Guzel uslupla daha iyi tartisabiliriz . Ben sevgili sercan derken , sen bana bos , kivirma vs dersen olmaz bu is .. birbirimizi degil , meseleyi irdeleyelim
Gomis in hali hazirda bir kontrati vardi , normalde bir sozlesmeye sadakat beklenir ve tabiri caizse "seni ucuza kapatmis" kulubun bu elde ettigi avantaja hiyanet etmemen gerekir . Gomis bizle bir anlasma yapti , ilk sene imza parasi ve bonuslarla 6+ uzeri bir para kazandi , bize de cok katkisi oldu
Ama bunu inkar eden yok zaten . Fakat bu kadar para nasil kazandi ise , madem 3 senelik sozlesmeye imza atti ise , kulup ona karsi sozlesmenin gereklerini surdurdugu surece , onun da kulube sozlesmesi suresince zam yahut sozlesme uzatma gibi dayatmalar yapamasi gerekir
Bu konu ayyuka cikinca , gomis hem hazirlik maclarinda , hem de ismi ne olursa olsun amaci kupa kazanmak olan bir takimin super kupa macinda isteksiz ve umursamaz bir tavir sergiledi , buna hakki var mi sence ?
Gomis bizden zam alamadigi icin kapris yapmadi , bu zaten yanlis yorumlaniyor , gomis sunu dedi , "sizle kontratim 2 sene ve kazanacagim para 8 milyon euro civari , ama ben 9+7+5 seklinde 3 senelik 21 milyon euroluk teklif aldim , musade edin gideyim..."
Sozlesmesine sadakat konusunda elestiriyor olsam da , gomis yerine kendimi koydugum zaman insani olarak o yastaki bir adamin bu tercihini de anlayabiliyorum fakat benim etik anlayisima gore , sen bir kuluple belirli sartlarla anlasma yapmis isen , buna uymalisin surenin sonuna kadar , kulube santaj yaparcasina "gondermezseniz ayak surterim oynamam" dememelisin , gomis in sezon basi yaptigi buydu
Galatasaray ona bu arap kulubunden gelen parayi odeyemezdi , ayrica zaten yasi yuksek bir oyuncuya +1 ya da +2 sene sozlesme de uzatamazdi . Kulubun hem kadro planlamasi hem de mali yapisi acisindan yanlis olurdu
Elde baska imkan kalmayinca da 6 milyon ve bazi alacaklarini birakmasi karsiliginda gitmesine izin verildi
Ayrica terim in de cok kere acikladigi neydi ? Yonetim maddi , biz de bu karsilanamayacagi icin teknik sebeplerle verim alamayacagimiza inandigimiz icin sozlesmesinden ciktik dedi
Burada su konular elestirilebilir , modesteye neden bu kadar tek secenek olarak bakildi , kayseri deplasmanina gitmemesi konusunda once neden sakatlik sonra para dendi , veya bu dengesiz odeme veya geciktirme isleri neden cozulemiyor ...
Bunlar konusulabilir ama gomis in gitmesi kalmasi konusunda para faktoru var ve rakam farki cok fazla .. bu tip afrikali , arap oyuncular para konusunda cok istekliler , idealleri ya da kariyerleri cok umurlarinda olmuyor
Gomis neden premier ligden turkiye , turkiyeden arabistan yapti , hep bir onceki yerden cok daha iyi imkanlar sunuldugu icin , resmen voleyi vurdu adam , simdi mls den yahut cin den sezonluk 10 milyon euroluk teklif alsa , donup arap kulubune de bize yaptigini yapacaktir
Bu davranisa etik bakmam ama oyuncu acisindan da anlasilabilir derim
Gomis in surecinde mevcut yonetimin hangi hatalari varsa onlari yazarsan uzerine konusup tartisabiliriz