#48 Taylan Antalyalı

İlk geldiğinde en çok sallayanlardanım ama her maçta en iyisi olmasını bekleyemeyiz. Bu maçta da iyiydi,verdiği pas mükemmeldi. Saygı duymak lazım.

Arda ve belhanda daha onde oynamaya baslayinca orta sahadaki pas trafigi sekteye ugradi, diagne, taylan ve kilinc etkinligini kaybetti. Ts macinda boyle oynamamalilar.

Fazla mobil bir 6 numara olduğu için fizik olarak düşüyor daha basit oynamayı denemeli yada iyi bir 6 numara alınıp 8 numaraya çekilmeli
Mobil olmaya mecbur zaten çünkü önündeki Arda Belhanda ve Feghouli gibilerin hiç uğraşmadığı defans yükü de tamamen bu garibime biniyor.

Fiziken düşsün yani bir zahmet bu durumda da ne bekliyorsunuz ki adam tek başına her yere yetişmeye çalışıyor bu onun ayıbı değil diğer gamsız adamların suçu.

sent via GSC

1608719160905.webp

Taylan'i basindan beri hep destekliyorum.

Mucadele gucunu, sahayi surekli dolasmasini ve karakter koymasini begeniyorum. Uzun toplari da iyi kullaniyor. Feghouli'ye attigi pas da cok kaliteliydi.

Bunlari soylemekle birlikte gerideyken topla daha az laubali olmasi gerektigini dusunuyorum. Bazen cok riskli yan paslar atabiliyor. Gerci o da nazar boncugu olsun. Ama kolay cozulebilecek ve yapmasina hic gerek olmayan bir durum. Sol ayagini da kullanmaya calismasi pozitif bir sey ama tehlikeli yerlerde cok rahatlikla kullanmamasi lazim. Cunku sol ayagi o kadar iyi degil. Net isabetsiz paslar atabiliyor.

Takimin genelinde de bu laubalilik var bu arada. Luyindama'dan ve Donk'tan tut ileri oyuncularina kadar... Mesela Arda rahat hareketler yapabilir cunku teknigi yuksek oyuncu ama Luyindama ve Donk gibi adamlarin Zidane edasinda defanstaki son adamken laubali hareketler yapmalarina uyuz oluyorum. Adamlarin top teknikleri dusuk. Kendine guvenleri cok yuksek. En tehlikeli oyuncular bunlar...

Senelerdir ayni hatalari yapiyoruz ve Fatih Terim bunu duzeltmiyor. Gercekten garip. Maclarimizi izledigimde en gozume batan sey bu oluyor. Top teknigi bu kadar averaj ve averaj alti olan bir takimin geride bu kadar laubalice paslar yapmasi cok sacma.

Mobil olmaya mecbur zaten çünkü önündeki Arda Belhanda ve Feghouli gibilerin hiç uğraşmadığı defans yükü de tamamen bu garibime biniyor.

Fiziken düşsün yani bir zahmet bu durumda da ne bekliyorsunuz ki adam tek başına her yere yetişmeye çalışıyor bu onun ayıbı değil diğer gamsız adamların suçu.

sent via GSC
Doğru söylüyorsun oda bir bakış açısı var Toplu oyunda taylana çok yük biniyor işte oyun kurabilecek o kadar adam varken sahada 6 numaramız taylanın 91 kez topla buluşması diğerlerinin yeterli sorumluluk almadığını gösteriyor taylanda basit oynamak yerine ekstra işlere girmek zorunda kalıyor yani takım taylana ayak uyduramıyor böylede değerlendirebilir

“Yanlış yerde mi doğduk?”

A Milli Takım’a yükselmek için en yakın basamağın arkadaşlarıyla forma giydiği 20 Yaş Altı Futbol Milli Takımı olduğunu belirten Antalyalı, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Normalde A Milli Takım’a en yakın isimler bizleriz. Hataları biz de görüyoruz. Yurt dışında doğan gurbetçi futbolculara kimi zaman gereğinden fazla değer verildiğini düşünüyorum. Yanlış yerde mi doğduk diye kendimize soruyoruz. Aramızda çok değerli futbolcular var ancak bu oyuncuların yükselmesi konusunda eksiklikler olduğunu düşünüyorum. Kadrolar sürekli değişiyor. Yeni isimler geliyor ve düzen sürekli değişiyor. Geçen yıl Almanya ile oynadığımız 2 maçı da 4-0 kaybettik. Sonrasında takip ettim, Almanya o takımı hiç bozmadı. Biz ise teknik direktör değişimini bile takip etmekte zorlanıyoruz.”

Terim milli takımdayken yazmış.

d9c7784d36794bbf9360df9574764a92.jpg

2014 umit milli takım
emre taşdemir
emre kılınc
taylan antalyalı
okan kocuk

aynı takımda

toplu liste
v
Teknik Direktör Abdullah Ercan'ın yönetimindeki Ümit Milli Takımı'nın aday kadrosuna şu oyuncular davet edildi:

Alperen Uysal, Emre Can Coşkun (Galatasaray), Okan Kocuk, Emre Taşdemir, Enes Ünal (Bursaspor), Ahmet Yılmaz Çalık, Taylan Antalyalı, İrfan Can Kahveci, Berat Tosun (Gençlerbirliği), Batuhan İşçiler (Bucaspor), Turgay Kaçar (Osmanlıspor), Salih Uçan (Roma), Okay Yokuşlu (Kayserispor), Kubilay Sönmez (Şanlıurfaspor), Emre Kılınç (Boluspor), Gökhan Sazdağı (Manisaspor), Enver Cenk Şahin (İstanbul Başakşehir), Özgür Özdemir (Nürnberg), Bilal Başacıkoğlu (Feyenoord).

A Milli Takım’a yükselmek için en yakın basamağın arkadaşlarıyla forma giydiği 20 Yaş Altı Futbol Milli Takımı olduğunu belirten Antalyalı, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Normalde A Milli Takım’a en yakın isimler bizleriz. Hataları biz de görüyoruz. Yurt dışında doğan gurbetçi futbolculara kimi zaman gereğinden fazla değer verildiğini düşünüyorum. Yanlış yerde mi doğduk diye kendimize soruyoruz. Aramızda çok değerli futbolcular var ancak bu oyuncuların yükselmesi konusunda eksiklikler olduğunu düşünüyorum. Kadrolar sürekli değişiyor. Yeni isimler geliyor ve düzen sürekli değişiyor. Geçen yıl Almanya ile oynadığımız 2 maçı da 4-0 kaybettik. Sonrasında takip ettim, Almanya o takımı hiç bozmadı. Biz ise teknik direktör değişimini bile takip etmekte zorlanıyoruz.”

:mad:

Dünkü maçta ayağı cidden yere sağlam basıyordu arkayı elinden geldiğince toplamaya çalıştı. Kendini geliştirmeye devam ederse bu sene çok işimize yarar.
3 eylüldeki hazırlık maçında yazmıştım bunu. Geçen seneye göre ilk öne çıkan farkı buydu. Çok farklı bir oyuncu olmaya gidiyor umarım gelişimine devam eder.

Sacmalamış. Kendisi hicbir zmn A milli olacak performans gostermedi. Şuan bizde oynadigi oyun da dahil.

Taylana neden duygusal yaklasiliyor bilmiyorum. Fakat belhanda kdr hatali pasla oynuyor bu adam neredeyse. Ve bir gercek daha var, biraz güçlü bir rakip taylanın uzerine oynadığı zaman cocuk bitiyor. Çok övülen gecen hafta bile sahanın kötülerinden biriydi. Attığı pas övülüyor. Bu cocuk ligde zor duruma dusuyor, avrupa maclarinda ne hallere gelir dusunuluyor mu acaba.

Terim milli takimda olsa şuan taylani bu performansla yine almazdı.

Sacmalamış. Kendisi hicbir zmn A milli olacak performans gostermedi. Şuan bizde oynadigi oyun da dahil.

Taylana neden duygusal yaklasiliyor bilmiyorum. Fakat belhanda kdr hatali pasla oynuyor bu adam neredeyse. Ve bir gercek daha var, biraz güçlü bir rakip taylanın uzerine oynadığı zaman cocuk bitiyor. Çok övülen gecen hafta bile sahanın kötülerinden biriydi. Attığı pas övülüyor. Bu cocuk ligde zor duruma dusuyor, avrupa maclarinda ne hallere gelir dusunuluyor mu acaba.

Başakşehir'in Berkay ne oynadı da milli takım için konuşuluyor hem de 11'i için. Yapmayın şunu lütfen. Taylan mevkiisini bile değiştirmiş ve başka bir noktaya gelmiş ama milli takımı hak etmiyor. Hakan Çalhanoğlu'da milli takımda dökülüyor ama Milan'ın ne önemli oyuncusu. Teknik direktör değerlendirmesini bilecek ki bir de bu konuşma 2014'te yapılmış.

Çok severim Taylanı ama kesinlikle katılıyorum.

Lig için idare ediyor. Bu kadar göklere çıkarmalarının sebebi, aldığı maaş, bonservissiz gelişi, yerli olması, azimli olması vs.

3.5 milyon euro maaş alıp yabancı olsa şu an fesih edilmesi konuşulurdu :D

akıllı ol yaptığın hataları faulle kapatma durduk yere 10 kişi kalmayalım.

Geri
Üst Alt