#52 Emre Çolak (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #52 Emre Çolak

Bir Emre Colak'in topa hakimiyetini ve vurusunu incelediginzide ve Gokdeniz ile kiyasladinizda ciddi bir fark oldugunu gorursunuz. Tabi Gokdeniz'in belli bir olcude teknik kapasitesi var ama bir Emre Colak ile ayni cumlede anilamaz (Emre Colak'da zaten oyuncu olarak Gokdeniz ile ayni cumlede anilamaz o ayri bir mesele genel kalite olarak Gokdeniz Emre'yi silip supurur an ihtibari ile). Soyle demek daha dogru aslinda Emre Colak tipki Arda gibi cok teknik bir oyuncu hatda belki ondan bile biraz daha teknik ama Gokdeniz ancak genelin biraz ustunde bir teknige sahiptir (mesela Sabri'nin asagi yukari averajdir). Pozisyonuna gore teknik diye birsey olmaz teknik genel bir kavram ama atiyorum bir oyuncu iyi orta keser ama teknigi zayif olabilir veya iyi pas atar ama teknigi o kadar da iyi olmayabilir mesela bir Arda dunya capinda bir teknige sahip olmasina ragmen paslarinin hizini ve gucunu ayarlamakda sorun yasadigi icin istikrarli bir sekilde adrese teslim paslar atamaz zaman zaman o muthis pasi gorsede adami ile bulusturamaz.

Volkan Sen zaten bana gore o kadar da teknik bir adam degil ama Gokdeniz'den ustundur bu kesin.

Badi kelimesine gelince gulmeye devam ediyorum cuvaladin tamam ama en azindan kivirmaya calisma. Body building'in direk karsiligi vucut calistirma/gelistirmedir. Gereksiz bir ozentilikten dogan kelimeleri Turkce'ye bulastirmaya gerek yok. Ancak Turkce'de karsiligi olmayan bir kelime var ise ve onu kullanmak Turkce'den bir kelime yaratmaktan daha pratik ise o zaman anlarim ama badi boyle bir kelime degil. Ben Turkce dersi veremem zaten zira benim ana dilim degildir Turkce ama benim gibi birisi bile ozenle bu tur kelimeleri Turkceye bulastirmamaya calisirken sizlerin boyle yapmasi ciddi derece de hayal kirikligi.

Tekrar diyorum, bu yabancı bir kelime olmaktan öte Türkçeleşmiş bir kelimedir. Zamanında nasıl Arapça ve Farsça kelimeler Türkçeleştiyse günümüzde de İngilizce kelimelerin bazıları Türkçeleşti, sözlüklerde bile yer alanı var. Problem gibi, Baypas gibi ve gibiler artar. Badi de öyle, body yazmaktansa badi yazmak bu yüzden daha makul ki badi'nin başka anlamları da var. Mesela Emre Çolak'ın lakabı badi olsa şaşırmam gibi.

Gökdeniz'in tekniği iyidir, Volkan Şen'den de iyidir hatta. Emre Çolak ise Arda ile kıyaslanacak o tekniğini u15 maçlarında gösterir ama kendisi 18 yaşında olarak o maçlara katılırsa. Onca şans buldu, ben daha bir kere göremedim o müthiş tekniği. O fizikle burada adamı yerler, Emre Çolak o fiziğiyle Brezilyalı olsa birşeyler değişebilirdi ama pişsin diye kiralık gönderileceği takımlarda bile onu ezerler. Bizim daha farklı repertuarlarda gençlerimiz var, bence onlara yönelmek en iyisi. Serdar Eylik geliyor mesela, teknik diye ben o futbolcuya derim. Berkin'i var sonra, alın bir teknik isim daha. Anıl Dilaver'in tekniği bile bir forvete göre çok iyi...

Bülent Ünder'den bir isteğim var. Emre Çolak'ı sakın oynatmasın. Galatasaray'a bu kadar zarar vermiş bir futbolcuyu oynatmasın. Emre Çolak, Anıl gibi gençlerin Galatasaray'a verdiği zararı kelimelerle anlatamam. Sayın Bülent Ünder Hagi'nin sahaya sürdüğü 11 ile devam et yalvarıyorum sana. O zaman büyük hoca olursun. Bu gençler çok zararlı bence takım için. Bunların yaşı küçük aklı kısa. Hele yabancı sınırlaması kalksın bu parazitlerden kurtulacağız. Altyapıda ortadan kalksın. Milyonlar dolarlar heba ediliyor bu konuda.

en önemli eksiği güç ve denge

fitness çalışmalarına ağırlık vermesi lazım

tekniği, oyun görüşü çok iyi

Bazı yorumları okuyorum da bu çocuğa sanki biraz haksızlık yapılıyor gibime geldi. Öncelikle edindiğim bilgiler yanlış değilse, boy olarak Messi ile aynı. Yani boyunun kısa olması çok büyük bir problem değil. Fizik olarak da bir anda gelişim gösterebilir. Yaşı daha henüz 20 olmamış. Ancak 30 küsür yaşına gelip her maç 11000 metre sağa sola boş boş koşturan YÜZLERCE topçu varken bu ülkede, bu kadar teknik bir genç yeteneğe sahip çıkmamak ve kendisine inanmamak ayıp oluyor biraz. A2 ligini baz aldığımızda Emre kadar teknik bir futbolcu göremeyebilirsiniz.

Yeni yönetimden en büyük dileğim alt yapıya daha fazla para ve mesai harcamalarıdır. Maaşları arttırılmalı ve fiziksel olduğu kadar mental olarak da hazırlanmalarına olanak sağlanmalıdır.

Tekniği,basitçe ''En doğru tercihi en iyi zamanlamayla ve yüksek başarıyla uygulamak'' şeklinde tanımlarsak yanlış olmaz sanırım...A2 maçlarını bilemem,seyretmedim de A takımda aldığı sürelerde Emre de o ışığı göremedim;en fazla vasat olabilecek gibi tekniği de;pek yanılmam öngörülerimde...Direkt olarak kendisine yakıştırabildiğim bir pozisyonda yok açıkçası...Hele Messinin telaffuz edilmesi komik olmuş;Messi de Allah vergisi,çok nadir futbolcuda görülen muhteşem bir atletik kabiliyet var,olağanüstü tekniğinin yanısıra...Birisinin çıkıp ''Sabri tekniğini geliştirse Messi gibi olurdu'' demesinden farkı yok...

Futbol ciddi bir iş,iyi profesyoneller fizik ve teknik kapasitelerinin limitlerini zorlayarak piyasada kendilerine bir yer bulup milyonlar kazanabiliyorlar...Ne Emre deliler gibi fizik kondüsyon çalışarak,ne Sabri 7/24 teknik çalışarak Messi gibi olabilir...100 m Türkiye gençler şampiyonunun Bolt la yarışamayacağı gibi...

Burak senin bahsetigin karar verme zihinsel bir sey teknik zihinsel birsey degil. Ha ne kadar zeki isen o teknigi o kadar iyi ve efektif kullanirsin o baska (bu is sadece zeka degil, sakinlik, ceviklik, vs. de onemli). Bir de bahsetigin zamanlama ayarlama gibi seyler biraz antreman ile alakali yani oyuncunun o konuyu ne kadar cok calistigi. Teknik bir oyuncunun topa hakimiyetidir bana gore.

Emre'nin teknigine averaj diyorsaniz Sabri icin ne dediginizi cok merak ediyorum acikcasi. Gerci teknik tanimlamaniz bir garip oldugu icin bazi seyleri karistirarak yorum yaptiginizi dusunursek ne demeye calistiginiz anliyorum ama Emre'yi baska hic bir platformda izlemeyenlerin klasik argumanlari.... Zihinsel acidan zayif, oyun bilgisi eksik demeye calismisiniz ama teknik ile bunu karistirdiginiz icin ortaya garip bir dusunce cikmis. Emre'yi eger baska platformlarda izlemis olsaydiniz A takimdaki9 performansinin asiri heycani ve taraftara kendisini bir an once kanitlama derdi, o zayif fizigi ile bu duzeyde nasil oynayacagini daha henuz cozememis olmasi, ve genel olarak tecrubesizlik oldugunu anlarsiniz. Yad grubunun mevkisinde en iyi oyuncusu Umit Milli takiminin oyun kurucusu bu cocuk hatirlatayim sizlere. Bilip bilmeden konusup sonra ben genelde bu islerde yanilmam deyip ilerde kapak yagmurlarinda bogulmayasin.

Nasıl bir sistemimiz var merak ediyorum açıkcası. Arda'dan sonra kendini en iyi şekilde gösteren kişi Serdar Eylik'ti onu kiraya verdik. Diğerlerine biz şans vermeye çalısıyoruz. Bu işte bir çelişki var kesinlikle mantık kabul etmiyor. Serdar'ın gönderilmesi Aydın'ın geri gelmesi nasıl bir mantıktır. Yada Emre'de çıkış yapsa onudamı gönderecektik ?

Doruk;

Her sözüne cevabım var da,gerek yok uzatmaya...Teknik elbette top hakimiyetinden ibaret değil ki öyle ''Mıknatıs'' hissi de uyandırmış değil.Tanımlamamdakileri yapabilmek için top hakimiyetinin de iyi olması gerekliliği açık zaten...Kapak filan benim tarzıma çok uzak,en çok ben sevinirim Emre başarılı oldukça,bilesin...Benim anladığım manada teknik skalasında -TSL ölçeğinde- Alex bir uçta ise Sabri diğer uca en yakın adamlardan biridir,hep hayret etmişimdir alt yaş kategorilerinde playmaker olarak isim yapabilmiş olmasına,toptan gözünü ayıramayan adamın;Emrenin tekniğinden bahsederken Sabri den bahsetmen abes olmuş yani...

emre ve yekta olmali bu takimda surekli

bir sekilde sabir edilmeli

arda kadar yetenegi var bu cocugun en az

arda kadar ozguven lazim bir tek

emre ve yekta olmali bu takimda surekli

bir sekilde sabir edilmeli

arda kadar yetenegi var bu cocugun en az

arda kadar ozguven lazim bir tek

Arda sakatlık ertesi,kilo fazlası vs gibi extra bir durum olmadıkça gayette güçlü bir fiziğe sahip,mental olarak kendisini adapte edebilse 4-3-3 ve 4-4-2 nin orta kenarlarında Dünya çapında sayılı adamlardan olabilecek hem fizik hem teknik kapasitede bir futbolcu...Ama o kendisini inatla forvet oyuncusu olarak tanımlamakta ve bence hata etmekte,kendisinden asla bir Robben olmaz,oysa İniesta olabilir pekala...

Emre ise halihazırdaki fiziğiyle SSL in vasat takımlarında bile tutunamaz...Eksik bulduğun ''Özgüven'' bilakis tek yeterli bulduğum yönü;40 m den şut deneyebiliyor,60 m den mi denesin yüksek özgüvenle?!...

ozguven shut cekmek degil

arda sut cekmiyor cokmu ozguvensiz?

emrenin fizigini ise cok abartiyorsunuz

emre colak gibi topcu yokmu dunyada?

arda ilk ciktiginda emreden cokmu farkliydi?

ozguven shut cekmek degil

arda sut cekmiyor cokmu ozguvensiz?

emrenin fizigini ise cok abartiyorsunuz

emre colak gibi topcu yokmu dunyada?

arda ilk ciktiginda emreden cokmu farkliydi?

Şut denemelerinin dışında da özgüvenini yeterli buluyorum,samimiyim...Bana üst-orta düzey liglerde bir tane adam söyleyebilir misin Emre fiziğinde-hızında ve takımının vazgeçilmezi olabilmiş?

aslinda sachma sapan yerlerden shut cekmesi ozguveninin olmadigini acayip islerle kendini kanitlama isteginin gostergesidir

umit milli takimimizdaki adamlarin yarisinin fizigi emreye yakin

abartiyorsunuz

surekli mac yaparsa ve yasi artarsa guclenir gelisir

jack-wilshere_12773.jpg

değiştirin takımları ve tdleri bakalım :)

Tekniği,basitçe ''En doğru tercihi en iyi zamanlamayla ve yüksek başarıyla uygulamak'' şeklinde tanımlarsak yanlış olmaz sanırım...A2 maçlarını bilemem,seyretmedim de A takımda aldığı sürelerde Emre de o ışığı göremedim;en fazla vasat olabilecek gibi tekniği de;pek yanılmam öngörülerimde...Direkt olarak kendisine yakıştırabildiğim bir pozisyonda yok açıkçası...Hele Messinin telaffuz edilmesi komik olmuş;Messi de Allah vergisi,çok nadir futbolcuda görülen muhteşem bir atletik kabiliyet var,olağanüstü tekniğinin yanısıra...Birisinin çıkıp ''Sabri tekniğini geliştirse Messi gibi olurdu'' demesinden farkı yok...

Futbol ciddi bir iş,iyi profesyoneller fizik ve teknik kapasitelerinin limitlerini zorlayarak piyasada kendilerine bir yer bulup milyonlar kazanabiliyorlar...Ne Emre deliler gibi fizik kondüsyon çalışarak,ne Sabri 7/24 teknik çalışarak Messi gibi olabilir...100 m Türkiye gençler şampiyonunun Bolt la yarışamayacağı gibi...

Messi ile kıyaslama diye birşey yok zaten. Ben basının balon ve kasıtlı haberlerinden etkilenecek birisi değilim öncelikle; Arda'nın kıyaslanmasının sebepleri belli... Sadece boy olarak kısa olmasının önemli olmadığı örneğini vermek istedim. Kendi algılarınızla komik bulup eğlenmeniz tabi ki sizi bağlar. Ancak yorumlara cevap yazarken biraz daha itinalı olmanızı rica ederim. Arda 20 yaş civarlarında Manisa'ya gittiğinde kim böyle bir yetenek olacağını biliyordu...

Tekniği,basitçe ''En doğru tercihi en iyi zamanlamayla ve yüksek başarıyla uygulamak'' şeklinde tanımlarsak yanlış olmaz sanırım...

bahsettiğiniz özellik (en doğru tercihi en iyi zamanlamayla uygulamak), "karar verme" özelliğidir

ve 15 kadar zihinsel özellikten sadece biridir

teknikle ilgisi yoktur

verilen kararı "yüksek başarıyla uygulamak" ise çok sayıda zihinsel, fiziksel ve teknik özelliğin bulunmasını gerektirir

arda'nin gidisi sonrasi takimin stari olmaya 1 numarali aday...

orta sahada tam bir lider olabilir oynatilirsa ve kendisini gelistirirse

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt