#50 Engin Baytar

Cevap: #50 Engin Baytar

1 mac felan almaz.

Engin bunu ilk kez yapmiyor.Bu da cezasinda cok önemli bi rol alir.

Engin normal de 2 maçtan aşağı ceza almaz ama Alex'in dirseği bu cezanın tek maça düşmesi adına ümitlendiriyor beni.

Engin normal de 2 maçtan aşağı ceza almaz ama Alex'in dirseği bu cezanın tek maça düşmesi adına ümitlendiriyor beni.

Rakip kalecinin net penaltı yaptıgı ve en agır ceza ile kırmızı kart yemesi gerektigi bir pozisyonda Engin kafası ile ufak bir temans yapıyor. Bu cezayı 1 maca indirmeyecekler de neyi indirecekler?

Rakip kalecinin net penaltı yaptıgı ve en agır ceza ile kırmızı kart yemesi gerektigi bir pozisyonda Engin kafası ile ufak bir temans yapıyor. Bu cezayı 1 maca indirmeyecekler de neyi indirecekler?

Engin aklını kullansaydı orada kırmızı kart göreceğine penaltıyı alır kaleciyi kırmızı kartla oyun dışına yollardı ama agresifliği kendisini en az iki maç ceza aldıracak bir salaklık yaptırttı. Şimdi Fatih hocanın Ali Dürüst ün hakem haklıdır dediği yerde bizlerin ama o şöyle olmuştu bu böyle olmuştu deme hakkımız yoktur. Ben Galatasaray yöneticisi olsam ikisine de güzel bir ceza verirdim.

Suan git Ali Durust yada Fatih Terim'e sor bakalım ne diyecekler.

Suan git Ali Durust yada Fatih Terim'e sor bakalım ne diyecekler.

Hocam Dün Engin in yaptığı hataydı. karşındaki ne yaparsa yapsın gidip adama kafa atamazsın. Sen öndesin birde. Sen niye sinirleniyorsun ki bırak onlar sinirlensin. Ve söylüyorum ikisi birden dün TV de sıcağı sıcağına hakem kararları kesinlikle doğrudur gereken önlemleri alacağız diye açıklama yaptıysa bugün gidip sorarsan aynı şeyi söyleyeceklerdir.

Hata falan degildi. Bir hakem o an olana bitene mudahale etmiyorsa bende gider kafa atardım, hemde o kalecinin burnunu ensesinden cıkarıcak derecede atardım. Bir oyuncunun futbol kariyerine tesebbüs ediliyor. Aynı hakem o hareketi Elmander yaptıgında cart diye mudahale ediyor ve bizim kulup calısanları da pozisyonları %100 bildigi halde o hakemin sırtını sıvazlıyorlar ise, orada bundan böyle her türlü dolap olur. Ki ben yine de iddia ediyorum, suan Fatih Terim konusmasından bin pismandır.

Neyse hocam biz bu konuda anlaşamayacağız sanırım. Ben en başında söyledim. Kaleci Engin i ittiğinde kendini yere bıraksa haklı olan Engin olacaktı. Ancak sen direkt kalecinin üstüne yürüyüp kafa atarsan kırmızıyı yersin. Engin bu hareketin cezasının 2 maç ceza olduğunu bilerek ve 2. maçın fener maçı olduğunu bilerek bu hareketi yapmamalıydı. Benim düşüncem bu. Engin in çabuk sinirlenip heran kırmızı görmeye meyilli olduğunu bu ülkedeki herkes biliyor. Bunun içinde tahirk sözkonusu. Bu hareketli sadece rakip takım oyuncuları yapmıyor bizim oyuncularımda yeri geldiğinde aynı hareketleri yapıyorlar. Önemli olan futbolcunun bu gibi durumlarda sinirlerine hakim olup kendi lehine ve takımı lehine hareketler yapmasıdır.

Aynı hareketler Galatasaray fener maçında Muslera ile alex in başına gelse ve alex kırmızı kart alsa hepimiz ne kadar doğru bir karardı şöyleydi böyleydi deriz. Yine söylüyorum Engin biraz kafasını kullansaydı kaleci onu ittiğinde yere düşer ve o penaltıyı alır kaleciyede kırmızıyı göstertirdi.

Hepimiz derken kendinizi bu toplumun icinde tutabilirsiniz, ben olmam. Muslera tutupta Alex'in aşil tendonuna basmaya teşebbüs etse, onunda gözümde pek bir değeri kalmaz. Ayhanı da sırf bu yuzden hep antipatik bulmusumdur. Onunda bunun gibi vukuatları var.

Kocaelispor'da Toprak adında bir oyuncu vardı. Hagi'nin ilk senesinde Hagi'ye sakatlama odaklı bir harekette bulunmus ve hakem olayı eski gecmisti. Akabinde Hagi, Engin gibi kafa atmasa da, tutup bu oyuncuyu yere fırlatmıs ve uyarı amaclı yumusak bir de tekme sallamıstır. O gunden sonra da kimse bu lig'de Hagi'ye bas kaldıramamıstır. Haa Engin bu ligde o konuma gelemez, getirmezler. Kendi taraftarımız ilk olayında asmaya kalkmısken hele.

Bu adamın haksızlıga sıfır tolerans göstermesi, bir Galatasaraylının gururu olmalı.

Hepimiz derken kendinizi bu toplumun icinde tutabilirsiniz, ben olmam. Muslera tutupta Alex'in aşil tendonuna basmaya teşebbüs etse, onunda gözümde pek bir değeri kalmaz. Ayhanı da sırf bu yuzden hep antipatik bulmusumdur. Onunda bunun gibi vukuatları var.

Kocaelispor'da Toprak adında bir oyuncu vardı. Hagi'nin ilk senesinde Hagi'ye sakatlama odaklı bir harekette bulunmus ve hakem olayı eski gecmisti. Akabinde Hagi, Engin gibi kafa atmasa da, tutup bu oyuncuyu yere fırlatmıs ve uyarı amaclı yumusak bir de tekme sallamıstır. O gunden sonra da kimse bu lig'de Hagi'ye bas kaldıramamıstır. Haa Engin bu ligde o konuma gelemez, getirmezler. Kendi taraftarımız ilk olayında asmaya kalkmısken hele.

Bu adamın haksızlıga sıfır tolerans göstermesi, bir Galatasaraylının gururu olmalı.

Benimki Engin i asmak değil. Engin çok iyi futbol oynuyor şu anda. Sadece yaptığı hareketi doğru bulmuyorum. Aşil tendonu olayını ben kaçırmışım ozaman. Tekrar izliyeceğim kalecinin böyle bir hareketi olduğunu farketmedim. Sadece eliyle ittiğini gördüm pozisyonda. Şayet böyle bir hareket sözkonusu ise söylediklerimin hepsini geri alıyorum.

Şöyle bir durum var.. Kaleci daha maçın 10.dakikasından itibaren oyunu yavaşlatmaya, kale vuruşunu geç kullanmaya başladı.

Bu kalecinin ortalığı karıştıracağından adım gibi emindim.

Her pozisyonun içindeydi. Sarı kartıda gördü. 50 kerede kırmızı görmesi lazımdı.

Engin'in oyuna gelmesi beni üzdü. Ama o kafayı kaleciye yerleştirdiğinde içimin yağları eridi.

Kuşların ençok çekindiği oyuncumuz derbide oynayamayacak...

Yine bir f5 derbisi ve yine işler bizim istediğimiz gibi gitmiyor..

Malesef öyle olucak gibi. Bir sene Linderoth oynamaz, diğer sene Baros'u maçın daha başında sakatlayıp en çekindikleri oyuncudan kutulurlar ve daha da uzar gider.

Of ulan of...Yoklugunu en cok hissedecegimiz adam olacak.Bizi rakip kaleye götrüren 1 numaralı adamdı Engin.Ah be oglum.

Of ulan of...Yoklugunu en cok hissedecegimiz adam olacak.Bizi rakip kaleye götrüren 1 numaralı adamdı Engin.Ah be oglum.

Erman 1 maç alır Engin itiraz edilirse diyor.

Bu adam biliyor ceza sürelerini inşallah dediği gibi olur.

Haklı da olsa çok lüzumsuz iş yaptı.çok iyi giderken kendi kendine el frenini çekiyor.

Engin nin gördüğü kırmızıya üzüldüm ama sonra düşününce fener derbisinde o atmosferde engin nin üstüne çok oynarlardı ee adam zaten pisko bizi yakabilirdi derbide bide burdan bakmak lazım :)

enginin derbide oynamaması bizim için dezavantaj değil, aksine avantajdır. enginin kafa yapısı bu tür maçları kaldırmaya yetmez. o yüzden üzülmeyin takmayın kafanıza.

Geri
Üst Alt