#45 Marcão

Daha oncelerde degisik onerilerde bulunmustum. Mesela Riera icin hic ortada yokken sol bekte denemeliyiz demistim. Cunku geriden oyun kuramiyorduk.

Linnes icin Mariano'nun onunde oynasin demistim. O gerceklesmedi. Feghouli Mariano'yu cok yalniz biraktigi icin defansimiz cok gucsuzlesiyordu. Neyse...

Simdi de ben Marcao'yu Taylan ile oynarken gormek istiyorum. Bence Turkiye Ligi icin cok guclu bir orta saha ikilisi olustururuz. Gerci bu hic olmayacak cunku hoca Marcao'nun en geriden, yani kaleciden topu alip oyun baslatmasini begeniyor.

Benim gorusume gore, cok sert dalmalari, oyunu cok hizli sekilde tek pasla ileri itme kabiliyetiyle defansif orta saha olarak daha etkili olur. Bu sekilde dengesiz dalip fauller yaptirdiginda bu fauller ceza sahasi icinde veya hemen cevresinde degil orta sahada olur. Ayni sekilde bu dalmalarinda topu iskaladiginda adami bombos birakabiliyor. Bu da ortadan kalkmis olur.

Ayrica topu kazandiginda aninda ileri gitme mantaletisine sahip. Bu sekilde hizli kanatlar alabilirsek, oldurucu bir kontra atak takimina sahip oluruz. Rakibi kontra atak ile dengesiz pek yakalayamiyoruz.
Bu takimda tum orta sahalar dahil, Marcao kadar sert ve duzgun pas atabilen bir orta saha yok.
Bunu su ankinden daha buyuk bir avantaja cevirebiliriz.

Başıma bir şey gelmeyecekse bu tarz kesici stoperlerin devrinin geçtiğini düşünüyorum. Bu tarz oyuncular sert ve tehlikeli oynadıkları için penaltı yapma ihtimalleri bir hayli fazla ve sakatlanma ihtimalleri yüksek.

Avrupada büyük takımların defanslarında kesici oyuncudan ziyada; Ujfalusi tarzı oyun kuran, iyi pozisyon alan oyuncular revaçta.

Örneğin Bülent Korkmaz, Popescu, Lucas Neill böyle oyunculardı. Örnekler çoğaltılabilir.
Marcao bizim için süper oyuncu, böyle oyuncuları alıp satma yoluyla para kazanabiliriz. Bizim ligde ve bir nebze avrupada iş yapar.
Ancak, dediğine kesinlikle katılıyorum. Bugün benim gözümde top class stoper örneği alderwireld'dır. Top class takımın stoperi öyle olmalıdır

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

begenmedim

80 dk sobieche zarzor tutabildi

eger stoperlerden 1ini satacaksak marcao olmali - bunu sadece bu mac icin soylemiyorum

ikili mucadelerde cok eziliyor bazen

Bu maç iyiydi fakat böyle kırmızı kart görülmez. En az 2 maç yoksun o kadar sakatlık, vaka falan çıkan bir dönemde bu kadar lüzumsuz kart yakışmadı. Uyarılması veya ceza verilmesi gerek.

Umarım satılan boss değil de sen olursun yaw.

Sorumsuz herif

Baktı boss torpilli donkun yedeği oldu. Tekrar formayı kapsın diye kendini feda etti.

Helal olsun.

Devre arası sattık sattık. Bu kadar kötü savunmacı stoper olmaz. Roco bile daha az mağdur etti takımını bugün. Tisserand'ın oyuna kendine vereni işte, onun dışındaki bütün fiziksel ve mental eksiklikler Marcao'da da mevcut.

man marking konusunda Luyindamanin yanina bile yaklasamaz

iyi gunde iyi stoperdir ama teknigi iyi diye cok abartildi burada

Neden atıldı baylar
Devreyi kapatacak bisey yapmadı ins.

Geri
Üst Alt