#50 Engin Baytar

Cevap: #50 Engin Baytar

Dün sordum ama kimse cevap vermedi.

Engin´in yerine bi yildiz yabanci alirsak,o gidip kirmizi kart görmeyecek mi?

Ya kardeşim -sa ile-se ile olmaz. Gördü diyelim doğru mu olacak yaptığı hareket? Olmayacak. Ee bu harekette doğru değil neyi ispat etmeye çalışıyorsun sen de bilmiyorsun ya neyse sakinleşiyorum.

Ya kardeşim -sa ile-se ile olmaz. Gördü diyelim doğru mu olacak yaptığı hareket? Olmayacak. Ee bu harekette doğru değil neyi ispat etmeye çalışıyorsun sen de bilmiyorsun ya neyse sakinleşiyorum.

Dogru demiyorum.Ama burda "devra arasi Engin´in yerine bi yildiz gelmesi lazim" diyenlere soriyorum.

Yani simdik baska biri öyle saclam bi kart görmeyecek mi?

Bence potansiyelli değil Burak. Olabilecek max oyunu bu. Kendi de belli bir olgunluğa gelmiş. Rakip boş adamlar bırakmışken öldürücü olmasa da dkine onları pozisyona sokacak, asist öncesi pası atacak şeyler beklerdim. Genelde savaşçılığıyla nerdeyse her topu kazandı her yere de koştu. Beşiktaş maçında da bana göre sol çizgiye yakın oynadı ve hiç sahada gözükmedi. Karşıdaki rakip dişli olunca baskın şeklini kaybediyor gibi.

Dediğin gibi mücadele, rkibi bozmak bunları çok iyi yapıyor. İlk geldiğinde de ortasahaya yazıştım. Trabzonda da solda değil de ortada oynadığında çok baskındı çünkü enerjisiyle.
27 yaşında, belli bir yaşa geldi ve potansiyel gösterme yaşını geçti haklısın ama maksimumu da bu değil. Trabzonspor'da oynadığı zirve dönemlerini hatırlıyorum, tek başına maç kazandırdığı günleri. Mesela, Fenerbahçe ile oynadıkları Türkiye Kupası finali, geçen sene bizi Avni Aker'de yendikleri maç. Var böyle icraatları ama istikrarlı değil, mesele o.

Kanatlarda da verimsiz olacağına katılıyorum, mutlaka ortada oynamalı. Kanatlarda dağınık oynuyor. Sol tarafa yazıyorsunuz onu ama bi bakmışsınız sağ kanatta adam kovalıyor, kendi bölgesini unutmuş. Onu ortada koyup, enerjisini daha da organize şekilde kullanmasını sağlamak mühim.

Hayır rakibi formasından çekerek 2. sarı karttan görür.

Sacmaladigini fark etmisindir.

Beyler,tabi Engin´in yaptigi yanlisdi.Ama performans acisindan Engin´in yerini dolduran birini zor buluruz.Tabi bi 10 Milyonluk oyun kurucu alirsin belki Engin´den daha iyi olur,ama senin takiminda yerli bi ofans oyuncusu bulunmazken,Engin gibi yerli oyuncuyu kesmek ne kadar dogrudur bilmem.

Yabancılarla aramızda mantalite farkı var.Olaya daha profesyonelce yaklaşıp sinirine hakim olabilir.
Deli her yerde delidir abi, tarz meselesi bu. Nouma'da yabancıydı mesela ya da Hagi. Yapmaması gereken yerlerde yapmaması gereken şeyi yaparlardı, tarz meselesi sanki bu. Yerli, yabancı ayırımına katılmam ben.

Yabancılarla aramızda mantalite farkı var.Olaya daha profesyonelce yaklaşıp sinirine hakim olabilir.

Vallah kusura bakma ama ben böyle hareketleri Bundesligadada göriyorum,EPL´dede göriyorum La Liga´dada göriyorum.

En iyi örnek Pepe´dir.Ramos´da arada sirada bos yere adama koyar.Bolton´daki Kevin Davies böyle hareketlerin babasidir.Daha cok örnekler var.

Sacmaladigini fark etmisindir.

Beyler,tabi Engin´in yaptigi yanlisdi.Ama performans acisindan Engin´in yerini dolduran birini zor buluruz.Tabi bi 10 Milyonluk oyun kurucu alirsin belki Engin´den daha iyi olur,ama senin takiminda yerli bi ofans oyuncusu bulunmazken,Engin gibi yerli oyuncuyu kesmek ne kadar dogrudur bilmem.

Engin hakkında yapmış olduğun yapıcı yorumlara aynen katılıyorum renktaş.Ama az önce vermiş olduğun örnek yanlış gibi geldi bana.Diğer arkadaşların da Engin'e karşı olduklarını sanmıyorum.Sorun sadece derbi öncesi sinirine hakim olamamasından kaynaklanıyor.Engin'den yana edilen tek sitem sanırım bu.

Futbolcular böyle abi bir an sinilenirse herşeyi yaparlar. Biraz da yapısal; Engin de yatkın olduğu için daha çok yapıyor. Bugün Zidane bile kafa attı, Pepe neler yaptı mesela sonuçta insan hepsi. Ben de çok kızdım yaptığına ama işte Engin böyle Avrupada yapan oyuncuları psikolojisi de öyle abi kişisel bir şey bu.

Vallah kusura bakma ama ben böyle hareketleri Bundesligadada göriyorum,EPL´dede göriyorum La Liga´dada göriyorum.

En iyi örnek Pepe´dir.Ramos´da arada sirada bos yere adama koyar.Bolton´daki Kevin Davies böyle hareketlerin babasidir.Daha cok örnekler var.

:) Kusura bakılacak bir şey yok.Verdiğin örnekler elbette doğru ama çoğu yabancı bu durum da olaya profesyonelce yaklaşıp rakibi oyundan attırıyor.Benim de vermek istediğim mesaj bu idi.

:) Kusura bakılacak bir şey yok.Verdiğin örnekler elbette doğru ama çoğu yabancı bu durum da olaya profesyonelce yaklaşıp rakibi oyundan attırıyor.Benim de vermek istediğim mesaj bu idi.
Şöyle bir şey de var kaç tane kafa atan var yerli bence saysan fark yoktur bile ortalama olarak.

Sonunda herkez bi insandir.Kim bilir belki Elmander bile bilerek Hayrettinin ayagina basmisdir.Yani demek istedigim,kimi alirsan al,her oyuncu böyle sacma bi kart görebilir.Belki görmez,ola bilir,büyük ihtimal görmez,ama kesin görmez diye birseyde yok.

Ha simdik biri cikip Engin´in yerine baska birini istiyorum,kirmizi kartindan degil,oynundan memnun degilim diyenler varsa,Transfer istegini anlarim.Ama bunu yazan futboldan zaaten fazla anlamiyordur.

Deli her yerde delidir abi, tarz meselesi bu. Nouma'da yabancıydı mesela ya da Hagi. Yapmaması gereken yerlerde yapmaması gereken şeyi yaparlardı, tarz meselesi sanki bu. Yerli, yabancı ayırımına katılmam ben.

Konu ile alakalı en mantıklı mesaj sanırım bu.Ama bu yoruma istinaden Berkan Atalay adlı renktaşımın da yorumuna katılıyorum.Arada bir delilik yapıyor diye Engin'den vazgeçmek fazlasıyla acımasızlık olur.

Fatih hoca kimleri adam etmedi ki,ondan Engin'i takımına son derece yararlı bir futbolcu yapmasını istiyoruz..

Engin çok iyi niyetli adam fakat kontrolsüz güç iyi birşey değil..

Konu ile alakalı en mantıklı mesaj sanırım bu.Ama bu yoruma istinaden Berkan Atalay adlı renktaşımın da yorumuna katılıyorum.Arada bir delilik yapıyor diye Engin'den vazgeçmek fazlasıyla acımasızlık olur.
Tabii ki Engin Baytar'dan vazgeçmek büyük intihardır :) İş kafa olarak biraz törpülenmesinde, zaman lazım.

alexe 1 maç verdiler dirsek attı bunada bir maç verilmeli ***** maçında sahda olmalı o maçta çok ihtiyacımız var ona

En azindan tek ofansif orta saha oyuncumuz Engin olmasin. Fenerbahce macinda böyle ortada kaliriz iste ve Kazim´dan show bekleriz :) Engin´i yollayan yok. Alternatifsiz kalmamali Galatasaray gibi büyük bir takimda.

Geri
Üst Alt