Taylan'ın düşüşe geçeceği bariz belliydi. Keza Marcao'nun da. Bu ikisi 3 günde 1 maç oynanan ligde, hemen hemen her maçta sahadaydı.
Gedson konusuna yazdığım yorumları hangi süre zarflarında bocaladığını gözlemlemek için bulup çıkardım. İyi oynadıktan sonra hayranlıkla izledim kendisini çünkü.
Mart-Nisan-Mayıs ayı boyunca küçük katkılar dışında oyuna etkisi olmayan silik bir görüntüsü olduğunu düşündüm. Ancak geldiğinde Covid-19 geçirmesi ve uzun süredir oynamamasından mütevellit bir geçiş dönemi olduğunun farkındaydım ki onun oyunundaki düzelmenin bizi üst sıralara tutunduracağını düşündüğümü de yazmıştım konusuna. Öyle de oldu.
Ekli dosyayı görüntüle 133193
Buradan benim adıma çıkarılmasını dilediğim sonuç şu; Taylan ve Gedson bugünün futboluda olması gereken 2 farklı orta saha tiplemesi. Birbiriyle kıyaslanmaz ancak birlikte değerlendirildiğinde aynı anda birbirinin oyununu yukarı çekecek oyuncular. Bence biz oldukça kısa izledik bu ikiliyi birlikte.
Sağlam, fiziken hazır bir Gedson-Taylan ikilisinin beraber oynadıkça birbirlerinin oyununu daha yukarı çıkarabileceklerini düşünüyorum. Ama zaten Benfica Gedson'u bırakmayacak gibi gözüküyor ve konu burada kapanıyor.
Berkan-Taylan-Aytaç ve Cicaldau üzerine yoğunlaşarak fikir ve tahmin yürütmek şu noktada daha doğru.