#40 Emin Bayram

Neden bu kadar eleştiriliyor bu çocuk anlam veremiyorum. Şu an 28 yaşında olan Abdülkerim Bardakçı 2 yıl Konyaspor forması giydikten sonra Galatasaray gibi bir takıma transfer yapabildi. Yıllarca kendini geliştirebileceği alt lig takımlarında kiralık olarak düzenli bir şekilde oynadı. Bundan olmaz, ondan olmaz, bu sakar, bu savruk, bu cılız. Yok gözünün üstünde kaşı var vs vs. Bu kadar tüketicilik iyi değildir. Çocukların senede oynadıkları 5-10 maç var rahat bırakın da oynasınlar maçlarını rahat rahat. Galatasaray gibi bir takım rotasyon oyuncusuna bonservis parası vermemeli. Ya sözleşmesi bitmiş oyuncuyu alıp rotasyon oyuncusu yapacaksın ya da alt yapından yetiştireceksin. Emin'in oynadığı genç takımlarda Galatasaray sürekli şampiyonluğa oynadı ve çoğunda da şampiyon oldu bu takım. Yani yaşıtları arasında en iyisi Emin ve partneriydi. Sen bu çocukların gelişimine katkı sunmaya devam edeceksin ki paranı koruyup ilerleyen yıllarda başka mevkilere rahat rahat para harcayabilesin.

1667978896582.png1667978967029.png
Ekran görüntüleri Abdülkerim'in transfer geçmişi ve forma giydiği dakikalar maç sayıları vs. Emin'den en az Abdülkerim performansı beklemek ya da hata yapmamasını ummak haksızlık. Marcao da hatalar yaptı hem de feci hatalar. Ondan da olmaz dendi, aynı şekilde Ozan Kabak da hatalar yaptı. Foruma kalsa kimseden cacık olmaz. Mertens olmaz, Yunus olmaz, Kerem olmaz. Ritim yakalarsa herkesten olur.

1667979143205.png

Bu da Emin Bayram'ın maç sayısı.Toplamda çıktığı maç sayısı süper lig+birinci lig 51 maç. Abdülkerim 19 yaşına kadar toplam 66 maç oynamış. Bu maçların tamamı da birinci lig+birinci lig play off ve Türkiye kupası maçları. 1 tane bile Süper Lig tecrübesi yok. Şu an eminim ki herkes Abdülkerim'i Emin'in fersah fersah önünde görüyordur ama Emin de düzenli bir şekilde kendisini geliştireceği forma şansını bulursa Abdülkerim'i rahatlıkla geçecektir hem de daha erken yaşlarda.

Son düzenleme:
Cok fazla elestiriliyor... Ne taraftar nede spor yorumculari dengeli bir yorum yapamiyor. Yasina gore oyun kurma konusunda cok cok iyi ve 1e1 mucadelerinde yasina ragmen bence yine iyi. Topla bazen cok fazla oynamasi top kayibine yol aciyor ve son adam oldugundan dolayi hemen tehlikeli oluyor..

Burda bir cok yorum Emin icin sanki 25-26 yasinda yillardir oynuyormus gibi yorumlari cok negativ bir bakis acisi.

Sahsen yorumlarin tam aksine Eminin o pas oyununu dahada artirmasi gerektigini dusunuyorum. Dikkat etmesi gereken konu ise top onda oldugu surec cevre kontrolu ve topu nereye atmak istedigine daha cabuk karar vermesi.

Bu yasta bu performans bence gayet iyi. Insallah hata yapmayim diye pas oyunundan vazgecmez. Pas oyunsuz cok basit ve ozguvensiz bir stopere donusur malesef. Kendine inanirsa bir Popescu tipinde oyuncu profiline donusebilir.

Bencede gereksiz gömülüyor.Potansiyeli hep yuksek,yorumların 180 derece degisme ihtimali var

ilk dakikadan itibaren Metehan daha iyi geliyor bu yüzden onu görmek istiyorum eminde hata yapıp yapmamasından bağımsız Vaatkar gelmiyor , eleştirenlerin bundan da kaynaklı daha rahat eleştirdiğini düşünüyorum

Tecrübe aldıkça iyi olcaktır ama ben yine de sergen gibi düşünüyorum çok temiz top çekip müthiş hamleler yapıyor.
Açık alanda kontraya çıkan rakibe karşı sürekli 2 kişi kaldığımız yerde marcao ve nelssonun bile maymun edildiği yerde oyuncudan topu söküp alması müthiş iş.
Taraftar olarak hataya tahammülümüz yok. Kendisi danimarkalı olsaydı bugün 20 milyonlardan bahsederdik. Kim gibi sakar sürekli çalım yiyen tek esprisi hızı olan ve hızı sayesinde rakibi kapatan adama bayılıyordunuz. Geçen sene kim fenerde tek görevi vardı defans kalabalıkken gelip süpür o da onu yapıyordu. Aynı rolü ver çocuğa bak ne oluyor izle.

Emin'den iyi stoper olursa benden de ABD başkanı olur. Bu kadar Eminim bende. Metehan ve Ross ondan çok daha iyiler. Yaşlarıda hepsinin 3 aşağı 5 yukarı aynı. Olacakla olmayacağı ayırt edemeyip romantizmle herkese şans verirseniz kendinizi bir anda 13.bile bulamayabilirsiniz. PTT liginde bile adama nefes aldırmazlar..

Emin'den iyi stoper olursa benden de ABD başkanı olur. Bu kadar Eminim bende. Metehan ve Ross ondan çok daha iyiler. Yaşlarıda hepsinin 3 aşağı 5 yukarı aynı. Olacakla olmayacağı ayırt edemeyip romantizmle herkese şans verirseniz kendinizi bir anda 13.bile bulamayabilirsiniz. PTT liginde bile adama nefes aldırmazlar..
emin tff 1.ligde 45 maça cıkmıs.henuz 19 yasında Galatasaray a takımnda da maclara cıkıyor emin.siz ne zaman amerikaya baskan olacaksınız abi

Sergencim TFF 1.lig seviyesini Galatasarayımız için yeterli ve iyi bir seviye olarak görüyorsan ben başkanlık adaylığımdan çekiliyorum :)

Bu çocuğun ismi o kadar uzun süredir gündemde ki millet 22-23 yaşında falan zannediyo daha 19 yaşında.Asıl potansiyelini 2-3 sene sonra fiziği oturduktan sonra görürüz.

Son düzenleme:
Emin bu takımın 1.stoperi olacak banko oynayacak diye kimse iddaa etmiyor zaten, kendi alt yapımızdan yetiştirdiğimiz oyuncuları en azından rotasyonda kullanabilecek kadar geliştirmemiz lazım. Alparslan, Aytaç, Emre Akbaba, Kılıç, Taylan vs kalitesindeki gibi yerli rotasyonunda kullanacağın adamları alt yapıdan çıkarıyor düzeyde olmamız lazım. Bu saydığım kalitedeki oyunculara bonservis ödememiz lazım. Bunun da en iyi yolu alt yapıdan oyuncu çıkarmak.

Emin bu takımın 1.stoperi olacak banko oynayacak diye kimse iddaa etmiyor zaten, kendi alt yapımızdan yetiştirdiğimiz oyuncuları en azından rotasyonda kullanabilecek kadar geliştirmemiz lazım. Alparslan, Aytaç, Emre Akbaba, Kılıç, Taylan vs kalitesindeki gibi yerli rotasyonunda kullanacağın adamları alt yapıdan çıkarıyor düzeyde olmamız lazım. Bu saydığım kalitedeki oyunculara bonservis ödememiz lazım. Bunun da en iyi yolu alt yapıdan oyuncu çıkarmak.
Kaldı ki Emin kendisini geliştirip bu takımın 1.stoperi de olabilir sonra farklı yorumlar da gelir altına. Sıfır sabıra sahip bir milletiz. Bir anda her şey olsun istiyoruz. Ozan Kabak konusuna girip yazılanları okudum, bu konudan farksız. Ozan'ın şansı çok iyi başlangıç yapmış olması ve önünde Serdar,Donk ve Maicon 3lüsünden başka oyuncunun olmamış olmasından kaynaklanıyor. Eğer önünde 2 tane iyi stoper olsaydı ve Ozan kötü bir başlangıç yapmış olsaydı bugün Ozan Kabak PTT 1.ligde top koşturuyordu.

Hayatınıza farklı şeyler katın bence. Eleştiri çok iyi bir şey ama yapıcı ve eleştiri yapılan kişiyi geliştirici olması lazım.

Edit: Düzeltme yapacaktım ama ofiste başka bir işe yoğunlaşınca süre doldu malesef yapamadım.

ozanı gördükce emini bir an önce önlibero yapmak lazım diyo insan.emin çunkü ozanın veliahtıydı sözde.daha iyi olacak dendi hatta

star olmasına gerek yok, senede 8-10 maç ihtiyaç duyulduğunda idare etsin yeter.

altyapıdan çıkan herkes 11 oyuncusu olmak zorunda değil

20 Dk falan filan orta sahada oynadı bu Maç'ta orta sahayı toparladı.Orda oynayabilir rahatlıkla ek olarak..

senin seviyen tff 2.lig koçum güle güle

Rashiacaya attigi top sahaneydi.umarim onlibero olur.40 metre paslari guzel,topl arasi iyi

Geri
Üst Alt