#53 Barış Alper Yılmaz

Valla türkün düşmanı yine türkten çıkıyor

Barış’ın geçen seneki performansını Sane yapsaydı sabah akşam sane editi izleyip kendinizden geçiyordunuz

Valla türkün düşmanı yine türkten çıkıyor

Barış’ın geçen seneki performansını Sane yapsaydı sabah akşam sane editi izleyip kendinizden geçiyordunuz
Faydalı bir oyuncu ama sandığınız kadar iyi bir oyuncu ASLA değil sezon içinde savunurken zor durumda kalmayın diye söylüyorum biraz temkinli yorum yapmakta fayda var

Faydalı bir oyuncu ama sandığınız kadar iyi bir oyuncu ASLA değil sezon içinde savunurken zor durumda kalmayın diye söylüyorum biraz temkinli yorum yapmakta fayda var

Barış’ı olduğundan yüksek bir yere koymuyorum. Sadece bu adamın fizik atletizm bakımından elit seviyede olduğunun ve günümüz futbolunda böyle bir adama çok ihtiyaç duyulduğu unutuluyor genelde. Günümüzde fizik kalite en az teknik kadar önemli neticede bunu sen de biliyorsun

Ha dersin ki Barış’ın tekniği zayıf, evet de tekniği de olanını 100’den aşağı alamıyorsun işte

Kendisinden ne beklediğimiz önemli.

Sahip olduğu fizik kapasitenin yanında bir de tekniği yüksek olsa, zaten burada ne işi var? Bayern'de, Real Madrid'de falan 11 oynardı. Değeri de 100M+ olurdu.

İlla ki bir eksiği olacak. Bence mevcut haliyle takım için vazgeçilmez bir oyuncu. Tekniği zayıfken bile mücadelesiyle takımı ayakta tutuyor.

Barış üst düzey tekniğe sahip bir oyuncu değil kesinlikle... bunu herkes biliyor.. ama hırsı gücü hızı ile seni ön tarafa itebilecek bir oyuncu... maç sayısının çokluğu yüzünden bazen sırıtabiliyor da ama yoktan sana gol asist var edebilecek bir potansiyeli var... oyunun ofansında da defasında da etkili... böyle bir asker çoğu zaman nasip olmaz... her yere general koyarsak savaşacak askeriniz yoksa o savaşı kazanamazsınız... bu çok net.

Barış’ı olduğundan yüksek bir yere koymuyorum. Sadece bu adamın fizik atletizm bakımından elit seviyede olduğunun ve günümüz futbolunda böyle bir adama çok ihtiyaç duyulduğu unutuluyor genelde. Günümüzde fizik kalite en az teknik kadar önemli neticede bunu sen de biliyorsun

Ha dersin ki Barış’ın tekniği zayıf, evet de tekniği de olanını 100’den aşağı alamıyorsun işte
Katılıyorum kesinlikle ihtiyaç var ve faydalı bir oyuncu ama beklentileri iyi ayarlamak lazım. Sonuçta kafası tamamen yere gömülü oynayan bir oyuncudan final aksiyonlarını bilinçli yapması beklenemez zaten o yüzden çok düşük yüzdeyle oynuyor 10 top çevirir bir tanesi gol olursa öp başına koy. Olise gibi al her topu hücumda sen kullan denilebilecek bir karar verici değil o şekilde kullanılmaya çalışılınca da çok göze batıyor haliyle

Bir şey daha ilave edeyim. Barış ile osimhen çok benzer karakterler... osimhen fizik hırs ve gücü olmasa o da sıradan bir oyuncu gibi gözükürdü... teknik anlamda bir çok forvette geri olsa da diğer özellikleri onu world clas bir forvet yapıyor...

Katılıyorum kesinlikle ihtiyaç var ve faydalı bir oyuncu ama beklentileri iyi ayarlamak lazım. Sonuçta kafası tamamen yere gömülü oynayan bir oyuncudan final aksiyonlarını bilinçli yapması beklenemez zaten o yüzden çok düşük yüzdeyle oynuyor 10 top çevirir bir tanesi gol olursa öp başına koy. Olise gibi al her topu hücumda sen kullan denilebilecek bir karar verici değil o şekilde kullanılmaya çalışılınca da çok göze batıyor haliyle

Barış’ın finaldeki yaptığı hataların ciddi bir kısmı da oyunu sürekli yüksek nabızla oynaması. Olise ile kıyaslamıyorum elbette ama Barış da Olise temposunda oynasa daha iyi bitiriciliği olur.

Barış şimendifer gibi sürekli ileri geri tüm kanadı işleyen bir oyuncu işte. Eskilerden Ümit Davala gibi.

Barış’ın finaldeki yaptığı hataların ciddi bir kısmı da oyunu sürekli yüksek nabızla oynaması. Olise ile kıyaslamıyorum elbette ama Barış da Olise temposunda oynasa daha iyi bitiriciliği olur.

Barış şimendifer gibi sürekli ileri geri tüm kanadı işleyen bir oyuncu işte. Eskilerden Ümit Davala gibi.
Nabzın muhakkak etkisi vardır ama bu daha çok kafa yukarda oynayabilme meziyetiyle alakalı her oyuncuda bulunmuyor maalesef. Benim barışa en çok benzettiğim oyuncu pedro neto

Evet güçlü ve hızlı oyuncu tekniği de çok kötü değil ama hep rakibi sırtına alıp yüzü bizim kaleye dönük top alarak ani dönüş sonrası deparla rakibi geçme üzerine kuruyor oyununu.Lang gibi driplinglerle rakibin üstüne giderek rakibi geçse rakibin yetişme ihtimalide azalacak.Gücünü ve hızını yanlış kullanıyor.Güreşir gibi oynaması sinir bozucu.

Evet güçlü ve hızlı oyuncu tekniği de çok kötü değil ama hep rakibi sırtına alıp yüzü bizim kaleye dönük top alarak ani dönüş sonrası deparla rakibi geçme üzerine kuruyor oyununu.Lang gibi driplinglerle rakibin üstüne giderek rakibi geçse rakibin yetişme ihtimalide azalacak.Gücünü ve hızını yanlış kullanıyor.Güreşir gibi oynaması sinir bozucu.
Lang oynarken de barış sağ kanatta görev yapıyordu. Sane yapacak lang görevini.. sane ve lang ikilisi olsa bir yerin eksik kalacak emin ol... farkettiysen lang sane oynamadı pek... Bir tarafın teknik ise bir tarafın delici olacak.

Dediğin gibi, teknik + fizik kalite ve koşu. Aklıma gelen ilk örnekler Prekazi ve Hagi oyun içinde fiziksel süreklilikleri olsa zaten bizimle yolları hiç kesişmez idi.

Yine 6 mevki yedeklemeli bir sezon bizi bekliyor. Herif bu gidişle mevkisiz olarak futbolu bırakacak. Bu sene stoperde de oynayacağını düşünüyorum.

Barış Alper yine de YILMAZ.

SM-M127F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Her sene aynı kezban tavırlarını mı çekeceğiz birader, kulüp bul parayı getir git.

Yine gitmek.istiyormus, kardes zorla tutan yokki, getirin afam.gibi teklif gidin yani.

işgüzar meneceriyle klübe şantaj yapıp maça çıkmayan ve çocuk gibi siyah ekranlı protesto yapan adamın aksiyonlarını sırf iyi top oynuyor diye göz ardı edecekseniz size brawo demekten başka bi şey yok

öyle iyi falan oynadığı da azdı geçen sene. fiziği sayesinde bazı maçlarda bi şeyler yapabiliodu sadece.

Geri
Üst Alt