#4 Ali Turan

Cevap: #4 Ali Turan

Yanlış mı yapmış ? Rijkaard Ali Turan'dan Ramos yaratır mı ?

bkz : Rijkaard Aydın'dan Jesus Navas yaratır mı ?

special thanks to ayıboğan meriç

stoper oynadığı zamanı da biliyoruz, kayseri maçlarında her pozisyonda barosa tekme tokat girdiğini unutmadım.hakemler sağolsun hiç penaltı çalmadılar.stoper oynasa serveti bile mumla ararsınız.

simdi bu adam stoper oynasa Neill sag bek oynasa defans yine facia olur, Serkan sag bek oynasa herkes, neden Serkan sag bek oynuyor, cik tecrubesiz diyecek, Baltanin alternatifi olsa zaten Balta sol bek oynamayacak Rijkaard sezon basi Caglarin sakatligi bizi etkiledi dedi, rekabet olmadigi icin Hakan Balta ayas ayas sahada geziniyor

Aslında bu adamın düştüğü duruma üzülüyorum. Maalesef yönetimimiz çağdışı bir alışkanlıkla yalnızca bizim maçtaki oyununa bakarak transfer etme kararı almış gibi görünüyor. Bizse o vakitlerde "bir bildikleri vardır herhalde" dedik (ki o zamanlar yönetimin aklı selim sahibi olduğuna inandığımız güzel günlerdi), Ali'de kendini riske atıp delikanlılık örneği sergileyince bizde çoştuk ve bekledik. Gel gör ki adam canla başla mücadele ediyor fakat teknik kapasitesinin engellemesiyle karşılaşıyor. Yazık oluyor bu adama aslında onun hiçbir suçu yok, onu tek maçta izleyip Rijkaard'ın önüne koyanlara sevgilerimi sunarım.

Vallahi göbekte açık veririz diye korkudan Rijkaard'ın Neill'i sağ beke çekmesine ihtimal vermiyorum. Yoksa A.Turan'ı beke koyana kadar, G.Zan'ı stopere koy, Neill'i sağa ama buna bile riskli diye yanaşmayan bir t.heyet var. Yani bu ihtimal fiilen uygulanmıyor.

Sabri zaten as, eksiğimiz olmadıgında, yedek sag bek yok diyorum ben. A.Turan zaten yeterli olsa boyle birseyi yazmazdım.

Serkan Kurtuluş ise aslında birebir mevkisini bulamamış bir oyuncu. Bana gore, göbekte ya da sağ acık-bekte Barış'tan da Sarp'tan da, A.Turan'dan da teknik ve zeki. Ama fizik güç yetersizliği nedeniyle, Rijkaard bu riske girmiyor. Beke teknik, zeki Serkan yerine bu ozellikleri olmasa da sertliğiyle iş yapacak A.Turan'ı tercih ediyor. Sonra kalkıp Rijkaard teknik yanlısı bir hoca falan deniliyor ya?

Keza gobekte Sarp, Barış ve Ayhan'ı aynı anda kullanması da aynı sebepten.

Yine sağ açıkta Barış'ı kullanmasının sebebi nedir? Barış açıkta ne kadar basarılı? Dribling yapabiliyor mu? Ortaları cok mu isabetli, kanat oyuncusunun hangi asli özelliğine sahip Barış. Sadece sertliği ve pres becerisi nedeniyle sağ açıkta kullanabiliyor Rijkaard. Basbayağı takım rezil, bari dirençli olalım da kolay yenilmeyelim demek bu.

Bu yuzden Serkan Kurtuluş'a bu takımda forma vermezler.

Sonuç, yedek sağbekte A.Turan ne kadar formsuz da olsa, Serkan ağzıyla kuşta tutsa, Rijkaard A.Turan'ı tercih edecektir. E.Gungor'u de sağ bek oynatmışlardı hem Skibbe hem Rijkaard. Bkz. S.Bukreş maçı 0-2.

Öneri, Serdar Kurtuluş alınabilir. Cunku kardeşine göre fizik olarak daha iri ve kuvvetli bir oyuncudur. Yani Rijkaard sever. Teknik ve oyun zekası olarak da elimizdeki çogu oyuncudan iyidir. Serdar Kurtuluş'un kendi jenerasyonunda Uğur Uçar'ın as'ı oldugunu, yani Uğur'un genç milli takımda Serdar'ın yedeği oldugunu hatırlatayım.

Ali Turan'la olmuyor yerine iyi bir yabancı almalı. Holanda ve Brazilya'da çok iyi sağbekler var. Yönetim uyuyor.

Defansif olarak iyi olabilir ama ofansif olarak katkı vermiyor. Bizim gibi takımların ofansif yönü iyi olan beklere ihitiyacı var. Ali Turan bunu karşılayamıyor. Sadece alternatif olabilir gerisi yalan.

Sağbek oyuncusu değil elbette.

Ancak bu adamın 6 aydır futbol maçı oynamadığını düşündüğümde ve son oynadığı maçla öncekileri kıyasladıgımda vücudunun daha çevik, daha hızlı bir hal aldıgını görüyorum.2-3 maç öncesindeki kadar ağır ve hantal değil.

Dediğim gibi elbette bir bek oyuncusu değil ancak, Hakan Balta'dan daha fazla bindirme cesaretine sahip. Oynadıkça çok daha iyi olacaktır ve iyi bir alternatif olacaktır.

Transferinin gündeme geldiği ilk andan beri karşıydım. Ama bu adam hakkındaki düşüncelerim değişiyor.

Forumda çok eleştirildiğini görüyorum. Ya ligin ilk maçında ya da Avrupa maçlarımızdan birinde bu adamda ışık varmış dedim kendi kendime. Özellikle defanstan ileriye iyi derinlemesine pas attığını düşünüyorum. Hiç stoperde izlemedim. Ama Sabri'nin 1-2 maça kadar geri dönmesiyle, muhtemelen milli maç arasından sonraki ilk lig maçında, gerçek mevkisine geçebilecek. Eğer defansif anlamda yeterli performansı sergiler ve Neill ile uyum sağlarsa bir anda hiç beklemediğimiz şekilde modern bir defans hattımız oluşabilir. İnsua- Ali - Neil ve Sabri.

Ama biraz daha izleyip görmeye ihtiyacım var Ali'yi. Şu an genel yorumların aksine kendisinden umutluyum.

Transferinin gündeme geldiği ilk andan beri karşıydım. Ama bu adam hakkındaki düşüncelerim değişiyor.

Forumda çok eleştirildiğini görüyorum. Ya ligin ilk maçında ya da Avrupa maçlarımızdan birinde bu adamda ışık varmış dedim kendi kendime. Özellikle defanstan ileriye iyi derinlemesine pas attığını düşünüyorum. Hiç stoperde izlemedim. Ama Sabri'nin 1-2 maça kadar geri dönmesiyle, muhtemelen milli maç arasından sonraki ilk lig maçında, gerçek mevkisine geçebilecek. Eğer defansif anlamda yeterli performansı sergiler ve Neill ile uyum sağlarsa bir anda hiç beklemediğimiz şekilde modern bir defans hattımız oluşabilir. İnsua- Ali - Neil ve Sabri.

Ama biraz daha izleyip görmeye ihtiyacım var Ali'yi. Şu an genel yorumların aksine kendisinden umutluyum.

Ali Serveti kesemez bence. Teknik olarak ikiside aynı. Belki Ali bir gömlek üstündür. Ama defansif bakımdan Servet bariz üstündür. İnşallah yanılırızda Ali alnının akıyla çıkar iyi oynar formayı kapar.

Bu boyla nereye stoper oynuyor zaten olacak iş değil bi puyol olsa tamam da. Selçuk İnan vs gibi oyuncular için değil böyle bir çakma sagbek için anadolu klüpleriyle papaz olan yönetime yazıklar olsun.

Bu adam ikili mucadelerde felan iyi isler yapiyor 2 mactir ama pas atma konusunda kocaman bir sifir bu adam.

Kac macitir takip ediyorum 10 pas atmissa, 8 adresini bulmamistir.

Bu kadar kötü pas atilmaz arkadas.

"yeterki ayagimdan ciksin top" dercesine vuruyor topa.

cogu paslar rakibe gidiyor, yada arkadasi cok zor durumdayken atiyor ve o da dogal olarak kaybediyor topu.

Sağ bek olmadığı aşikar.Zaten bunu kendiside söylemişti.Rijkaard umarım birkaç maç stoperde dener.

Ali Turan'in bence Mustafa Sarp'tan ne artisi ne de eksisi var. Ikisi de pas yapamiyor. Stoper oynayamaz, bize stoperde oyun kuracak adam lazim Neill'in yanina. ( Servet'ten de olmaz ). Yedek olur belki. Sabri varken kesinlikle sag bek oynayamaz.

Bu adamı izlerken yıllar film şeridi gibi gözlerimin önünden geçiyor,yaşlanıyorum eski anılarım aklıma geliyor ve o sırada A.Turan hala top kaybediyor..Bitmeyecek bir işkence gibi bir adam bu..

Bu adamı izlerken yıllar film şeridi gibi gözlerimin önünden geçiyor,yaşlanıyorum eski anılarım aklıma geliyor ve o sırada A.Turan hala top kaybediyor..Bitmeyecek bir işkence gibi bir adam bu..

Ben burada Rijkaard'ı suçlu buluyorum hala desteklesem de. Elano'yu ön libero gibi oynattı, taraftarın gözünde futbolcunun kredisini azalttı, öyle noktaya geldi ki artık futbolcu değil bile dendi transfer haberleri çıktıktan sonra "gelmez Elano, takımının kilit oyuncusu" denilen Elano'ya. Şimdi Ali gibi stoperde kendini kanıtlamış bir adamı sağ bekte oynatıyor, gene aynı olaya doğru gidiyor durum. Lütfen mevkiilere göre yargılayalım adamları. Yok bu hızla stoper oynayamaz, bu teknikle orada yapamaz, topta kapamıyor felan demeyelim beyler. Futbolcu mevkiisine göre değerlendirilir, özellikleri de aynı şekilde. Mesela Arda bir ofansif orta saha oyuncusuna göre iyi defans yapabilen bir oyuncu, ama stopere çektim mi durum değişir. Aynı şekilde Sabri mesela çok hızlı bir adam. Ama hızlı diye kalkıp forvete koyarsan adamı batırırsın mesela.

İşte Ali'de de bu durum var şuan. Ali bir stopere göre iyi bir hıza sahip, defansı da iyi biliyor. Ama stoper bu adam, sağ bek değil. Sağ beke koyarsak haliyle özellikleri değişir, var olan özelliği de o mevkiide oynadığı için kötü gibi gözükür...

Ali Turan stoper'de oynayamaz. Sağ bekte de oynamamalı. Milli futbolcu Servet şu anda elimizdeki tek alternatif. Neill'in yanında Servet oynamalı. Servet yabancı dil biliyor sanırım Neill ile anlaşabilir, ama Ali Turan'ın yabancı dili yok. Sanırım Rijkaard ona hazırlık maçlarında stoperde bir defa şans verdi yeterli olmadığını gördü.

Ali Serveti kesemez bence. Teknik olarak ikiside aynı. Belki Ali bir gömlek üstündür. Ama defansif bakımdan Servet bariz üstündür. İnşallah yanılırızda Ali alnının akıyla çıkar iyi oynar formayı kapar.

servetin teknigi iyimi peh peh olamaz ya ayak yok servette bi kere onu geçelim neill desen neyse :D

Geri
Üst Alt