#42 Abdülkerim Bardakcı (K)

sizin bardakcıyla cl'de puan alma fantazinizden daha gerçekçi değiller mi
Topçuları ele alma şeklini çok sorunlu ve eksik görüyorum. Abdülkerim bu takım için çok önemli bir oyuncu. Eksiklerinin herkes farkında. Bayern de Eric Dier ile Şampiyonlar Ligi oynadı ama uçak gibi hızlı Min Jae'nin hatalarından maçları kaybetti.

Stoper işi "hızlı-yavaş" denklemine sıkışamaz. Apo hem skor gücü, hem de Davinson'un arkasını süpüren biri olarak gayet yeterli. Mental olarak takım içerisindeki hiyerarşisine değinmiyorum bile.

CL için oraya biraz farklı model de gelirse işimize gelir ama Apo yine ligde minimum 2000 dk oynar. 6-7 golü de garanti yine.

apo hantallıgı üzerinden yavas yavas atacaktır ama ucl icin başımıza çok iş açabilir

Kendisini kesecek kadar iyi bi stoper alınırsa bence Arabistan yolcusu olabilir birden, tabii Arabistan teklifleri gerçekse

O durumda yerli stoper olarak Ünyay'ı bi adım öne çıkarıp dördüncü olarak Hamza Güreler'i isterim

Düzgün bi 6/8 alıncaksa Kaan da olur stopere gerek yok o durumda

Topçuları ele alma şeklini çok sorunlu ve eksik görüyorum. Abdülkerim bu takım için çok önemli bir oyuncu. Eksiklerinin herkes farkında. Bayern de Eric Dier ile Şampiyonlar Ligi oynadı ama uçak gibi hızlı Min Jae'nin hatalarından maçları kaybetti.

Stoper işi "hızlı-yavaş" denklemine sıkışamaz. Apo hem skor gücü, hem de Davinson'un arkasını süpüren biri olarak gayet yeterli. Mental olarak takım içerisindeki hiyerarşisine değinmiyorum bile.

CL için oraya biraz farklı model de gelirse işimize gelir ama Apo yine ligde minimum 2000 dk oynar. 6-7 golü de garanti yine.

bardakcı bu takım için çok önemli bir oyuncu öyle mi
ne anlamda bu
teknik anlamda mı

takımı resmen geberten oyuncuya, en bariz ve zayıf halkaya çok önemli oyuncu diyorsunuz
bunu nasıl yanıtlamak gerek bilemiyorum, o yüzden yanıtlayamayacağım galiba

mental olarak takım içerisindeki hiyerarşisi nedir
değin istersen heis merak ettim
kolunda kaptan bandı taşıyan bi herifin dün aldığı kart bu hiyerarşik pozisyonun gereği mi

neyse
siz bildiğiniz yoldan sapmayın, o da 6 7 kafa golü atsın yine
gidelim bakalım bu herifle avrupaya

bir musibet bin nasihatten iidir
gerçi bizim milletin bişeyi idrak etmesi için birden fazla musibet gerekiyor

acerbi clde final oynarken jamaikalı maratoncu atletizmine mi sahipti

her oyunun kendi gereksinimleri vardır, okan hocanın oynattığı futbolda müdafaacıların ağır olmasının zaafiyet yarattığı bir gerçek

fakat bu durum apokerimi kötü topçu yapmaz,, tıpkı nelsson gibi

abdulk fiyat performans olarak harika bir transfer ve 3 senedir verdiği katkıyla saygıyı hak ediyor

Davinson'un arkasını Abdülkerim mi topluyormuş? 🤓
İddia ediyorum; Davinson yanında Kim Min Jea tarzı biri ile oynasa, hatta o kadar üst düzey olmasına da gerek yok ortalama bir atletizm ve ortalama bir pozisyon bilgisine sahip 10/7'lik başka biriyle oynasa sırf arkaya atılan topların pozisyona dönüşme oranı yüzde 75 filan azalır ve Davinson'un bireysel performansı daha da artar. Ben bu kadar hantal biriyle yan yana oynasam ileriye çıkmaya korkarım mesela. Herifin tank gibi ağır olmasını bilen bütün rakipler en hızlı oyuncusunu Abdülkerim'le eşleştirerek defans arkasına top atmak suretiyle pozisyon bulmaya çalışıyor. Mesela herhangi bir hızlı rakip oyuncunun Davinson'a/Sallai'ye/Jacobs'a karşı bunu denediğini görüyor musunuz? Zayıf halka demek tam olarak budur işte. Abdülkerim haricinde defansta oynayan herkesin atletizmi gayet üst düzey kalıyor.

Acerbi, Chiellini, Barzagli gibi pozisyon bilgisi Nirvana olan isimleri örnek verip ama onlar da yavaştı diye argüman sunmak da saçmalıktan başka bir şey değil ayrıca.

Ya Young Boys gibi bizi eleyip CL'de sıfır çeken bir takım bile sadece şu taktiği kullanarak bizi mahvetti. Ne çabuk unuttunuz bazen bazı şeylere hayret ediyorum. Ekitike'lere, Mbappe'lere karşı Abdülkerim ile savunma yaparsınız aynen.

Son düzenleme:
bardakcı bu takım için çok önemli bir oyuncu öyle mi
ne anlamda bu
teknik anlamda mı

takımı resmen geberten oyuncuya, en bariz ve zayıf halkaya çok önemli oyuncu diyorsunuz
bunu nasıl yanıtlamak gerek bilemiyorum, o yüzden yanıtlayamayacağım galiba

mental olarak takım içerisindeki hiyerarşisi nedir
değin istersen heis merak ettim
kolunda kaptan bandı taşıyan bi herifin dün aldığı kart bu hiyerarşik pozisyonun gereği mi

neyse
siz bildiğiniz yoldan sapmayın, o da 6 7 kafa golü atsın yine
gidelim bakalım bu herifle avrupaya

bir musibet bin nasihatten iidir
gerçi bizim milletin bişeyi idrak etmesi için birden fazla musibet gerekiyor
Elinde bir Avrupa argümanı var ona sarılıp duruyorsun. Avrupa için eksikleri olduğunu ben de söylüyorum zaten. Avrupa için eksiklik Davinson için de geçerli keza Davi, Apo'dan fazla gol yedirdi hatalarıyla Avrupa'da. Oraya mutlaka takviye gerekiyor. Ancak ligde o iğrenç zeminlerde, bu berbat hakem yönetimlerinde, nerede nasıl duracağını bilen stoper çok önemli. Gider x bir stoperi getirirsin normal topunu oynarken bir bakmışsın lig tecrübesizliğinden 2 penaltı yaptırmış. Kırmızı görmüş vs. Bu kaşar topçu olayını fazla küçümsüyorsunuz siz. Apo ritim bulduğunda Bayern deplasmanında da taş gibi top oynuyordu. Olay hocanın oyun anlayışında bitiyor biraz da yani.Şu an o seviyesinde değil gelecek mi şüpheli. O yüzden de takviye lazım. Lemina oynadığından beri iki stoper de bir konfora kavuştu ama yetmez.

Elinde bir Avrupa argümanı var ona sarılıp duruyorsun. Avrupa için eksikleri olduğunu ben de söylüyorum zaten. Avrupa için eksiklik Davinson için de geçerli keza Davi, Apo'dan fazla gol yedirdi hatalarıyla Avrupa'da. Oraya mutlaka takviye gerekiyor. Ancak ligde o iğrenç zeminlerde, bu berbat hakem yönetimlerinde, nerede nasıl duracağını bilen stoper çok önemli. Gider x bir stoperi getirirsin normal topunu oynarken bir bakmışsın lig tecrübesizliğinden 2 penaltı yaptırmış. Kırmızı görmüş vs. Bu kaşar topçu olayını fazla küçümsüyorsunuz siz. Apo ritim bulduğunda Bayern deplasmanında da taş gibi top oynuyordu. Olay hocanın oyun anlayışında bitiyor biraz da yani.Şu an o seviyesinde değil gelecek mi şüpheli. O yüzden de takviye lazım. Lemina oynadığından beri iki stoper de bir konfora kavuştu ama yetmez.

avrupa dışında bi problemim yok ki zaten heis

ligde oynamış oynamamış en fazla ne kadar bi fark yaratabilir. avrupada bişeyler yapacaksak çok iyi bi cb alıp sançez'le oyuna alıştırmak gerekiyor
öyle bi adam transfer etmezsek de ünyay'a ilk 11 için bir süre şans verilmesi daha mantıklı

3 senedir sampiyonlukta payi olup en iyi yerli stoper oldugu icin
Çok garip ve acımasız yorumlar var.
Evet bencede apodan daha iyi oyuncuya ihtiyaccımız var.Ligdede bir şekilde idare eder.Ama avrupada çok zorlanırız.Ama bunuda güzelce anlatmak zor olmamalı.

avrupa dışında bi problemim yok ki zaten heis

ligde oynamış oynamamış en fazla ne kadar bi fark yaratabilir. avrupada bişeyler yapacaksak çok iyi bi cb alıp sançez'le oyuna alıştırmak gerekiyor
öyle bi adam transfer etmezsek de ünyay'a ilk 11 için bir süre şans verilmesi daha mantıklı
demek istediğini anlıyorum ama bence avrupa'daki durumumuz oyuncu kalitesinden ziyade biraz da oyun anlayışıyla ilgili.

yoksa mbappe'ye, haaland'a, vinijr'a karşı sanchez'in de pek bir şey yapabileceğini sanmıyorum.

oyuncu kalitesi tabiki en nihayetinde önemli ama extreme örnek verecek olursak, lucescu gibi biri mesela emre aşık ile, fleurquin ile, victoria ile cl'de hayatta kalıyordu.

bütün bu avrupa işini huninin ucunda apokerim'in ağır oluşuna bağlamak biraz haterlık oluyor e'eis sanki ya.

Bireysel sporlarda anlaşılabilir ancak takım sporlarında duygusallığa yer olmamalı.. Aslolan takımdır çünkü..

CL de, Okan Hoca oyun anlayışı ve mevcut tandemle trajik skorlar alabiliriz..

Bardağın dolu tarafına olduğu kadar, boş tarafına da bakmak lazım.. Bardakçı lig için ideal stoper olabilir, yıl içerisinde 6 - 7 gol de atabilir.. Ancak bu önde oynamaya çalışan bir takım için CL de yetersiz olduğu gerçeğini değiştirmiyor..

Bunun adı hater lık değil, olsa olsa objektiflik olur..

alayınıza birden
AB DÜL KE RİM
BAR DAK CI
ABDÜLKERİM BARDAKCI!

Bireysel sporlarda anlaşılabilir ancak takım sporlarında duygusallığa yer olmamalı.. Aslolan takımdır çünkü..

CL de, Okan Hoca oyun anlayışı ve mevcut tandemle trajik skorlar alabiliriz..

Bardağın dolu tarafına olduğu kadar, boş tarafına da bakmak lazım.. Bardakçı lig için ideal stoper olabilir, yıl içerisinde 6 - 7 gol de atabilir.. Ancak bu önde oynamaya çalışan bir takım için CL de yetersiz olduğu gerçeğini değiştirmiyor..

Bunun adı hater lık değil, olsa olsa objektiflik olur..
cl'de "önde oynamak" hatalı bir oyun tercihi eyüp ağbi ben nacizhane onu demek istemiştim. sanchez ve yanına alacağımız müstakbel yeni stoperimiz saatte 90 km hız yapabilen bir stoper de olsa, o oyun anlayışıyla yine trajik skorlar alırız muhtemelen.

ha yine de hızlı stoper alalım tabiki, ona da hemfikiriz. illa cl maçlarında abdül oynasın da demiyorum.

"Bardakçı lig için ideal stoper olabilir, yıl içerisinde 6 - 7 gol de atabilir" demişsin ya, hah ben de onu diyorum zaten. fazlasını demiyorum. aslında birçok noktada hemfikiriz.

sadece "sol stoperimizde apo var diye cl'de ölürüz biteriz" argumanı biraz fazlaca "her şeyi apo'ya bağlamak" gibi geliyor bana. onu demek istiyorum.

Geri
Üst Alt