#42 Abdülkerim Bardakcı (K)

Bir de dün 3. golü doğrudan Abdülkerim 'e yıktığımızı düşünüyorum. Mesela Abdülkerim 'in top kaybı yaptığı ana bakıyorum. Orada pozisyonun hemen öncesinde Davinson dar alanda topu ciddi şekilde zorlamış rakibin baskısı gelmişti

Ekli dosyayı görüntüle 266295

Abdülkerim top kaybını yaptığı anda başında 3 oyuncu varken geriye gelen İcardi 'ye topu atmak istemiş kaptırmış tamam suçlu ama pozisyonun hemen öncesinde Davinson 'un yaptığına ve pozisyonun hemen sonrasında olanlara bakmamız da lazım. Abdülkerim top kaybını yaptığı anda pozisyon civarında Berkan-Abdülkerim-Davinson-Demirbay ve Nelsson ile tam 5 oyuncumuz var. Pozisyon devam ediyor

Ekli dosyayı görüntüle 266296

Davinson ve Berkan ikilisi bu pasın geçmesine engel olamıyor, Nelsson orada ayakta kalamıyor ve rakip tek pasla 6-7 tane oyuncumuz ceza sahasındayken gidip golü atıyor

Burada Abdülkerim topu İcardi 'ye atmak isterken kaptırınca ne kadar suçluysa Davinson-Berkan-Nelsson-Demirbay ve Jelert de o kadar hatalı. Yani şu ilk görselden sonra rakibin tek basıyla 6-7 oyuncumuzun arasında karşı karşıya o vuruşu yaptırmamamız gerekiyordu
Fotoğraf karesiyle defansın oyuncuların hatalı olduğu kanısına varamayız yav. Şu olay 2 saniye içinde oluyor. Takım atağa çıkacak şekilde yerleşmişlen adam topu göbekten atak yapın diye rakibe veriyor.

Berkan Nelsson, Sanchez yerleşimleri ile bildiğin çorba olmuş dizilim var.

Ayrıca abdülkerime tamamen yıkılmasının altında yatan sebep laubalice oynayarak atak yememiz. Normal bir pozisyonda bu olsa direk Nelsson, Berkan, Davinson hatta Demirbay 1. sorumlu olurlar.

Bir de dün 3. golü doğrudan Abdülkerim 'e yıktığımızı düşünüyorum. Mesela Abdülkerim 'in top kaybı yaptığı ana bakıyorum. Orada pozisyonun hemen öncesinde Davinson dar alanda topu ciddi şekilde zorlamış rakibin baskısı gelmişti

Ekli dosyayı görüntüle 266295

Abdülkerim top kaybını yaptığı anda başında 3 oyuncu varken geriye gelen İcardi 'ye topu atmak istemiş kaptırmış tamam suçlu ama pozisyonun hemen öncesinde Davinson 'un yaptığına ve pozisyonun hemen sonrasında olanlara bakmamız da lazım. Abdülkerim top kaybını yaptığı anda pozisyon civarında Berkan-Abdülkerim-Davinson-Demirbay ve Nelsson ile tam 5 oyuncumuz var. Pozisyon devam ediyor

Ekli dosyayı görüntüle 266296

Davinson ve Berkan ikilisi bu pasın geçmesine engel olamıyor, Nelsson orada ayakta kalamıyor ve rakip tek pasla 6-7 tane oyuncumuz ceza sahasındayken gidip golü atıyor

Burada Abdülkerim topu İcardi 'ye atmak isterken kaptırınca ne kadar suçluysa Davinson-Berkan-Nelsson-Demirbay ve Jelert de o kadar hatalı. Yani şu ilk görselden sonra rakibin tek basıyla 6-7 oyuncumuzun arasında karşı karşıya o vuruşu yaptırmamamız gerekiyordu
Böyle top kayıplarında defans hazırlıksız yakalanıyor. O yüzden çok tehlikeli

Beyefendi yyine bana dokunmayan bin yaşasın modunda kimse görmüyor tabi ama bakalım nereye kadar devam edecek böyle

Sahada ruh gibi dolasan tek adam

Uzun süre sonra ilk kez basit, garanti oynadı ve yerini terketmedi fazla. Doğru olan bu, a.kerim de davinsonluk yapmaya çalışınca defans kötü etkileniyordu

Aferin aağabey keşke bikaç maç üüst ğste böyle oynasanda güvenebilsek sana

Hem beşiktaş hem de bu maç davi ile birlikte kusursuz oynadılar
En büyük sebep konsantrasyon seviyesi ve risksiz oyun bence
Rakibi küçümsemeden işlerini yaptıkları sürece geçilmesi zor bir ikili

Yediğimiz ikinci golde yine ayakta uyudu. Geri dönüp baskı yapacağjna hakeme itiraz edip koşmadı.

Geri
Üst Alt