Acilen kadro disi birakilmali. 7.5 milyonu getiriyosa istedigi yere gidebilir. Gidemiyorsada, menajerine siktir cekene kadarda affedilmemeli. 18 yasinda yarim sezon ancak oynamis bi futbolcu bu kadar havalanamaz. Profesyonellik filan hikaye. Profesyonel bi adam, bu yasta bu kadar buyuk hata icinede dusmez. Gittigi yerde yok olup gider farkinda degil. Once soyle 2-3 yil oynarsin. Bir kac avrupa macina daha cikip tecrube kazanirsin. Sonra gider tutunursun. Ingilteredeki forvetler bu yasta icinden gecerler adamin. Ustelik bu yasta bu kadar potansiyelli bir turk stoperde gormedi bu gozler henuz. Yazik ediyo kendine.

Altyapımızda başka kulüp taraftarı olan gençlerin olduğunu beleşoğlundan beri biliyoruz zaten. Ozan’da bence onlardandır.

Cok basit o zaman cıksın oyuncular da açıklasın kendilerini ifade edemiyorlar mu?

Mesela Ozan cıksın Bi acıklama yapsın evet öyle madde var ama ben bu takımın oyuncusuyum asla ayrılmam desin.

Serdar cıksın desin evet böyle bir durum oldu yener ince de acıkladı benim hatalı bir durumum varsa özır dilerim gitmek istemiyorum ama beni göndermek istiyorlar desin

Tarık kadar olamıyorlar mı

Gör bak bakalım yönetim bir şey diyebiliyormu?

Taraftar da o futbolcuları ozaman baska klube gitsede sahiplenir

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SERDAr özür dilerim dedi ama OZANdan hala TIK yok

Ozan konusu ne zaman açılsa aklıma son günlerde hep bu video geliyor;
''Herkes ayağını yere basacak. 18 yaşındaki oyuncu kalkıpta menajeriyle karşıma çıkmayacak.''

Ozan konusu ne zaman açılsa aklıma son günlerde hep bu video geliyor;
''Herkes ayağını yere basacak. 18 yaşındaki oyuncu kalkıpta menajeriyle karşıma çıkmayacak.''

guzel demiş gitmek isteyen gider adama yalvaracak halimiz yok
GS yolunu bulur bundan once kimler gitmedi

Sevgili sercan ,

Gomis kontratina ihanet etmis denebilir , fakat haksiz ya da suclu ilan etmek gunun gercekleri ile ortusmez

Bir yerden 21 milyon euro kazanacakken motivasyonunun dusmesi , insan dogasidir

Yalniz yonetim de suclu denemez cunku bu parayi odeyemeyiz .. bazi ayriliklar olmasi gerekir ve olur , mutlaka bir tarafin suclu olmasina gerek yok

Gomis in itibarsizlastirilmasi veya once sakatlik , sonra para icin filan denmesi ise yonetim amatorlugu ve cok konusmaktir , ona katilirim

Sevgili sercan ,

Gomis kontratina ihanet etmis denebilir , fakat haksiz ya da suclu ilan etmek gunun gercekleri ile ortusmez

Bir yerden 21 milyon euro kazanacakken motivasyonunun dusmesi , insan dogasidir

Yalniz yonetim de suclu denemez cunku bu parayi odeyemeyiz .. bazi ayriliklar olmasi gerekir ve olur , mutlaka bir tarafin suclu olmasina gerek yok

Gomis in itibarsizlastirilmasi veya once sakatlik , sonra para icin filan denmesi ise yonetim amatorlugu ve cok konusmaktir , ona katilirim

Gomis konusundaki tavrını ve mesajlarını hatırlıyorum. Adama besbelli hain demiştin. Akhisar maçında kasten sabote ettiğini hayatında böyle bir şey görmediğini söylemiştin. Yönetim Gomis transfer sürecinde 100% hatalıdır. Boşuna kıvırmaya çalışma.

Guzel uslupla daha iyi tartisabiliriz . Ben sevgili sercan derken , sen bana bos , kivirma vs dersen olmaz bu is .. birbirimizi degil , meseleyi irdeleyelim

Gomis in hali hazirda bir kontrati vardi , normalde bir sozlesmeye sadakat beklenir ve tabiri caizse "seni ucuza kapatmis" kulubun bu elde ettigi avantaja hiyanet etmemen gerekir . Gomis bizle bir anlasma yapti , ilk sene imza parasi ve bonuslarla 6+ uzeri bir para kazandi , bize de cok katkisi oldu

Ama bunu inkar eden yok zaten . Fakat bu kadar para nasil kazandi ise , madem 3 senelik sozlesmeye imza atti ise , kulup ona karsi sozlesmenin gereklerini surdurdugu surece , onun da kulube sozlesmesi suresince zam yahut sozlesme uzatma gibi dayatmalar yapamasi gerekir

Bu konu ayyuka cikinca , gomis hem hazirlik maclarinda , hem de ismi ne olursa olsun amaci kupa kazanmak olan bir takimin super kupa macinda isteksiz ve umursamaz bir tavir sergiledi , buna hakki var mi sence ?

Gomis bizden zam alamadigi icin kapris yapmadi , bu zaten yanlis yorumlaniyor , gomis sunu dedi , "sizle kontratim 2 sene ve kazanacagim para 8 milyon euro civari , ama ben 9+7+5 seklinde 3 senelik 21 milyon euroluk teklif aldim , musade edin gideyim..."

Sozlesmesine sadakat konusunda elestiriyor olsam da , gomis yerine kendimi koydugum zaman insani olarak o yastaki bir adamin bu tercihini de anlayabiliyorum fakat benim etik anlayisima gore , sen bir kuluple belirli sartlarla anlasma yapmis isen , buna uymalisin surenin sonuna kadar , kulube santaj yaparcasina "gondermezseniz ayak surterim oynamam" dememelisin , gomis in sezon basi yaptigi buydu

Galatasaray ona bu arap kulubunden gelen parayi odeyemezdi , ayrica zaten yasi yuksek bir oyuncuya +1 ya da +2 sene sozlesme de uzatamazdi . Kulubun hem kadro planlamasi hem de mali yapisi acisindan yanlis olurdu

Elde baska imkan kalmayinca da 6 milyon ve bazi alacaklarini birakmasi karsiliginda gitmesine izin verildi

Ayrica terim in de cok kere acikladigi neydi ? Yonetim maddi , biz de bu karsilanamayacagi icin teknik sebeplerle verim alamayacagimiza inandigimiz icin sozlesmesinden ciktik dedi

Burada su konular elestirilebilir , modesteye neden bu kadar tek secenek olarak bakildi , kayseri deplasmanina gitmemesi konusunda once neden sakatlik sonra para dendi , veya bu dengesiz odeme veya geciktirme isleri neden cozulemiyor ...

Bunlar konusulabilir ama gomis in gitmesi kalmasi konusunda para faktoru var ve rakam farki cok fazla .. bu tip afrikali , arap oyuncular para konusunda cok istekliler , idealleri ya da kariyerleri cok umurlarinda olmuyor

Gomis neden premier ligden turkiye , turkiyeden arabistan yapti , hep bir onceki yerden cok daha iyi imkanlar sunuldugu icin , resmen voleyi vurdu adam , simdi mls den yahut cin den sezonluk 10 milyon euroluk teklif alsa , donup arap kulubune de bize yaptigini yapacaktir

Bu davranisa etik bakmam ama oyuncu acisindan da anlasilabilir derim

Gomis in surecinde mevcut yonetimin hangi hatalari varsa onlari yazarsan uzerine konusup tartisabiliriz

Kan emici menajeri yüzünden kariyeri dogru düzgün baslamadan bitecek bir genc daha. Enes Ünal iyi bir örnek, cok genc yasda 18 olmasi lazim daha tam olmadan city transfer oldu, sonra bu takim senin bu takim benim diye dolandi durdu cok parlak bir kariyer yerine sagda solda istenmeyen futbolcu oldu, adam gibi bir menajeri olsaydi bir iki yil daha türkiyede kalmasini saglardi veya direkt oyniyabilecegi bir avrupa takimina götürürdü. Cengiz ise tam tersi oldu basaksehirde kiza bir dönem gecirsede futbol ve kafa olarak avrupa icin hazirdi. Italyanin sayili külübü ama enleri olmayan romayi sectiler ve orda kendini gösterip bir dahaki duragi roma dan daha iyi bir takim olur. Yani insani rezilde vezirde eden menajeri olur.

SM-G935F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Enes bence cok guzel bir ornek , mevki acisindan farkli oldugu icin belki degisik degerlendirilebilir ama burada oyuncularda da kabahat buluyorum

Sana deger verilmis city gibi bir takimda oynama sansi sunulmus , kes birader aguero yu , egolu ol biraz , ben bu adamdan iyiyim de , sirala golleri , bak bakalim seni ispanyaya yolluyorlar mi

Bizdeki eren de ayni mesela , gomis konusuluyor , 29 gol filan , yonetime terime kiziyoruz da , eren in hic mi sucu yok

Sen de at birader 29-30 tane , gir bu seyircinin gonlune olsun bitsin yani

Icrayi yapamayani hic suclamiyoruz da , yonetim , teknik adam , menejer , hep bunlar hatali ama sahaya cikip performans veremeyen de kabahat yok ? Bana da bu adil gelmiyor

Gomis e gelen toplar eren e de geliyor , at birader sen de yani

Kan emici menajeri yüzünden kariyeri dogru düzgün baslamadan bitecek bir genc daha. Enes Ünal iyi bir örnek, cok genc yasda 18 olmasi lazim daha tam olmadan city transfer oldu, sonra bu takim senin bu takim benim diye dolandi durdu cok parlak bir kariyer yerine sagda solda istenmeyen futbolcu oldu, adam gibi bir menajeri olsaydi bir iki yil daha türkiyede kalmasini saglardi veya direkt oyniyabilecegi bir avrupa takimina götürürdü. Cengiz ise tam tersi oldu basaksehirde kiza bir dönem gecirsede futbol ve kafa olarak avrupa icin hazirdi. Italyanin sayili külübü ama enleri olmayan romayi sectiler ve orda kendini gösterip bir dahaki duragi roma dan daha iyi bir takim olur. Yani insani rezilde vezirde eden menajeri olur.

SM-G935F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Hocam Enes Ünal yetenekli filan değildi zaten gittiği takımlar ve ödenen bonservislere hep şaşırmışımdır ne çalım yeteneği var ne üstün golcülük sezgileri sıradan vasat bir genç futbolcu olduğu için. Cengiz direkt altınordudan romaya gitse yine başarılı olurdu yetenekli adam çünkü. Bruma sözleşmeyi uzatmıyordu bedavaya gidecekti forumda Bruma konusuna yazmıştım 10-15 ne verirlerse satalım gelen parayı cengiz e gömelim hem Türk hem kar ile satarız diye. Kısacacı yetenek yoksa yada şişirilmişse bir yerden sonra torpil de menejer de medyada işe yaramaz göt gibi kalırsın ortada.

SM-C5010 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Aslında düşününce;
Terim 3m
Selçuk 3m
Eren 2.25m
Maicon 2m
Donk 1.95m
Tarık 1.65m €

gibi uçuk ücretler alırken, çocuk 1m ₺’yi az bulmuştur. Son dönemdeki çabalara bakınca hak verdim ama seninkini yükseltmeyip ötekileri düşürmek lazım.

Aslında düşününce;
Terim 3m
Selçuk 3m
Eren 2.25m
Maicon 2m
Donk 1.95m
Tarık 1.65m €

gibi uçuk ücretler alırken, çocuk 1m ₺’yi az bulmuştur. Son dönemdeki çabalara bakınca hak verdim ama seninkini yükseltmeyip ötekileri düşürmek lazım.

Daha sezon bile bitmedi zaten başımıza ne geldiyse bu saçma sapan ücretlerden geldi azıcık iyi oynayan kapıyor yağlı sözleşmeyi sonra sittin sene top oynamıyor , beğenmiyorsa defolsun.

Yan gelip yatan tarik 1,6 milyon euro karsiligi yaklasik 10 milyon lirayi hic bir sey yapmadan banka hesabina geciriyorken , ozan in ya da benzer durumdakilerin bu adaletsizlige maruz kalmasina da sessiz kalamiyorum

Size adil geliyor mu ?

Abi adam daha 6 ay bile oynamadı yahu. İş yerinde 6 ay performans verdiniz diye size CEO maaşı falan mı veriyorlar. Sene sonunda zaten performansına göre maaş zammı alacaktı, bu acele ne yahu.

Kaldı ki serbest piyasanın olduğu yerde maaş dengesi diye bir şey olması pek mümkün değil. Zira bugün performans verip maaşı kapan adamın yarın yan gelip yatmayacağının garantisi yok. İlla bu tip durumlar olacak. Eğer kulübü kim ne kadar maaş alıyor üzerinden yöneteceksek hepsi defolup gidebilir. Yeter artık, futbolcuya futbolculuğunu bildiremediğimiz için senelerdir bu durumdayız.

Klup istemiyorsa hicbiryere gitmem demiş ama yetmez boş mukavele yapmalı
Galatasaray dan gitmek isteyen herkes gitmiştir

Galatasaray Düşmanlarının .........

Abi adam daha 6 ay bile oynamadı yahu. İş yerinde 6 ay performans verdiniz diye size CEO maaşı falan mı veriyorlar. Sene sonunda zaten performansına göre maaş zammı alacaktı, bu acele ne yahu.

Kaldı ki serbest piyasanın olduğu yerde maaş dengesi diye bir şey olması pek mümkün değil. Zira bugün performans verip maaşı kapan adamın yarın yan gelip yatmayacağının garantisi yok. İlla bu tip durumlar olacak. Eğer kulübü kim ne kadar maaş alıyor üzerinden yöneteceksek hepsi defolup gidebilir. Yeter artık, futbolcuya futbolculuğunu bildiremediğimiz için senelerdir bu durumdayız.

Ustat haklisin ama ayni takima dahil olan oyuncular acisindan da bak . Mesela belhanda ve feghouli 3,5 aliyor diye ozan buna takilirsa sonradan sunu dusunebilir "bu adamlar ucuk kazaniyorlar ama bir gecmisleri kariyerleri var , yani sira evet biraz da luzumunun fazlasi verilmis"

Buna susulabilir

Sana tarik in maliyetini ve aldigini yazayim mi ? Olaya sadece maas olarak da bakma , sifir km de zaten odenmis 4,75 milyon euro bonservis var

Yani ozan kulube maliyetsiz bir adam , tarik daha sahaya cikmadan 4,75 lik etmis

Yetmemis adama ortalama 1,5 milyondan sozlesme yapmissin

O da yetmemis , bu sozlesmeyi 5 senelik yapmissin

O da yetmemis ,esas onemlisi , adam antrenmanlarda bile yok , evde netflix izlerken bu parayi kazaniyor ve sezon sonu buyuk ihtimal futbolu birakacak , acik acik da bu parayi bulamam bir yerde diyor

Simdi sen bir an icin yonetimle kontrat imzalayacak olan ozan ol , bunu dusunmeyecek misin

Geri
Üst Alt