🎗 #5 Ahmet Çalık

Yeni kurala göre maçbaşı ücret almaması lazım yönetim bu işe bir ayar çekmişti diye hatırlıyorum yakın zamanda

Dün çok iyi oynadı, kapakları taktığını düşünüyorum. Zamanla daha da iyi olacaktır. Sizi utandıracak demiştim.

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yine bir Ocak günü ama sene 2005 … Gençlerbirliği Ahmet Çalık’ın filiz lisansını çıkardığında henüz 11 yaşına girmemiş ilkokul öğrencisiydi . Televizyondan Galatasaray maçlarını izlediğinde stoper ikilisinde Song-Tomas tandemini görüyordu .

Yine bir Ocak günü sene 2017… Galatasaray Gençlerbirliği’nden henüz 23 yaşına girmemiş KAPTAN Ahmet Çalık ile anlaştığını borsaya bildiriyor . Minik bir değişiklik oldu bu sefer Song-Tomas tandemi onu izleyecek

Aradan geçen 12 sene . Bir Türk futbolcusunun hayalidir bu noktalara gelmek . Ahmet Çalık bu noktaya her yaş kategorisinde forma giyerek , tırnağıyla kazıya kazıya gelmiş bir oyuncudur . Gençlerbirliği formasıyla henüz 17 yaşında Fuat Çapa’nın şans vermesiyle beraber sahaya çıktı . O gün bu gündür kimsenin beklemediği şekilde düzenli olarak maçlara çıkmaya başlayıp yaşından büyük işler yaptı .

21 yaşında takım kaptanlığına getirilen Ahmet , A Milli Takım’a da seçilerek ne denli gelecek vaad ettiğini biz futbolseverlere kanıtlamış oldu .

AHMET ÇALIK BU SEZON NE YAPTI ?

• TOP ÇALMA : 1,3
  • PAS ARASI : 2,5
  • ŞUT ENGELLEME :0,6
  • TOP UZAKLAŞTIRMA :5,3
  • KAZANILAN HAVA TOPU :3,6
  • PAS : 41,3

BAŞARILI OLDUĞU KONU

• Genç oyuncu 1,84 boyunda olmasına rağmen ligin bu sezon en çok hava kazanan ikinci futbolcusu konumunda ( 57 kez ) . Bu da Ahmet’in ne kadar doğru yer aldığını ve timing konusunda ne kadar başarılı olduğunu bize gösteriyor .
  • GELİŞTİRMESİ GEREKEN KONU

Pas grafiğinin pozitif yönlü olması gerek . Oyunu geriden kurarken zorlanıyor . Büyük takımda en önemli işlerden biri stoperin topu oyuna iyi sokmasıdır . Bu eksiğini pasör takımda rahatça geliştirebilir.
  • GALATASARAY KİMİ ARIYORDU ?

Yediği gollerin yarısını kafa golünden yiyen takım ne arar ? Evet haklısınız ” KULE STOPER ” . 1,90 boylarında gelen her topa kafa uzatan ve yan top zaafını önleyen bir stoper . Bir başka aranan kan da tecrübeli stoper . Bir çok genç savunmacıyı bünyesinde barındıran Galatasaray , bunların yanına onları yönetip ,yönlendirebilecek tecrübeli bir stoper arıyordu . Parçaları birleştirirsek basit tabirle uzun boylu tecrübeli bir stoper aranıyordu .

AHMET ÇALIK UYGUN MU ?

Fotoğrafın bütününe bakılınca aranan isim değil ama Ahmet’i analiz ederken biz aranan kana göre değil , kendi yaptığı işlere göre değerlendirmeliyiz. Ahmet’i yaşıtlarından ayıran en büyük özellik genç yaşında 100 maç barajını aştı bu da lig için tecrübe demek . Kafa toplarında da üstünlüğü göz önüne alınınca değişik bir kavram ortaya çıkıyor . Ortalama boylu genç , tecrübeli kule stoper gibi oynuyor . İlginç bir tanım olsada doğru tanım bu oluyor .
  • HANGİ SİSTEMDE OYNAR ?
  • 3’lü , 5’li , 4’lü … Hangi sistem olduğu önemli değil . Sağ stoper olarak çok uygun bir isim . Yanında oynadığı arkadaşıyla uyumu iyi olursa bu onun stoperde daha da rahat olmasını sağlar.
  • YAZAR GÖRÜŞÜ

Ahmet Çalık 3 numarayı alarak efsane Bülent Korkmaz’ın formasını aldı ve kararlı olduğunu bize gösterdi . Savunmada yanında kimin oynayacağı çok önemli . Onu eğitecek bir stoper ile oynarsa A Milli Takım ve Galatasaray sürekliliği olan bu oyuncuyu kazanmaktan mutluluk duyacaktır . Eğer şans verilir ve 11’e monte olursa formayı kolay kolay bırakmaz . Riekerink ile pas oyunu oynayan takıma gelerek pas konusunda gelişecektir. Büyük takımı kaldıracağından kimsenin şüphesi olmasın.

gencscout.com

Son düzenleme:
Çok beğendim bu maç. Aslanlar gibi oynadı

ed0e22db3ceb6f2deb30f8b242d279b9.png

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Iyi oynadi

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Semihten 5 gomlek üstün

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ahmet eski tip stoper gibi. Temaslı oynamayı seviyor. Ayrıca son derece işinde ciddi olması onu bir adım öne taşıyor.

Formayı kaptı bence.

Klasik GScimbom sisirmeleri.

2.ligde küme düşecek olan ve kupa maçında herhangi bir amacı olmayan takıma karşı 2 şut üzerine geldi diye herifi başımıza ramos yaptılar.

Stoper alınmasa 5 hafta sonra küfür edenleri ve sene sonuda parasını verip yollayalim diyenleri göreceğimiz için fazla heycan yapmayın.
Bu çocuk GALATASARAY'in oyuncus değil.
Ha bana kalsa şu kadronun %90 'nı bu şanlı formayı giymeyi haketmiyor.
Ama bu demek değildir; kadroyu bunun gibi vasat altı anadolu topculari ile dolduralim

SARI-KIRMIZI!

Evet çok şişirdik Ahmet'i. ABV Ahmet ki bu akşam iyi oynadın. 2. ligde küme düşecek olan takıma karşı neden iyi oynuyorsun lan?! Bak Ramos yaptık hemen seni.

ya birakin millet ovsun
hemen jandarma gibi foruma bok atmaya kosmayin

Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba ben futbol fakiri
Lucas Neil iyi stoperidi

gözükara ve savaşcı bir stili var net olarak beğendim..
yanında tecrübeli uyumlu iyi bir sol stoper oynasa iyi defansımız olur çünkü ahmet hamleli savaşan yapışan bir stoper..
g.birliğinden gelen oyuncular bizde hep başarılı oluyor umarım ümit karan ve ergün penbe gibi efsane olur ahmet çalık..
rakip elazığ tehdit yok vs katılmıyorum semih ve balta erzican24 te bile dökülmüştü..

Yani tek maçla yargılamak doğru değil ama baya baya fark yarattı yani adam

Henüz 22 yaşında uzun yıllar var önünde inşallah kendini fiziğini defans bilgisini geliştirerek devam eder uzun yıllar

Açıkçası bu oyuncuyu tanımıyordum, bu maç için de değerlendirmek istemiyorum. Sonraki maçlarda değerlendireceğim.

Geri
Üst Alt