Gomis sözleşme uzatma yada zam talebi yapmış olabilir. Bunun gidişinde asıl etken olduğunu düşünmüyorum. Benim düşüncem yönetimin Gomis'e gelen teklifi değerlendirmek istemesi ve oluşacak tepkileri önlemek için Gomis'i paragöz, hain olarak göstermesi. Gomis para konularıyla ilgili suçlamaları hep reddetmiştir. İki tarafı, yönetimin geçmişte yaptığı açıklamalar ve icraatları bana haksız oldukları yargısını veriyor. Gomis gitti yerine kimse bile alınmadı bu skandal ötesi bir durum. Koskoca Galatasaray forvetsiz kaldı bunun izahı açıklaması yok. Buda Gomis satışının aceleye getirilmesi ve yerine oyuncu düşünülmeden, hiç bir plan yapılmadan gönderildiği yargısını veriyor. Gomis'in yerine düşünülen Modeste kaç paraya gelecekti ? Eminim Gomis'ten daha maliyetli olurdu. Son gün Seleznyov, Vagner Love'a kadar düşüldü.
Senin yazın Gomis ile ilgili yazdıkların bu kadar masum değildi. Maçlarda isteksiz oynadı demek farklı takımı sattı hainlik yaptı demek farklı. Sen burada çığırtkanlık yapıp adamı hain ilan etmiştin.
Bence senin hatan her şeyi sözleşme ve belgelerle sınırlı tutmak. Burada oluşan durumların asla dışına çıkılamayacağı yargısına kapılmak. Ki Gomis ve Ozan konularında kendi bakış açılarınla bile çelişiyorsun. Ozan için sözleşmesinde madde var yönetimin yapabileceği bir şey yok diyorsun. Gomis konusunda ise adamın sözleşmesi var yönetim isterse satmaz tüm insiyatif yönetimde diyemiyorsun.
Elbette satmayabilirdi , orada yonetim ile teknik heyet bu adamla her dakikasi beraber gecen insanlar , simdi burada sinan ya da sercan ne derse desin , o adamlarin karari bizden daha fazla bilgi ve algi ile alinmistir . ustelik terim forvet gelmedigi icin yonetimle belki ustu kapali takismistir ama gomis in gidisinde yonetim kadar terim de defalarca aciklama yapti , "bu sartlarda faydali olamayacagini ongorduk , kanaat getirdik" diye.
ben gomis i hukuken yapmis oldugu akit ile ilgili santaj yapar gibi "ya beni serbest birakin , ya maasimi arttirin , yok ikisini de yapmazsaniz ben de sahada bunun rovansini alirim" tarzindaki hareketleri acisindan haksiz buldum .. cunku adamin vucut dili bozulmustu acikcasi ,lige bu sekilde baslanamazdi
gomis in hakli oldugu konu devre arasi parasini alamadigi icin kayseriye gitmemesi idi , bu meselelerde ben sertimdir , adamin taksidini odemiyorsan , geciktiriyorsan , o da maca cikmaz , oyuncuyu suclamam katiyen .. ama kendi yaptigi sozlesmeye uymayip kapris yaptigini hissettirirse de gomis i koruyamam
fakat diger yandan insani olarak da , kazanacaginin 3 katini teklif eden yere gitmeyi istemesi normal , burada gomis yonetim tarafindan inatla tutulsa idi , oraya gidemez , o parayi kazanamazdi , ama bizim de burnumuzdan getirirdi , bu dusunceye kapildiklari icin adami zorlayamazlardi kalmaya , zaten zorlamamak da gerekirdi
biz bazen hayatin icerisindeki dogal akisa gayet uygun olaylara , mutlaka suclu bulma refleksi ile yaklasiyoruz , "olabilir bunlar isin dogasi" demek yok asla , birimiz gomis suclu deriz, otekimiz yonetim , bir digeri FT der ... bunlara gerek yok , adam iyi bir teklif aldi , sancili da olsa yollar ayrildi
ozan a gelince , ben hali hazirda "alin hemen 7,5 veriyoruz" diyen bile oldugunu sanmiyorum su an , ama 7,5 a gitse de yine bugunku yonetimi suclamam , cunku sozlesmeyi yenilemeyi kabul etmiyor menejerleri diyorlar , bu aciklamaya da kulubu zorlayan bizleriz aslinda , uzatsaniza uzatsaniza denince bunlar da "istiyoruz ama ozan uzatmiyor" demek zorunda kaliyorlar
ozan burada kabahatli degil , adam sozlesmesine uygun maas aliyor , sozlesmesine koyulan maddeden de faydalanabilir , illa biri suclanacak ise eski yonetime catmak gerekir , ama onlar da 16 yasindaki tum adamlara az maas verirken bu maddeleri koyuyorlarmis meger , hic basimiza gelmeyen bir durum