Hah işte bu konuda yanılıyorsunuz dostum.
Emre A2 takımı maçlarından tutun da, tatillerde Florya'da çalışmasına kadar oldukça istekli bir görüntü sergiliyor. Ancak futbolcu dediğin oynamakla, üstelik sadece oynamakla değil uygun ortamda oynamakla gelişir. Şimdi Galatasaray'a Neymar'ı, James Rodriguez'i getirin koyun. Her sene futbolları gerilemezse ben de hiç bir şey bilmiyorum demektir.
Biz geldiği günden beri milim kıpırdanmayan Bruma gördük. Eminim sıradan bir Alman takımına transfer olsa şimdi tüm gözler üzerindeydi.
Çünkü ne kadar çalışırsa çalışsın bir futbolcunun gelişebileceği ortam yok şu anda Galatasaray'da. Gelişir de geliştiğini sahaya yansıtamaz.
Galatasaray önce yıldızlarını oynatmayı becersin, hepsi dibe vurmuş halde. Biz söve duralım. Selçuk, Burak, Hamit... Bunlar iyi futbolcular. Fakat şu an bulundukları nokta gerçekten hayret verici.
Oyuncuya bu şekilde bir yaklaşım ile üretken bir kulüp olmamız mümkün değil.
Emre Çolak'ı suçlamadan önce Türk futbolu kaç yıldız çıkarmış, yıldız adaylarının başına ne gelmiş buna bakmak lazım.
Bazen öyle adamlar olur ki yeteneklerini bizim futbol altyapımız bile yok edemez. Örnek veriyorum. Türk futbolundan bir Sergen Yalçın geçti. Bu adamın futbola Beşiktaş değil de Bayern Münih, Arsenal, Feyanord, Barcelona alt yapılarında başladığını düşünebiliyor musunuz?
Kolay olan hatayı Emre'ye yüklemek.
Zor olan gerçek hatanın nerede olduğunu görmek.
Yanılmıyorum dostum.
GS ın FT ile ileride elmander necati varken şampiyon oldugu seneyi hatırla .
Emre döktürüyordu goller atıyordu.
Sonra ne oldu hatırlıyormusun ?
Boy boy magazin haberleri çıkdı.
Şu şarkıcıyla burda basıldı . Bilmem neyle aşk yaşıyor diye..
Parayı ve şöhreti gördü sanırım aileside iyi yönlendirmedi ve o çocuk o günden sonra bitti.
Ayrıca hiç öyle idmandan sonra çalısıyor falan deme hangi hoca oldugunu hatırlamıyorum birisi yazmısdı Drogba bile bu yasında idmandan sonra 2 saat özel çalısıyor bizim gençler idman biter bitmez koşarak kaçıyorlar diye...
Sorun ortam olmaması falan değil.
Sorun kafada hocam..
İdealin olacak. Bir amacın olacak...
Bizim gençlerimizde idealler hayaller yok..
Hepsinin amacı parayı vurayım 3 5 karı götüreyim yeter.
Emre istese gelişmek için önünde Drogba var Sneijder var Allah için daha ne yapacak Galatasaray ?
Sneijder e dese Drogbaya dese hayır mı diyecekler ?
Sneijder bu ya Şamp. ligi kaldırmış. DK finali görmüş adam.
Sor sana nerde tek pas yapacağını nerde şut çekeceği nerde nasıl vuracağını ve duracağını anlatsın...
Ama yok o işde bizim gençlerde.
Çünkü hedef para.
En iyi parayıda zaten Türkiye liginde alıosun..
E GS da oynuosun ünlüsün Kızlarda akıyor resmen.
Daha ne gerek var ?
o yüzden ortam yok muhabbetleri falan palavradan bahaneden öte gitmez..
Ben 20 yasında Sneijder ve Drogba ile aynı sahada oynama imkanım olacak. Ve futbolda bu kadar potansiyelim olacak. Kramponlarını temizlerim yemin ediyorum onların kramponlarını...
Ben bu yüzden kulüplerde psikolog olması taraftarıyım. Bir yaşam koçu olucak gençlerin. Ve Her kulüpte gençlere uygulanacak çok katı kurallar olacak.
Manchester United da oldugu gibi..
David Moyes geçenlerde açıkladı Man. UTD da 22 yada 23 yasıydı sanırım doldurmadan lüks araba kullanman yasakmış. Helal olsun.
Getireceksin bize de böyle kurallar...
Ben Her zaman şuna inanıyorum.
Bizim ülkemizde Dünya kupası kaldıracak potansiyel var. İnanılmaz yetenekli gençlerimiz var.
Ama çalışmıyorlar.
İstediklerine çok erken ulaşıyorlar. Büyük Hayalleri yok.
Bir salih bir emre çolak.Bir Enes Ünal.
Kim bilir daha neler var. Ama parayı görünce olay bitiyor.