#48 Mertan Caner Öztürk

Cevap: # Mertan Caner Öztürk

kendi kardeşimmiş gibi seviniyorum böyle genç yeteneklerin kendini göstermesine. Ama Floryaya iyi bir psikolog şart. Türk futbolcular çabuk şımarıyor ver sonradan görme oluyor genelde. Bünyeleri kaldırmıyor bazı şeyleri. Biraz para kazanınca gidip sinema falan kapatıyorlar. Yılanın başını küçükken ezeceksin ama usulünce. Mertan'da inşallah yükselir sağlam adımlarla.

Bugünkü antrenmana katılmamış galiba.

kendi kardeşimmiş gibi seviniyorum böyle genç yeteneklerin kendini göstermesine. Ama Floryaya iyi bir psikolog şart. Türk futbolcular çabuk şımarıyor ver sonradan görme oluyor genelde. Bünyeleri kaldırmıyor bazı şeyleri. Biraz para kazanınca gidip sinema falan kapatıyorlar. Yılanın başını küçükken ezeceksin ama usulünce. Mertan'da inşallah yükselir sağlam adımlarla.

Alnimin teriyle kazandigim paraya istedigim yeri kapatirim kimseyi alakadar etmez.Bu nasil bir eziklik duygusudur ki adamlarin yasadiklari hayati cekemiyorsunda yilanin basini ezmeye calisiyorsun.Piskolojik destegi sizin gibi taraftarlara vermek lazim aslinda ama buna piskologun bile piskolojisi bozulur.Insanlarin saha icinde yaptiklarina bakacaksin konusmadan once.Ben istersen 50 tane hatunla yatar kalkar sinema kapatirim kimseyi alakadar etmez.Sahada oynadigim oyuna lafin varsa konusacaksin.

bence sizin gibi taraftarın başını küçükken ezeceksin. her fırsatta bi yolunu bulup ardaya sallıyorsunuz. adam bize 12m euro kazandırdı. tamam onu arda yapanda galatasaraydır ama bence arda hakkını vererek gitti. adam napmış kız arkadaşı için sinema kapatmış. lan benim bile özel üniversiteye giden ama öle süper düper zengin olmayan bi arkadaşım sinema kapattı sevgilisine. adam naptı uyuşturucumu kullandı barda kavgamı çıkarttı sex skandalınamı karıştı. fenerbahçe li birçok futbolcu sex skandalına karıştı volkan barda adam dövdü ve nicelerini sayarım. ama medya bunun üstünü örtüp ardayı ortaya yem olarak attı. bizim muhteşem einstein taraftarımız naptı. ardayı katletti. siz daha rıdvan gibilerin oyununa gelmeye devam edin. mertanı semihi zamanı geldiğinde fener medyası önünüze bi güzel servis edicek. sizde onları yiceksiniz. afiyet olsun!

Umarım hemen şımarmaz... parayı pulu görünce..

Alnimin teriyle kazandigim paraya istedigim yeri kapatirim kimseyi alakadar etmez.Bu nasil bir eziklik duygusudur ki adamlarin yasadiklari hayati cekemiyorsunda yilanin basini ezmeye calisiyorsun.Piskolojik destegi sizin gibi taraftarlara vermek lazim aslinda ama buna piskologun bile piskolojisi bozulur.Insanlarin saha icinde yaptiklarina bakacaksin konusmadan once.Ben istersen 50 tane hatunla yatar kalkar sinema kapatirim kimseyi alakadar etmez.Sahada oynadigim oyuna lafin varsa konusacaksin.

peş peşe aynı şeye sinirlenip yaklaşık aynı şeyleri yazmışız:) bu adamlar bitirdi işte ardayı. kimseyi maddi durumuyla yargılamak istemiyorum ama bu türk halkında herzsaman olmuş. futbolcu dediğin evde oyurcak 10da yatacak 6da kalkıcak. görücü usulü evlenecek. fiat arabaya binecek. hatta belediye otobüsü kullanacak. fiziği iyi olcak yemeğini yiyicek dana gibi kuvvetli olacak. dışarı falan gezmek yok evinde oturacak sürekli... neden böle düşüyolar çünkü bu insanlar böyle yaşıyor. bu insanlar onlar kadar zengin olmamalarına rağmen onların kendileri gibi yaşamalarını istiyorlar. bu zihniyet değişmeden bir adım ilerleyemeyiz

A takıma almayı planlıyormuş Terim.Umarım alınır yavaş yavaş gençlere bırakmak lazım takımı.

peş peşe aynı şeye sinirlenip yaklaşık aynı şeyleri yazmışız:) bu adamlar bitirdi işte ardayı. kimseyi maddi durumuyla yargılamak istemiyorum ama bu türk halkında herzsaman olmuş. futbolcu dediğin evde oyurcak 10da yatacak 6da kalkıcak. görücü usulü evlenecek. fiat arabaya binecek. hatta belediye otobüsü kullanacak. fiziği iyi olcak yemeğini yiyicek dana gibi kuvvetli olacak. dışarı falan gezmek yok evinde oturacak sürekli... neden böle düşüyolar çünkü bu insanlar böyle yaşıyor. bu insanlar onlar kadar zengin olmamalarına rağmen onların kendileri gibi yaşamalarını istiyorlar. bu zihniyet değişmeden bir adım ilerleyemeyiz

En dip örnekleri vermişsin. Hemen cevap vereyim...

Arda sinema kapattı. Yani dışarıdaydı değil mi ? Evet. Yine o Arda o sıralarda Galatasaray kötü giderken ve bir süredir 3 puanı göremezken bunlar oluyordu.

Fiat araba ? Pardon ama kimse öyle birşey demedi. Lakin Barış Özbekler Lamborghini ile Sercan efendiler özel Corvetteler ile dolaşmamalı. Yaş, yetenek ve futbolda yarattıkları etkiyi düşününce komik oluyor.

Eğlence vs... Onada lafımız çok. Fatih Terim Haziranda göreve geliyor ve Florya'da kaçışmalar başlıyor. Açıklaması şu şekilde :"Florya'da bir süre yatıp kalkacam bu yüzden yatağımıda istettim. Sebebi ise buradsa düzenin kalmamış oluşu abuk subuk insanların yol geçen hanı gibi gelip gidişi". Bu açıklamadan birkaç ay önce Florya'da hayat kadınları görülüyor tabi bunlar basit kadınlar değil elbette. Takım dibi görmüşken gece aleme akan, yazın Arda Bey'in neşeli neşeli yaz maceraları, Ayhan'da keza. Elbette gidecekler. Ama sırıtıyorlar be arkadaş. Azcık yüz olur insanda. Azcık gurur olur.

Ronaldo : "Başarımın sırrı çalışmak çalışmak, hiç durmadan çalışmak". Bu adamda gecelere akıyor boy boy fotolar. Lakin verdikleri ortada ve fiziki durumu ortada. Birileri gibi yatı yatıp şişmediler, maç seçmediler ya da Milli Takımda bir taraflarını yırtıp kulüp maçlarında "sakatım" ayağı yapmadı.

Örnek çok. Ernst misal birkez görüldü mü ? Bu örnekte yabancılar için. Alex'de öyle. Yapmayın savunmayın şu çapulcuları artık. 3 cümleyi yanyana getirip konuşmaktan aciz birçoğu ve çuvalla para kaldırıyorlar. Sonuç ? Avrupa 3.cülüğü dışında 10 yıldır başarı yok. O 3.clükte evet saygım sonsuz mücadele vardı ama ite kaka. Doğru düzgün pas yapamadan. Almanya maçı hariç. Ayıp ediyorlar çok ayıp ediyorlar.

asist mertandanmış : ))

Keşke Fatih Hoca sürekli görev verse

90. Dakikada 3'e 2 yakaladık ama calım atmayı tercih etti,fauldu hakem vermedi ama yanındaki Berk'e oynayıp kosu yapsaydı takım adına daha yararlı olurdu.

Kendini göstermek istediği icin normal diyebiliriz buna.
mertanı diğerlerinden ayıran özelliği çok mücadeleci ,pes etmeyen vazgeçmeyen bi yapısı olması. zaten teknik,topu süren, golü düşünen biri.ve hırsıyla taraftarın çok seveceği bi isim . tabi dğer yandan berkin ,bilal ve uğur ayhan da ilk 11de oynuycak yetenekte.

--------------------muslera---------------------

--------------------eboue------------semih kaya -----------ufalusi------------------ balta

--------------------melo----------selçuk inan -----------------------------------------------------

----mertan------------engin-----------------berkin--------------------

-------------------elmander---------------------

mertanı diğerlerinden ayıran özelliği çok mücadeleci ,pes etmeyen vazgeçmeyen bi yapısı olması. zaten teknik,topu süren, golü düşünen biri.ve hırsıyla taraftarın çok seveceği bi isim . tabi dğer yandan berkin ,bilal ve uğur ayhan da ilk 11de oynuycak yetenekte.

Bugün maci izledim,Berkin sonradan girdi oyuna.

Berkin başlığında onunla ilgili birseyler yazdım,Fatih hocanın Benfica macinda neden Mertan'i tercih ettigini anladım.

Mertan-Elmander-Aras Bulut İynemli ne kadar benziyorlarla birbirlerine

Dün yoktu, bugün var.

Muhtemelen yarın yine olmayacak.

Türk futbolcularının klasik anlık parlamalarından değildir umarım, umarım ben yanılırım.

Geri
Üst Alt