#52 Emre Çolak (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #52 Emre Çolak

ikinci aydın vakası olacak gibi görünüyor inşallah olmaz.aklı varsa çok çalışır 21 yaşında genş oyuncuda değil artık.

19 yaşında Emre. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın.

Bir Aydın hikayesi dillere sakız olmuş ve ne zaman altyapıdan bir genç sivrilse "bu da Aydın gibi olacak" etiketi yapıştırılıyor.

Siz yakında 21 yaşındaki oyuncuları emeklide edersiniz. Zira, 3 büyüklerde genç oyuncularımız 17-20 yaşında geçiriyorlar formayı sırtına(!) Gerçi şimdi hiçbirisinin ismi gelmiyor aklıma ama o da benim cahilliğim!

Yetenek yüksek ama futbol zekası acayip düşük. Şu ana kadar o yetenekle çoktan takımın değişmezi olurdu. Sanırım fiziğine bakarsakta tembel biri. Seneye gider.

Bu senin dileyeceğin ama asla gerçekleşmeyecek bir rüyadan ibaret. Emre yıllarca bu camiaya hizmet edecek kapasiteye sahip bir oyuncu. Emre yetenekli ve futbol zekası da üst düzey bir oyuncu.

Bardağın boş tarafına bakmak içinize işlemiş. Hele kendi daha 18 yaşında olan birinin, akranı sayılabilecek bir genç futbolcuya "tembel, çalışmadığı belli" yakıştırması yaparken nasıl bir ön yargıya sahip olduğunu açıkca ortaya dökmesi de düşündürücü.

GS A Takımının kadrosunda hem genç futbolcu olup hem de çalışmamanın imkanı yoktur. Ama zaten bu mantığı yürütecek "yorum zekasına" sahip olsaydın, bu satırları kusmadan önce düşünme gereği duyardın.

Bir Aydın hikayesi dillere sakız olmuş ve ne zaman altyapıdan bir genç sivrilse "bu da Aydın gibi olacak" etiketi yapıştırılıyor.

Siz yakında 21 yaşındaki oyuncuları emeklide edersiniz. Zira, 3 büyüklerde genç oyuncularımız 17-20 yaşında geçiriyorlar formayı sırtına(!) Gerçi şimdi hiçbirisinin ismi gelmiyor aklıma ama o da benim cahilliğim!

Bu senin dileyeceğin ama asla gerçekleşmeyecek bir rüyadan ibaret. Emre yıllarca bu camiaya hizmet edecek kapasiteye sahip bir oyuncu. Emre yetenekli ve futbol zekası da üst düzey bir oyuncu.

Bardağın boş tarafına bakmak içinize işlemiş. Hele kendi daha 18 yaşında olan birinin, akranı sayılabilecek bir genç futbolcuya "tembel, çalışmadığı belli" yakıştırması yaparken nasıl bir ön yargıya sahip olduğunu açıkca ortaya dökmesi de düşündürücü.

GS A Takımının kadrosunda hem genç futbolcu olup hem de çalışmamanın imkanı yoktur. Ama zaten bu mantığı yürütecek "yorum zekasına" sahip olsaydın, bu satırları kusmadan önce düşünme gereği duyardın.

Biraz sakin , cevap verirken kırıcı olmayalım.

Fizigini gelistirmesi lazim, yetenekli aslinda. Devamli sans bulursa ilerde bizim icin ve milli takim icin yararli bir oyuncu olur.

Ama iste devamlilik verilmeli. Seneye baska bir hoca gelirse Emreye sans vermezse iste o zaman Emre yi kaybederiz.

gecen senden beri aynı şeyleri yazıp duruyoruz,fiziğini geliştirmesi lazım,cok zayıf.ama değişen birşey yok...

Arkadaş Emre'deki kapasite ve ciddiyeti görememek de zor iş. Seni tebrik ediyorum.

Dün bir sürü omuz omuza mücadeleye girdi hiç birinde yıkılmadı. Adam ciddi anlamda kendini geliştiriyor.

Ha beklediğiniz 1.90 Servet benzeri bir adama dönüşmesi ise Emre'nin bilemem.

Tebriğiniz için teşekkürler.

Fiziki açıdan kendini geliştirmesi iyidir bu onun çalışmasına delalettir ki burada üç dört aydır bu konuda çok şeyler söyledik.

Fakat ben oyununun diğer tarafıyla ilgileniyorum. Çünkü bizim Emre'den beklediğimiz farklı şeyler. Emre kendini daha değişik şekillerde göstermeli sadece topu alıp basitçe arkadaşına vermemeli. Oynadığı mevki onun daha yaratıcı olmasını gerektiriyor. Fakat ben onun bu yaratıcılığını göremiyorum. (Şunu belirteyim ben burada Emre'den iki üç kişi çalımlayıp gol atmasını ya da gollük paslar vermesini kastetmiyorum.)

Benim anlatmak istediğim bunun gibi şeyler.

Emre repartuarını genişletmeli. Şu anda çok basit bir oyun anlayışı var ki bu oynadığı mevkii bu repartuarı kaldıramaz.

Emre'nin kötü bir kumaşı yok, ama yıldız kumaşı da yok kesinlikle. Galatasaray'a Sabri gibi uzun yıllar hizmet edebilir, çok şey beklemiyorum açıkcası ama umarım yanıltır beni. Gözlemlediğim kadarıyla topu hiç iyi kullanamıyor, sürekli kendini kanıtlama peşinde ve heyencalı. Sakin kalmayı başarıp basit oynamayı öğrenirse ve biraz da güçlenirse yeterli bir oyuncu haline gelecektir.

Emre Colak yavas yavas kendini gelistiriyor gelecek sezon daha iyi olacak

Neyin peşindesin bilmiyorum ama sana tavsiyem tanımadığın bilmediğin insanlar hakkında böyle klavye başında entel dantel konuşma. Karşımda böyle konuşma cesaretini gösterirmiydin futbol filozofu seni. Bak işte sabah sabah adamın dengesini bozuyorsun. Böyle uzaktan uzağa it dalaşı gibi bilsen ne kadar zoruma gidiyor ama neyse sanal alemin sanal şampiyonları deyip geçelim.

Futbol konusuna gelicek olursak Emre yi geçen seneden beri izliyorum her lig maçınıda türkiye kupasınıda izledim. Kapasite var doğru ama geçen seneden bu yana fiziğinde olumlu bir gelişme yok. Fubol zekası yerlerde sürünüyor. Her topu neredeyse eziyor ya da en olumsuz tercihlerde kullanıyor. Topu koşturmak yeteneğini hiç kullanmıyor ki bence Emre nin izlediğim kadarıyla en büyük yeteneği pas özelliği.

Ayrıca çalışmak konusunda Arda nın bundan önecki senelerde yerlerde sürünen şut yeteneğini bu sene başında nasıl geliştirdiğini ve ilk çıktığı zaman ki fizik durumuyla şimdiki arasında sizin gözlerinizle görüp beyinen algılayamayacağınız bir durum. Emre normal a takım çalışma programı dışında kalan zamanlarında fazladan çalışmış olsaydı bugün önüne gelen her süper lig topçusunun ayakları altında kalmazdı.

Önceden de dediğim gibi, iş yok. ortalama bir futbolcu olacak.

O şutlar nedir be abicim. Bu kafayla işi zor.

emreden bir sey olmaz.gucsuz onune geldi mi pas attigi yok oylesine vuruyor.

Emre'den nefret ettim bu maçta.

Emre'nin keşke sadece fiziği yetersiz olsa saha içindeki çoğu tercihleri yanlış.

Ümidimi kaybediyorum yavaş yavaş.

Pas vermenin dribling yapmaktan daha değerli olduğunu anlatsın biri şuna.

adamda yetenek var ama nerede ne yapacağını bilmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt