#40 Emin Bayram

Çok iyi oynadığı maçta bile aylardır bahsettiğim hatayı yine yapıyordu.

Top tekniğine fazla güvenip top ayağındayken rakibi kendisine gereğinden fazla yaklaştırıyor. Topla dönerken veya rakibe sırtını dayayıp topu perdelemeye çalışırken rakip araya ayağını soktu mu topu kaybedebiliyor.

Bu bahsettiğim şey bu sezon gerçekten oynadığı her maçta istisnasız minimum 1 kere gerçekleşti. Bugün de oldu aynısı. Rakip ayağını araya koydu tam topu kapıyordu Emin son saniye uyandı ve topu takım arkadaşına verdi.

Top tekniğin iyi biliyorum eyvallah ama sen stopersin son adamsın böyle riskli oynamamalısın. Topu kaybettiğin an takım hazırlıksız ve eksik şekilde kontra atağa yakalanıyor rakibe.

Kaan'ın arkasında 4.stoper olarak oturacaksa bence direkt ilk 11 oynayacağı bir Süper Lig takımına vermek lazım. Stoke City olayına da sıcak bakıyorum açıkçası, İngiltere'de fiziksel olarak da büyük gelişim gösterir.

Evet 1 ay önce yazdığım şey.

Basit oynamaya sani biraz alerjik gibi. Basit oynasa takimi asya cekmeden ilk 11 de rahat oynar.

Tek eksigi basit oynamak. Onu yaparsa bu takimda her zaman guvenilir bir yedek stoper olur.

Bence bu hareketlerin sebebi maç eksikliği.

Stoperde en önemli şey tecrübedir. Kumaşı sağlam ama bol bol maç oynaması lazim. Birde mental destek alması lazım maç içinde tehlikeli hareketler konusuna dikkat etmeli.

Bence bu çocuk stoper oynamayı istemiyor, sanki halisahaya son anda çağrılan defansa koyulan ama defans yapmak istemeyen bir tip gibi dolaşıyor oralarda, fiziği de iyi değil, rakip dün hep eminden önce hamle yaptı

Bu çocuktan Busquets tipinde bir 6 numara çıkmaz mı acaba. Var mı hiç 6 oynamışlığı? Hem süresi artar hem de Torreira'yı yedeklerdi ne güzel.

westerloya gidebilir yahut mümkünse stoke citye kiralık olmak sureti ile gidebilir i think

westerloya gidebilir yahut mümkünse stoke citye kiralık olmak sureti ile gidebilir i think
stoperlerde cezalı - sakat olursa aynı anda needecüük başkan o zaman

Bu çocuktan Busquets tipinde bir 6 numara çıkmaz mı acaba. Var mı hiç 6 oynamışlığı? Hem süresi artar hem de Torreira'yı yedeklerdi ne güzel.
yaşı genç - dediğin gibi boylu 6 No'ya evirebilirsin bence iyi fikir.

4 tane stoper yetmekte her türlü durum için
eminin turşusunu kurmamak lazım

Dakika veremezsen evet adam gitsin oynasın açısından katılıyorum. sadece yedek olduğu için tutmanın alemi yok kimseyi kesinlikle de.

Nels - sanchez - Apokerim - Emin

4üncü olarak Kaan Ayhan'ı mı sayıyorsun kendi hesabında?

Emin'i çok seviyorum. Tam bir büyük takım stoperi gibi oynamaya çalışıyor her zaman. Büyük takım stoperi risk alır. Oyun bilgisi yüksek olur. Emin Bayram'ın tek eksiği maç eksiğinden dolayı tecrübesizliği. Onun dışında ben kendisinde herhangi bir sıkıntı göremiyorum. Keşke bir tane daha yedek stoper alıp Emin'in gelişimi için düzenli oynayacağı bir kulübe kiraya versek. Potansiyel olarak çok iyi yerlerde görüyorum ben kendisini.

Yakın boyda olduğu Merih ile kıyaslıyorum; ondan kıyaslanmayacak derecede üstün tekniğe sahip olduğunu görüyorum. Diğer her parametrede, çok ağır bir sakatlık geçirmesine rağmen Merih fersah fersah önde; tempo, dayanıklılık, agresiflik, konsantrasyon, adanmışlık...

Tabii aralarında 5 yaş fark olduğunu biliyorum ama Merih onun yaşındayken, şimdikinden de fazla olmak üzere, gözlerinden ateş saçıyordu adeta. Biraz da insani karakter meselesi sanırım. Emin, fazla uysal-yumuşak-gevşek bir izlenim veriyor. Mentör mü tutar ne yapar bilmiyorum, üst seviyede tutunabilmek için bu durumu değiştirmesi kaçınılmaz bir gerekliliktir, diye düşünüyorum...

Geri
Üst Alt