#48 Taylan Antalyalı

insanların kişisel tercihleri gram umrumda değil, kim kiminle sevişiyorsa sevişsin bize ne arkadaşım?

fakat dünyada başlayan bu lgbt övme ve normalleştirme furyasına tamamen karşıyım.

- lgbt
- lgbti
- lgbt+ plus vs. örgüt gibi çoğalıyorlar.

ve bunun doğal biyolojik evrim olduğunu düşünmüyorum. e şimdi biz bunları söylediğimiz için homofobik oluyoruz, nerede kaldı düşünce özgürlüğü??

ayrıca profesyonel bir oyuncunun, kendi kariyeri ve ailesi için, herhangi bir ideolojik paylaşımda bulunması tamamen saçmalıktan ibaret. akılcılık herşeyden üstündür.

Sahada oynadığı futbol bizi ilgilendirmeli giydiği Tişört ile bir kaba sigdirilmasi doğru degil. Tv'de iki Haysiyetsiz Kişi bir şeyler söyledi diye linç etmeye başlamışlar Çocuğu.

İsteyen istediği hayatı yaşamakta elbette özgürdür kimsenin buna diyecek bir şeyi yok ancak bu duruma karşı olan insanların ya da LBGT'ye karşı olan insanların bu durumu hoş görmeyen insanların da bir fikrinin olduğu gözden kaçıyor. Yani fikir özgürlüğü, inanç özgürlüğü, ya da cinsel yaşama saygı özgürlüğü isteyen insanların farklı fikirde olan bu durumu hoş görmeyen insanların da bir fikrinin inancının olduğunu buna saygı duyulması gerektiğini anlamamaları garip gerçekten. Özetle LBGT'ye destek vermenin çağdaşlık, modernlik, ilericilik destek vermemenin ise gericilik, mağara adamlığı olarak pazarlanmasına şiddetle karşıyım.

Ayrıca bu olaya bir de Galatasaray açısından bakmakta yarar var. Elbette Taylan'ı kendine göre bir düşüncesi olabilir ve bunu özgürce ifade edebilir bunda sıkıntı yok. Ancak Taylan halihazırda Galatasaray oyuncusu ve Galatasaray 'ı temsil ediyor bir nevi. Yani yaptığı bu iş sadece kendini ilgilendirmiyor. Yarın öbür gün rakip stadlarda ........ Taylan diye bağırsalar morali bozulmayacak mı? Belki bu sebepten takımda olumsuz etkilenecek, takıma da benzer tezahüratlar yapılacak. Nerden baksan sıkıntılı bir durum. Bence ülke gerçeklerini gözönünde bulundurarak böyle bir şeye hiç girişmese çok daha iyi olurdu...

MAR-LX1M cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Fikir özgürlüğü ile nefret suçunu ayırt edemeyecek kadar cahilsiniz sanırım.

Yarın stadlarda ibne taylan diye bağırınca ne yapacakmış sanki bu olaydan önce rakip taraftarlar bağrına basıyordu bizim oyuncuları!

Yarın stadlarda ibne taylan diye bağırınca ne yapacakmış sanki bu olaydan önce rakip taraftarlar bağrına basıyordu bizim oyuncuları!
Irkçı söylemlerde bulunmak da fikir özgürlüğü derler. Ne fikir özgürlüğü ise her türlü nefrete izin veriyor.

insanların kişisel tercihleri gram umrumda değil, kim kiminle sevişiyorsa sevişsin bize ne arkadaşım?

fakat dünyada başlayan bu lgbt övme ve normalleştirme furyasına tamamen karşıyım.

- lgbt
- lgbti
- lgbt+ plus vs. örgüt gibi çoğalıyorlar.

ve bunun doğal biyolojik evrim olduğunu düşünmüyorum. e şimdi biz bunları söylediğimiz için homofobik oluyoruz, nerede kaldı düşünce özgürlüğü??

ayrıca profesyonel bir oyuncunun, kendi kariyeri ve ailesi için, herhangi bir ideolojik paylaşımda bulunması tamamen saçmalıktan ibaret. akılcılık herşeyden üstündür.
Mağara soğuk muydu?

Doğru ya da yanlış.Seçim ya da yaratılış.Sizene yahu.Tercihlere saygı duyup herkesi bir birey olarak görmek neden bu kadar zor olsun ki?

Hayvan haklarını, hayvanları koruyunca hayvan mı oluyoruz? Kadın haklarını koruyunca (esasında böyle bir şey yok, koruyan azınlık için diyelim) kadın mı oluyoruz? Eşcinsellerin dışlanmasını eleştirdiğimizde, onların yurttaşlık haklarının korunması gerektiğini söylediğimizde neden "ibne" oluyoruz? Bu eleştiriyi "Taylan ibne miymiş?" diye yazanlara söylüyorum.

Bir savunma mekanizması var ki o da akıllara zarar. "Senin oğlun gay olsa . . . . ." diye başlayan cümleler. Hiçbir insan çocuğu eşcinsel olsun istemez. Ama çocuğu eşcinsel olan ailelere çocuğunu reddedeceği yönünde ithamda bulunmak sağlam bir homofobik saçmalamasıdır.

Bir de sevgili homofobik arkadaşlar, onur yürüyüşünde gördüğünüz eşcinseller, rahatsız olduğunuz tipler azınlık. Kendilerini ifade edebilen insanlar. Çocuk yurtlarında, cemaat yurtlarında erkek çocuklara tecavüz eden gaylari ne yapacağız? Onur yürüyüşündeki insanları ölümle tehdit eden ülkü ocağı başkanının erkek çocuğa tecavüz etmesini ne yapacağız? Hangisi tehlikeli?

Arama yaparsanız videoyu da bulabilirsiniz. Buraya sadece haber metnini koyuyorum!

ardanın büyük ve güçlü trye ben varım sende varmısın mesajını da aynı şekilde karşıladıysan okey ama anormal bulduysan robotlar mı başka bir varlıklar mı olduğunu oturup düşünebilirsin

ardanın söylediği hoşuma gitmez ama ağzını açabilir
ardanın yaptığı muktedirin yanında olmaktı. taylan işin tam tersini yapıyor
kağıt üstünde bile aynı şey değil.

Kimin ne kadar cahil kimin ne kadar kültürlü olduğunu bilmiyorum. Misal sizin bana cahil demeniz size göre "fikir özgürlüğü" muhtemelen. Yani bir insana cahil demek bence bir hakareti içerir. Bu durumda bence biraz kendinizle çelişmiş oluyorsunuz.

Benim yazdığımı anlama konusunda ise ciddi bir problem yaşadığınızı düşünüyorum. Ben diyorumki LGBT'yi savunmanın kültürlü, ilerici, çağdaş bir bakış açısı savunmamanın da gerici mağara adamı gibi pazarlanmasına karşıyım, bu yanlış. Kimin neyi savunduğu beni ilgilendirmez ben savunmuyorum ayrıca savunmak zorunda da değilim. Bir insanı LGBT olayını savunmuyor diye suçlamak ve savunmaya zorlamak "Barbarlık ve yobazlıktır".

Taylan özelinde ise topluma şu anki konjonktüre yani hale uygun davranmamış muhtemelen ileride bunun sıkıntılarını çekecektir diyorum. Bu normaldir ve böyle olmalıdır, Taylan'ı tepki koyulmalıdır demiyorum muhtemel olacakları söylüyorum. Şimdi bu çocuk genç Burdan psikolojik anlamda yara alarak çıkarsa belki toparlayamayacak belki psikolojik sıkıntı çekecek. Hale göre davranmamış izafi olana olması gerekene göre davranmış, bence yanlış yapmış diyorum. Hareketi yaptığı için onu suçlamıyorum ya da aşağılamıyorum ülke gerçeklerinin kendisini yoracağını düşünüyorum olay bu kadar basit.

MAR-LX1M cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geri
Üst Alt