#53 Nordin Amrabat

Yaw Amrabat aynı Amrabat değişen yok.

Dün son dakikada kontra ataktaki pas tercihe bakın anlarsınız.

Duda bile Ambarabat'ı top diye oynar.

afferdersin ama cok yalnis bir düsünce. Aceba Portekiz liginin bir sezonda yaptigi futbolcu ihracatini biz toplam kac senede yapiyoruz ? Kac tane topcu bizden büyük takimlara gidip, top oynuyor ?

Lig icerisinde 500 Bin dolarlik adamlara manyak paralar ödeniyor, Süperlig olarak kocaman bir surrealite yasiyoruz. Yayinci kurulusun akittigi paralara degecek futbolun beste birini sahada göremiyoruz. Özellikle Fenerbahce ve Galatasarayimizin maddi anlamda büyük potansiyeli bulunuyor, ancak ligimizdeki hava, yapilan yabanci transferleri bile, verim olarak zaman ile asagi indiriyor.

Basarimiz pek yok, ama sadece basaridan ibaret degil. Alt-Yapi, Federasyonun yönetilis tarzi, hakemlerin kullanilis tarzi, taraftar olarak futbola bakis acimiz, bunlarin hepsi toplamda ne yazikki cok gerilerde.

Ticaret (oyuncu satişi filan) anlamda elbette bizden daha üstün, fakat Benfica, Lisbon ve Porto hariç diger Portekiz kulüpler bizim kulüplerle pek farklari yok.

Ligin kalitesi ortada, bence pek fark yok. Fenerbahçe ile biz Benfica, Lisbon ve Porto'yu yenecek kadar güçlüyüz. Diger 16 kulüplerimiz, eger Portekizde oynasaydilar orada başarili olabilicegini inaniyorum.

dany süper oynasın 1.8m'e okutalım mükemmel olur aynı şekilde amrabat ispanyaya gitmesi iyi oldu tr de olsa talip olan olmazdı ama ispanyada göz önünde iyi oynasında minimum zararla okutalım

BfdgJWtIgAASue7.jpg

amrabatı bu hale biz getirdik adamı sen hiç bir maçta oynatma sonra burda futboldan bi haber insanlar güreşçi diye dalga geçsin bu kafa yapısıyla teles hayroviç onlarda güreşçi olur çıkar eminimki çoğu maçta forma bulamıyacak bu yeni alınan çoğu isim gene sabri hakan baltayla oynamaya devam ederiz biz

Buradakilerin çoğu maçı izlemedi.Etraftan duyduğu kadarıyla yorum yapıyor.

Murat Kosovalı da öyle bir anlattı ki zannedersin Messi.''Amrabat topu aldı,Amrabat müthiş hızlandı hüloğğ'' bu nedir arkadaş?

Adam dün bizdeki gibi oynadı.Malaga bizden kötü durumda olduğu için göze battı.2 yıldır nasıl güreştiğini,adamların içinden geçmeye çalıştığını hep birlikte izledik.Ortalama oynadığı bir maçtan sonra adamı prens ilan etmeye gerek yok.Amrabat kötü bir futbolcudur.Amrabat bize atılmış büyük bir kazıktır.Şu saatten sonra 3-4 Milyon kazanabilirsek müthiş başarıdır.Geçmiş olsun,o kadar.

Bilmiyorum takip ediyormusun, ama Fransiz Ligi savunma anlaminda cok üst seviyede bir ligtir. O güclü ve sert oynayan savunmacilara karsi oynamak, bir cok forvet icin kabus gibidir. Falcao cok daha rahatti ispanya liginde, gol atma konusunda. Ibrahomivic ise kendisi tank gibi oldugu icin, cok daha basarili bir performans sergiliyor.

Fatih kardesim, sen bir santrafor olsan, sana garanti veririm ki Dany´e karsi oynamak istemezsin. Adami gecmek istesen gecemiyorsun, savunma arkasina top atasalar yetisemiyorsun, ve devamli vücudu sana koyup yipratiyor seni.

Hücumdan defansimiza, savunma anlayisimiz takim olarak o kadar kötü isliyor ki, ben saglikli bir sekilde oyuncularimizin kademe anlayisini tartisamam. Eger Semih ve Dany bireysel olarak iyi oyuncu olmasalardi, bizim gecen sezon canimiz cok yanardi. Biz takim olarak ne kadar kötü defans yapiyorsak bile, bana göre savunma oyuncularimiz bireyseler olarak basarili oynamislardir, ancak takim halinde kötü savunmamiz, bu oyuncularimizi zaman zaman kurban etmistir. En büyük kurbanda Chedjou´dur. Chedjou belki fransiz liginin en iyi stoperi degildi, ama en iyi 5 Stoper arasindaydi, ve bu nettir. Fransa gibi, defansiv anlamda güclü bir ligin basarili bir savunmacisi eger siritiyorsa, sorun oyuncular degil, sistemdir.

Monotiv bakis acilarina sikismayalim. Bir stoperin hizli olmasi daima avantajdir, ama agir bir stoperin basarili olamiyacagi demek degildir tabiki. Maldini gelmis gecmis sayili stoperlerin arasinda gösterilir. Önemli olan eksiklerin olmasi degil, önemli olan eksiklerini kapatmayi basarmaktir. Bilakis, her oyuncunun, her oyun düzeninde basarili olacaktir diye bir kaydesi yoktur, hele ki defans oyuncularinda. Maldini sadece bir Dünya Yildizi degildi, ayni zamanda oyun yapisina cok uygun bir sistemde oynadi kariyeri boyunca.

He işde son cümlen püf noktadır aslında. Önemli olaneksiklerin kapata bilmesir diyorsun ama kapatamıyor işde . Bir ton gol veye posisyon yedik eksik olan kademe anlayışından doğru. Fransa liginde doğru tecis yapmış oldun bencede ama ordakilerin kademe konusunda bukadar eksikleri yok. Olanında tutanamıyor zaten dany gibi. Fransa 4cü liginden alıp 1 sene bile oynatılmadan antepe salandı. Elit liglerde veya bizim gibi büyük takımlarda bir stoperin en önemli yanı kademe anlayışı olmalıdır . Hız ve saire gibe extra özeliklerde varsa bunun yanında oyuncun değerini yükseltir ama stoperi ilk ve temel olarak kademesinden değerlendirmek gerekir ve tabikide rakipe ve topa hamlesi. Dany de aslında extralar ve bonuslar mefcut ama kademeden kaybediyor. Bunuda alt yapılarda eğitiyorlar adama. Dany de eğitim eksikliği mefcut bariz çekilde bu konuda maalesef.

He işde son cümlen püf noktadır aslında. Önemli olaneksiklerin kapata bilmesir diyorsun ama kapatamıyor işde . Bir ton gol veye posisyon yedik eksik olan kademe anlayışından doğru. Fransa liginde doğru tecis yapmış oldun bencede ama ordakilerin kademe konusunda bukadar eksikleri yok. Olanında tutanamıyor zaten dany gibi. Fransa 4cü liginden alıp 1 sene bile oynatılmadan antepe salandı. Elit liglerde veya bizim gibi büyük takımlarda bir stoperin en önemli yanı kademe anlayışı olmalıdır . Hız ve saire gibe extra özeliklerde varsa bunun yanında oyuncun değerini yükseltir ama stoperi ilk ve temel olarak kademesinden değerlendirmek gerekir ve tabikide rakipe ve topa hamlesi. Dany de aslında extralar ve bonuslar mefcut ama kademeden kaybediyor. Bunuda alt yapılarda eğitiyorlar adama. Dany de eğitim eksikliği mefcut bariz çekilde bu konuda maalesef.

Eger Dany´de sorun kademe anlayisi ise, ozaman neden Dany yokken de ayni pozisyonlari da veriyoruz ? Dany okadar kötü egitim görmüs oyuncu degil, hele Netz takiminda ona bir-iki senede, Türkiye´de ögrettiklerinin iki katini vermislerdir. Bu arada Dany Toulouse formasini 25 kere terletmistir o sezon, ve sonra Antep´e gitmistir. Pek fazla begenilmedigi ise dogrudur. Geremi zamaninda kacinci ligten geldi Genclerbirligine, sonra adam Real Madrid´lerde oynadi.Drogba´da o yaslarda 3.4 Lig´te oynuyordu, sonra neler yapti hepimiz gördük.

Benim anlatmak istedigim sey, eger fransiz egitimi almis iki tane oyuncu, bizim savunma anlayisimizda sorun yasiyorsa, ozaman temel sorun, pozisyon almak degildir, sorun bizim oynadigimiz sistemdir.

Bence Dany Besiktas´ta ne yazikki cok iyi is cikaricak, zamainda Servet bizim icin ne olmus ise, Dany´de onlar ic o olacaktir.

Bu adam gelirken ne hayaller kurmuştum be.Stoch gibi olacaktı sağa çekip yapıştıracaktı. :(Ama kritik asistler yapmadı değil. :DD

Eger Dany´de sorun kademe anlayisi ise, ozaman neden Dany yokken de ayni pozisyonlari da veriyoruz ? Dany okadar kötü egitim görmüs oyuncu degil, hele Netz takiminda ona bir-iki senede, Türkiye´de ögrettiklerinin iki katini vermislerdir. Bu arada Dany Toulouse formasini 25 kere terletmistir o sezon, ve sonra Antep´e gitmistir. Pek fazla begenilmedigi ise dogrudur. Geremi zamaninda kacinci ligten geldi Genclerbirligine, sonra adam Real Madrid´lerde oynadi.Drogba´da o yaslarda 3.4 Lig´te oynuyordu, sonra neler yapti hepimiz gördük.

Benim anlatmak istedigim sey, eger fransiz egitimi almis iki tane oyuncu, bizim savunma anlayisimizda sorun yasiyorsa, ozaman temel sorun, pozisyon almak degildir, sorun bizim oynadigimiz sistemdir.

Bence Dany Besiktas´ta ne yazikki cok iyi is cikaricak, zamainda Servet bizim icin ne olmus ise, Dany´de onlar ic o olacaktir.

Görüşlerine saygı duymakla birlikde katılamıyorum görüşlerine. Hele aynı posisyon veriyoruz dany de yokken çok gercek dışı bir teciz olmuş bence. Neyse futbolda tek doğru olmuyor genelikle. Futbola bakış acılar değisik olduğu gibi insanlardaki yorumlarda farklı ola bilir. Drogba ve geremiler keşfedildikten sonra tutuldular ek olarak ve onlardamefkilere göre can eksikleri yokdu kademe anlayışı gibi. Dany de o yok hemen hemen ve bu saaten sonrada öğrenmesi mucize bir durum olur futbol dünyasında. Fansada îğretmemişler kademeyi galiba dany ye.

İyi yolladık, dün Malaga'nın 2-3 tane atağını yedi 5 dakika içinde.

amrabat bizde şöyle çok az oynamıştır hep eli ayağına dolanıyordu beyinsizce çalım denemeleri yapıyordu sürekli anlamsız hareketler v.s işte ama malagada resmen dün kayserideki sorumluluk alan kreatif amrabat vardı umarım performansı sürerde orda taliplerini artırır...

Görüşlerine saygı duymakla birlikde katılamıyorum görüşlerine. Hele aynı posisyon veriyoruz dany de yokken çok gercek dışı bir teciz olmuş bence. Neyse futbolda tek doğru olmuyor genelikle. Futbola bakış acılar değisik olduğu gibi insanlardaki yorumlarda farklı ola bilir. Drogba ve geremiler keşfedildikten sonra tutuldular ek olarak ve onlardamefkilere göre can eksikleri yokdu kademe anlayışı gibi. Dany de o yok hemen hemen ve bu saaten sonrada öğrenmesi mucize bir durum olur futbol dünyasında. Fansada îğretmemişler kademeyi galiba dany ye.

agree to disagree, bana göre Dany geldiginde ilk sezonda beklenden fazla bir performans gösterdi. Ujifa´nin yedegi olarak geldi, sonra ama ilk 11´de siritmadi. Dany´yi bitiren hazirlik maclari oldu bu sene, okadar berbat olduki ister istemez bir cok taraftarin akli oraya gidiyor Dany denince.

Görürüz artik BJK´te ne yapacak diye, bence banko oynar ve basarili olur. Taraftarlar Dany konusunda beklentileri okadar asaga indirdilerki, basarili olmasindan baska ihtimal kalmadi bile.

Takımımızda izlemeye tahammül edemediğimiz Amrabat'ı, çok sıkıcı bulduğum bir ligin orta sıralarında olan iki takımın mücadelesini, sırf kendisi için izlerken buldum. Sanırım bunu yapan sadece ben değilim...

agree to disagree, bana göre Dany geldiginde ilk sezonda beklenden fazla bir performans gösterdi. Ujifa´nin yedegi olarak geldi, sonra ama ilk 11´de siritmadi. Dany´yi bitiren hazirlik maclari oldu bu sene, okadar berbat olduki ister istemez bir cok taraftarin akli oraya gidiyor Dany denince.

Görürüz artik BJK´te ne yapacak diye, bence banko oynar ve basarili olur. Taraftarlar Dany konusunda beklentileri okadar asaga indirdilerki, basarili olmasindan baska ihtimal kalmadi bile.

Dany yi ben hic bir macda beğenmedim çünkü bir ton hata yapıyor her mac. Hatasını hızı ile kapatı belki bi çok kez ama bu benim için vay dany dedirtmez asla. Hazırlık maclarında her zamanki gibiydi tek fark orda kademe hatasènı temizlemek istediåinde full error yapmasıdır. Cekirdek bir zıplar iki zıplar sonrası mağlum. Bir kere hem bilincli izleyiciye izlerken güven vermiyor ama dahada kötüsü sahadaki takım arkadaşlarına güven vermiyor.

bügün fark yemisler ama amrabat bir asist yapmis nasil oynadi acaba bakan oldumu acaba bu maca

[media]https://www.youtube.com/watch?v=VoaEe1pbOok[/media]

Geri
Üst Alt