidir. Serdar Kurtuluş'un kendi jenerasyonunda Uğur Uçar'ın as'ı oldugunu, yani Uğur'un genç milli takımda Serdar'ın yedeği oldugunu hatırlatayım.