#53 Barış Alper Yılmaz

Bu takımda niye şut yeteneği bu kadar köreliyor anlamış değilim genel bir sorun olabilir. Barış ilk dönemleri taş gibi şutlar çıkarıyordu genelde kaleyi buluyordu hatta değişik golleri vardı.

Son dönemine bakıyorum akılda kalan sadece tribünlere giden şutları oluyor. Bizim antrenman methodlarında net bir sorun var futbolcuların şutlarının bu kadar körelmesi normal değil.

Bu takımda niye şut yeteneği bu kadar köreliyor anlamış değilim genel bir sorun olabilir. Barış ilk dönemleri taş gibi şutlar çıkarıyordu genelde kaleyi buluyordu hatta değişik golleri vardı.

Son dönemine bakıyorum akılda kalan sadece tribünlere giden şutları oluyor. Bizim antrenman methodlarında net bir sorun var futbolcuların şutlarının bu kadar körelmesi normal değil.
Bence çalışmıyolar net 2-3 senedir söylüyorum bunu, Sara bize gelmeden önce patır kütür şut çeken adamdı, Yunus güzel şutları olan ve sürekli deneyen biriydi, Icardi ve Osimhen de bile bitiriciliğin gerilemesini geçen sene gördük. Yani ekstra bir şut antrenmanı vs olmadığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam çünkü başka açıklaması yok :asd:

Bence çalışmıyolar net 2-3 senedir söylüyorum bunu, Sara bize gelmeden önce patır kütür şut çeken adamdı, Yunus güzel şutları olan ve sürekli deneyen biriydi, Icardi ve Osimhen de bile bitiriciliğin gerilemesini geçen sene gördük. Yani ekstra bir şut antrenmanı vs olmadığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam çünkü başka açıklaması yok :asd:
Yunus bizim maçta ads ile 90’a taktı daha bizde öyle şutu yok

Sara desek zımba gibi şutları var genel attığı gollerde öyleydi bizde yine güçsüz şutlar çıkarıyordu

Net bi gariplik var ama neyden çözemedim antrenmanlarda mı acaba çok az mı şut çalışması oluyor

Yunus bizim maçta ads ile 90’a taktı daha bizde öyle şutu yok

Sara desek zımba gibi şutları var genel attığı gollerde öyleydi bizde yine güçsüz şutlar çıkarıyordu

Net bi gariplik var ama neyden çözemedim antrenmanlarda mı acaba çok az mı şut çalışması oluyor
Tottenham maçından beri gerçekten Yunusun denediğini pek görmedim ki Yunus ilk yükselişe geçtiğinde ve altyapıda şutları baya göze çarpan yeteneklerinden biriydi. Sara 'da son 6-7 aylık periyota şut denemesi yapıyor. Sane şutları ile ünlü değil ama 2 maç önce bir deneme yaptı eski takımlarında baya patır kütür iyi kötü denemeleri vardı, Osimhen'in bitiricilik düşüşte, Icardi hadi bacağı koptu ama ondan öncede bir tık bitiricilik düşüşü vardı. Barışın şutlar kötüydü ama bu kadar değildi, Mertens yine çok şut denemiyordu muhtemelen hoca garanti görün vurun diyor bence, pek ihtimal kalmadı zateny a çalışmıyorlar ya da garanti görüp vurun diyor ama bazen kapalı savunmayıda uzak şut ile çözersin.

Gökyüzüne attığı şutta yanında Yunus Bomboş top bekliyor. Sürekli bencillik, gol peşinde. Sanırım aldığı sözleşmede gol Bonusu var. Onu kasmaya çalışıyor. Sane ile Barış bir süre rotasyon oyuncusu olacaklar. Anadolu deplasmanına giderler ancak as oyuncuları dinlendirmek gerektiğinde. Böyle devam ederlerse ZTK'da şans bulurlar.

toreiradan buldugumuz golde o kadar rezil bir şey yapıyor ki zorla da olas pozisyon içerisinde buluyor kendini leao sağolsun. ofsayttasın arası bombos geriye hızlıca dönüp top almaktansa sallana sallana araya giriyor. daha sonrasında leaonun zorla verdiği pasla pozisyon içerisine dahil oluyor. bu sadece barıs için geçerli değil sane de aynı. birileri topun dısarıya cıkmadan oyunun durmadığını söylemesi lazım bunlara. koşu yaptın bitti olmuyor hakem düdüğü çalmadan. ne amaclıyor acaba orda? leao 20 kişinin arasından sıyrılıp bos kaleye attırmasını falan herhalde. bu tamamen konsantrasyon meselesi. orda araya girmenin gol demek olduğunu gördük dün. bu vb pozisyonlardan kac gollerimiz pozisyon olusmadan yok oluyor acaba.

bir pozisyon daha var. sallai topu gelişi güzel dikti top nerdeyse zorla sekerek karsı ceza sahasına gitti. orda osimhen olsa bire bir de o topu alır kaleciyle karsı karsıya kalırdı. barış ın da en güzel diye anlatılan tek bu alameti varken resmen kosuyu yapmadı. bire birdi stoperleriyle. ne derdi var bilmiyorum ama bu takımdan 5 6m avro kazandığını ona göre oynaması gerektiğini bilmesi lazım. bu topculardaki bosvermisliğin manası yok.

Evet fokus ve kucumseme sorunu var, ama yeteneksizligi daha buyuk. Yani senin yetenegin hicbir maci kucumseyecek kadar degil. Bir iki reklamdan cikti diye kendisini futbolcu saniyor. Seni buraya getirip tutan azim, fokus. Disiplin ve sans. Senin futbolculuk yetenegin cok kisitli. Bunu anla ve ona gore her mac son mac olacakmis gibi davran. Cunku her an oyle olabilir. Okan hoca muazzam sahip cikiyor sezon basindan beri. Sane ve Leao gibi yetenek olarak senin icin uzay mesafede olan iki adam var. Bunlar seninle rekabete girmeye tenezzul etmeyecek kariyer ve yetenege sahip. Ona gore davran, yoksa hem GS hem sana yazik olur yaratilan deger cop olur.

Futbol zekası diye bişey yok, ayağına top bekleyen oyuncu modeline geçince daha da irite etmeye başladı. Bu herif satılmalıydı, kafamızı çok vururuz duvara

Ben bu adamın yerinde olsam, saçımla başımla uğraşmam sabah akşam şut ve bitiricilik çalışırım. Kaçırdığı net poziyonların %25'ini atsak bu adama ilah muamelesi yapılıyor olurdu.

Bir pozisyon üzerinden oyunu okumayı sağlıklı bulmam ama sanenin koşu yoluna yavaş bir şekilde topu bırakmayıp, aşağı ezbere attığı pas vardı. …
Sadece bu pozisyondan bile oyun vizyonunun ne kadar dar olduğunu anlayabilirsiniz.
Hee arkadaşlar beke falan koymaya çalışmayın topun nereye gidebileceğini bile takip edemiyor. İki pasla 404 oluyor beyni. En iyi oynayacağı yer forvettir , onda da yine yopu takip edemez. En fazla boğuşur. Çok sınırlı bir yetenek. Bakalım taraftarı dhaa ne kadar kızdıracak?
Hiç ümidim olmadı ki birşey bekleyeyim. En iyi olduğu sezonda bile aynısını söylerim.

aslında Barış'ın Keçiörendeki payını almak için iyi bir dönem. 3-4m Euro'ya takla ata ata kabul ederler.

Ya da keçiörengücüne 80 lik payı 3-4 m ye satalım. Hem maaş yükünden kurtulmuş oluruz.

bar%C4%B1%C5%9F-alper-galatasaray.gif

Geri
Üst Alt