Barış, kerem bu tarz oyunculara bakınca alt yapının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.. sen keçiörenden bilmem nerden 19-20 yaşında topçu alabilirsin ama bu oyuncuların iyi bir eğitim aldığını bilemezsin.
bakıyorsun yetenekli , top sürüyor, süratli falan ama temel şeyleri yapmaktan uzak olabiliyorlar. derbide kereme bakıyorum top eziyor dönüyorum barışa bakıyorum önündeki adama pas atamıyor.
bu yüzden tam olarak sıçmayı yaparak kenan yıldıza evrilemiyorlar. uzun top geliyor top ayağın ucuna değiyor taça çıkıyor. rüzgardan diyoruz eyw. ama elin adamı bu topları kontrol edebiliyor.
demem o ki , bu kadar futbol alt yapımız varken kendi oyuncularımızı çıkartmalıyız. 19 yaşındaki oyuncuyu avrupa pasaportluysa armando, yusuf ve emre mor gibi alınabilir ama tr'de olunca bu yaşında daha erkene çekilmesi gerektiğini düşünüyorum.
tabi ben galatasaray alt yapı okullarına az çok aşina olan biri olarak, bu konuda tıpkı 2. sınıf yağmurluk veren kulüp olarak vasat olduğumuzu belirtebilirim. küçük yaş gruplarında (istanbul için demiyorum) fenerbahçeden çook ama çok gerideyiz. onların okulları yerel ligleri geçtim, sık sık balkan turnuvalarına katılıyorlar bizimkiler kreş gibi okullar organize ediyorlar. sadece halı sahalarda çocuk yetişmez!