#53 Barış Alper Yılmaz

Yaklaşık 26 yıldır Galatasaray'ı takip ediyorum, bunun kadar hızlı, fiziği sağlam, tabiri caize domuz gibi güçlü yerli futbolcu hatırlamıyorum. Belki biraz Hakan Ünsal diyebiliriz. Başka da aklıma kimse gelmiyor.
Hasan Sasi ben tek gecerim.Guc olarak da hareketlilik olarakda.

Kendisindeki yıpratıcılık elit seviye.

Barış ve Singo önlü arkalı sağ kanatken Live’nin oradan 1 kere atak yapamaması bence bir şeyler anlatmalı.

Singo ve Barış arasında uyum yakalamaya çalışmalı bence Okan hoca.

Vasattı bence. Golümüzü yedi ofsayttayken hareketlenerek. 1 tane de gol yediriyordu direkten döndük.
o pozisyonda ofsyat olduğunu bile bile hareketlendi. yanındaki oyuncunun yetismesi imkansızdı temiz golümüzü heba etti. bazen inanılmaz isler yaparken bazen vasatı bulamıyor. enerjisine mücadelesine diyecek bir sey yok kolay da değil her mac benzer oyun oynamak ama ayaklarının gitmediği yerde biraz beynini kullansa bir sey yapmadığında da faydası olacak takıma. yazdığımız örnekteki gibi. ingiltereye 2 farkla gitmek baska olurdu. şimdi beraberlikle esdeğer skor bence.

ahh şu beyni ve ayakları arasında bağ biraz daha kuvvetli olsa...

yaban domuzum çürüte çürüte gidiyor.

Bi ara Van Dijk'i sırtına alip sari kart yedirdi ya, cok iyidi.
Mucadelesi ve temposu ust duzey, diger hersey vasat. Ama bu tarz evdeki maclarda cok faydali, deplasmanda bir o kadar eziyet.
Deplasmand her topu dogru kullanman, topu saklayabilmen, oyunun temposunu yonetebilmen lazim. Baris ile kontra disinda birsey oynayamazsin ki kontra oldugunda da tercih yapamiyor son noktada. Yine de bu mucadeleye hayran kalmamak elde degil, yetenek olmasa da calismak ile nerelere gelebileceginin gostergesi Baris Yilmaz.

Barış evet güçlü ve süratli ama avrupa maçlarında ikili mücadele kazanma oranı %20-30 larda maksimum %50.Top kazanma ve kazandığını korumada beceri ve bilgisi zayıf.Bu istatistikler ile 5 büyük ligden talibi az olur malesef,mutlaka en kısa sürede geliştirmeli.Boğuşarak oynuyor yanlış durduğu için hep sırtına bir oyuncu alıyor Lang ve Sane böyle oynamıyor

Barış evet güçlü ve süratli ama avrupa maçlarında ikili mücadele kazanma oranı %20-30 larda maksimum %50.Top kazanma ve kazandığını korumada beceri ve bilgisi zayıf.Bu istatistikler ile 5 büyük ligden talibi az olur malesef,mutlaka en kısa sürede geliştirmeli.Boğuşarak oynuyor yanlış durduğu için hep sırtına bir oyuncu alıyor Lang ve Sane böyle oynamıyor
BAY forumda bizim eleştiri olarak yazdığımız şeylerin çeyreğini yapabilse Real'de filan oynar reis yav. :asd:
Ne olduğunu kabul edip keyfini çıkarmak lazım. Adamın yaptığı ve yapamadığı şeyler bariz. Bu yaştan sonra düzeltmesi de mümkün değil. Avrupa alt yapılı olsaydı bu fizik, kondisyon, yıpratıcılık, sürat repertuarı ile optimus prime filan çıkartılardı içinden ama. Bazı şeyleri alt yapıdayken öğrenemezsen bir daha hiç öğrenemiyorsun.

sadece topu izlerseniz tabiki adamı sürekli gömersiniz

adam son liverpool juventus gibi takımların beklerinin hücum katılmasını engelliyor bir kere

yapamadığı tek durumda gol oldu zaten ilk juve maçında
Kerkezi korkudan aldi herif yorulmusken kirmizi gormesin diye...

Bu pahabicilmez bir ozellik ve yipraticilik.

Hep diyorum, topuda tam kullanabilse, hasan sas vari ya da nispeten lang sane gibi iceri kat edebilse topla zaten EPL de idi 2 sezon oncesinde.

Tek kizdigim kisim buyuk oranla orta yaoarken kim visnbakmiyor. Baktigi maclarda hep asisti yapti cunku ve son vurusunu gelistiremedi . Bu iki noktayi gelsitirmesi lazim

Satmamız her türlü bize zarar. Hala keçiörenin payı konusu çözülmedi.
Yeri dolmaz, Yerli , Güçlü ve Atletik tarihte bunun örneği yok. Belkii Tuncay Şanlı denebilir rüzgar gibiydi saçları uzundu ve koşarken arkadan savrulurdu

çok umutluydum, çok çabaladı epey de hırpaladı rakibi ama maalesef genel anlamıyla performansı kötüydü
hem hücumda savruk ve etkisizdi, hem de birkaç defa çok kötü pas hataları yaptı, ki bi tanesi doğrudan gole sebep olacak cinstendi
ayrıca bir noktadan sonra yoruldu ve savunma katkısı epey düştü. sola geçince yeniden açıldı ama bi dakkadan sonra

inş ciddi bi sakatlığı yoktur
ben olsam bu maç 70 gibi Sane'yi atardım yerine
tamam insanüstü bi atlet ama bu tempo da insanüstü bi tempo
bu kadar formdayken sakatlanırsa ah vah tüh deriz çok
Başakşehir maçında az dinlendirelim, Anfield'dan çıkacaksak bu adam 90 dakka boğuşmak zorunda

Hasan Sasi ben tek gecerim.Guc olarak da hareketlilik olarakda.
Hasan Şaş'ın artısı dar alanda da çok etkili olması ve inanılmaz çalım yeteneğiydi. Evet, aynı zamanda güçlü bir oyuncuydu ama Barış bambaşka seviye bence.

Yanlış anlaşılmasın. Genel olarak demiyorum, Barış'ın bazı özellikleleri daha iyi olabilir ama totalde Hasan Şaş'a yaklaşacak bir performansı yok henüz.

BAY forumda bizim eleştiri olarak yazdığımız şeylerin çeyreğini yapabilse Real'de filan oynar reis yav. :asd:
Ne olduğunu kabul edip keyfini çıkarmak lazım. Adamın yaptığı ve yapamadığı şeyler bariz. Bu yaştan sonra düzeltmesi de mümkün değil. Avrupa alt yapılı olsaydı bu fizik, kondisyon, yıpratıcılık, sürat repertuarı ile optimus prime filan çıkartılardı içinden ama. Bazı şeyleri alt yapıdayken öğrenemezsen bir daha hiç öğrenemiyorsun.
Gerekenden fazla kredisi var taraftarda,güce tapar olduk.1 doğrusu 4 yanlışını götürüyor aynı bakış açısı hocada var bu durumda gelişmesini bende beklemiyorum,hayat onun kendi bilir.30'undan sonra yokuş aşağı gider.

Oyun aklı ve teknik olsa 150+ günümüz futbolunda

Ama son kararlar , tercih mekanizması ve tahta ayaklı olması feci sıkıntı

Hasan Şaş'ın artısı dar alanda da çok etkili olması ve inanılmaz çalım yeteneğiydi. Evet, aynı zamanda güçlü bir oyuncuydu ama Barış bambaşka seviye bence.

Yanlış anlaşılmasın. Genel olarak demiyorum, Barış'ın bazı özellikleleri daha iyi olabilir ama totalde Hasan Şaş'a yaklaşacak bir performansı yok henüz.
İkisi farkli profil bence ama Hasan da inanilmaz gucluydu birde calim becerisi daha fazlaydi.Baris guc ve dripling olarak one cikiyor.Yerli olarak bizde oynayan en iyi kanat oyuncularindan biri Baris Alper.Hasan Sas bende zirvede yer alir 2002 ve 2006 sampiyonluklarini ona yaziyorum cunku.Sonra Baris yazarim Arda nin bizde tek sampiyonlugu oldugu icin 3 e yaziyorum.

Geri
Üst Alt