5+0+3 ve Galatasarayımız

Cüneyt Tarçın

Moderator
Yönetici
Moderatör
Bildiğimiz üzre önümüzdeki sezon kural bu. Kalkar mı kalkmaz mı bilinmez ama kuşlar şimdiden başladı transferlerimizi ona göre ayarladık demeye.

Drogba - Sneijder - Muslera - Eboue - Telles - Chedjou - Melo - Hajrovic - Ontivero - Dany - Bruma - Amrabat - Burdisso

= 13 Yabancı. Kural devam ederse ne poh yiyicez?

Drogba Amerika'ya.

Dany Bjk'ta kalır.

Amrabat Satılır.

Chedjou Satılır.

Burdisso geri döner.

Kalır 8 Yabancı.

Forvet hattımız. Burak - Umut ile giderse kafamızda saç kalmaz. O halde;

Eboue ilede yollar ayrılmalı yerine Kaliteli bir Forvet.

Peki ya Manci'nin sürekli şikayet ettiği Stoperimiz ne olacak?

Ontivero bir takıma kiralanır.

Yerine hocamızın istediği kaliteli bir stoper alınır yada beğenilirse Burdisso kalır.

Pofff çok karışık.. Ya da bir babayiğit çıkar ve tüpçünün tüpünü patlatır. Böyle ahmakça kural ortadan kalkar. Tüm gençlerimiz, tüm oyuncularımız yeterince şans bulur. Bu ülkede bu mümkün mü? Hiç sanmıyorum. O halde şimdiden çalısmalar başlamalı.

Kuralin devam edicegini sanmiyorum acikcasi ama once uefadan gelecek fb kararini bilmek lazim biliyosun federasyon yan cizebilir.Gelsede artik yapicak bisey yok.Kurali degistirmek icin oyuncularda baski yapmali yani suanda selcugu tutupta satamayiz veya semih kayayi,muslera'ya da kaleyi birakamayiz.Sacma bi kural basinla birlikte orgutlenmeli herkes buna seyircide dahil hepimiz kaliteli mac istiyoruz

Valla beşiktasın bu inadı sürerse kural aynı kalır gibi. yani 8 e düşer imza sayısı.

Ama şöyle olur 5+0+3 değilde 6+2 yaparlar büyük ihtimal.

Önder özende röportajında 7+1 1+7 5+0+3 hangisi olur bilemem ama 8 kişi olucak planımıı ona göre yaptık demişdi.

Valla umarım ikna ederler de 6+4 veya 7+3 gibi bişiolur

Kuralin devam edicegini sanmiyorum acikcasi ama once uefadan gelecek fb kararini bilmek lazim biliyosun federasyon yan cizebilir.Gelsede artik yapicak bisey yok.Kurali degistirmek icin oyuncularda baski yapmali yani suanda selcugu tutupta satamayiz veya semih kayayi,muslera'ya da kaleyi birakamayiz.Sacma bi kural basinla birlikte orgutlenmeli herkes buna seyircide dahil hepimiz kaliteli mac istiyoruz

Kesinlikle. Her hafta Premier Lig izliyorum ardından bizim ligden bir maç izlemek aşırı kalitesiz geliyor. O derece kalite beklemiyoruz tabi ama bu kadar kalitesizlikde ağır geliyor.

Kesinlikle. Her hafta Premier Lig izliyorum ardından bizim ligden bir maç izlemek aşırı kalitesiz geliyor. O derece kalite beklemiyoruz tabi ama bu kadar kalitesizlikde ağır geliyor.

Aynen renktas.Ordaki futbol muthis hizli bi oyun insan gercekten zevk aliyor.O takimda antrenorlukte guzel bisey istedigin tarz oyuncularla ilgilenbiliyosun yok ingilizmis fransizmis bakmiyolar.Bizde bu maddi olanaklarla o hizli oyun zor ama cok daha kalitelisini hakedecek bir lig.Ama iste oncelikle su cahilligi asmamiz lazim cahillik derken Yildirim Demiroreni baskan yapan kafa zihniyetinden ve asii fanatiklikten bahsediyorum.

Aynen renktas.Ordaki futbol muthis hizli bi oyun insan gercekten zevk aliyor.O takimda antrenorlukte guzel bisey istedigin tarz oyuncularla ilgilenbiliyosun yok ingilizmis fransizmis bakmiyolar.Bizde bu maddi olanaklarla o hizli oyun zor ama cok daha kalitelisini hakedecek bir lig.Ama iste oncelikle su cahilligi asmamiz lazim cahillik derken Yildirim Demiroreni baskan yapan kafa zihniyetinden ve asii fanatiklikten bahsediyorum.

Siyasiler getirdi siyasiler götürür hatta şike sürecinden gerek kalmaz dayanamaz kendisi gider

seneye ne bu tff kalır nede 6+0+4 müş 5+0+3 müş hiçbiri kalmaz

Kural salt bu TFF ile alakalı değil, sistem ile alakalı. Fbjk yapısı ne zaman belini doğrultur Galatasaray ile başabaş olmaya başlarsa,Anadolu kulüpleri ne zaman fahiş fiyata oyuncu satarak zenginleşirse kural o zaman kalkar. TFF tek başına öyle yabancı kuralı kararı almıyor,kuralın arkasında siyasi ve ekonomik lobi var.

Kural salt bu TFF ile alakalı değil, sistem ile alakalı. Fbjk yapısı ne zaman belini doğrultur Galatasaray ile başabaş olmaya başlarsa,Anadolu kulüpleri ne zaman fahiş fiyata oyuncu satarak zenginleşirse kural o zaman kalkar. TFF tek başına öyle yabancı kuralı kararı almıyor,kuralın arkasında siyasi ve ekonomik lobi var.

hertürlü kalkar olmadı AB olur siz kafanızı yormayın fener küme düşünce koray semih salih veysel umut gündoğanlarlada şampiyon oluruz

İş sadece tff ye kalırsa 5+0+3 , 5+3 olur veya eski sistem olan 6+2+2 geri gelir en fazla.

Fakat Fatih hocada belli kriterler altında serbest kalsın diyor.(Nasıl kriterler bilemiyorum.Alınan oyuncunun belli sayıda milli maça çıkmış olması , maç kadrosunda ve/veya a takımında belli sayıda altyapı oyuncusunun bulunması vs. olabilir)

En son önerimi tff yönetimine sunmadım demişti ama sunduğunda tff hay hay deyip uygulayacak mı yoksa kendi bildiklerini mi okuyacaklar yine ?

Ekonomi lobisinin en buyugunu anadolu kulupleri olusturuyor zaten.1 sene vasat ustu oynayan oyuncu hemen 5 m € bonservise sahip oluyor.Yabanci siniri kalkarsa 500 bin € ya kadar iner o bonservis ki bu da anadolu kuluplerinin hic isine gelmiyo alismislar tabi belediye baskani olmak icin veya daha fazla ihale alabilmek icin kuluplerin basina gecmeye.Zor geliyo oyuncu bulup yetistirmesi.

İş sadece tff ye kalırsa 5+0+3 , 5+3 olur veya eski sistem olan 6+2+2 geri gelir en fazla.

Fakat Fatih hocada belli kriterler altında serbest kalsın diyor.(Nasıl kriterler bilemiyorum.Alınan oyuncunun belli sayıda milli maça çıkmış olması , maç kadrosunda ve/veya a takımında belli sayıda altyapı oyuncusunun bulunması vs. olabilir)

En son önerimi tff yönetimine sunmadım demişti ama sunduğunda tff hay hay deyip uygulayacak mı yoksa kendi bildiklerini mi okuyacaklar yine ?

fatih hocada bu tffnin gideceğini biliyor faruk süren veya ulusoya kendi teklif götürecek gel ülkeyi kalkındıralım tekrar diye benim güvencelerim bunlar

6+0+4 kalsa bu sezonki kadro yapılanmasıyla yine en karlı takım biz oluruz.

kayserispor okadar oyuncu sattı gökhan ünal mehmet topuz amrabat serdar kesimal hasan ali salih dursun aklıma gelen bunlar. şuanki hala ortada parayı kıyıp bir oyuncu alamıyorlar sonra kümeye oynuyorlar ama yetiştirdiği oyunculara saygım büyük şuanda var ömer bayram engin bekdemir alper uludağ okay yokuşlu geleceği olan oyuncular

kayserispor okadar oyuncu sattı gökhan ünal mehmet topuz amrabat serdar kesimal hasan ali salih dursun aklıma gelen bunlar. şuanki hala ortada parayı kıyıp bir oyuncu alamıyorlar sonra kümeye oynuyorlar ama yetiştirdiği oyunculara saygım büyük şuanda var ömer bayram engin bekdemir alper uludağ okay yokuşlu geleceği olan oyuncular

Bu oyunculardan milli takimda verim alabildik mi asil soru bu.O oyuncular turkiye ligi icin orta ustu oyuncular ama uluslar arasi icin inanilmaz vasat oyuncular

6+2+2 kuralı tekrar görüşülmüştü hatırlıyorsanız ve Demirören bunu yönetim kurulunda kabul ettiremedi.Daha sonra Ünal Aysal'ın dikkate değer bir açıklaması oldu :

"Asıl muhataplarımızın kim olduğunu öğrenip bu işi onlarla çözeceğiz"

Yani başkan da biliyor Demirören'in kukla olduğunu. Yabancı kuralında kurtuluşumuz ya AB statüsü ya da siyaset ve ekonomik çevrelerinin oluşturduğu Fenerbahçe lobisini yıkmak. AB statüsü bizi kurtarır gibi, kısa vadede o lobi çökmez.

Geri
Üst Alt