Bilmiyorum takip ediyormusun, ama Fransiz Ligi savunma anlaminda cok üst seviyede bir ligtir. O güclü ve sert oynayan savunmacilara karsi oynamak, bir cok forvet icin kabus gibidir. Falcao cok daha rahatti ispanya liginde, gol atma konusunda. Ibrahomivic ise kendisi tank gibi oldugu icin, cok daha basarili bir performans sergiliyor.
Fatih kardesim, sen bir santrafor olsan, sana garanti veririm ki Dany´e karsi oynamak istemezsin. Adami gecmek istesen gecemiyorsun, savunma arkasina top atasalar yetisemiyorsun, ve devamli vücudu sana koyup yipratiyor seni.
Hücumdan defansimiza, savunma anlayisimiz takim olarak o kadar kötü isliyor ki, ben saglikli bir sekilde oyuncularimizin kademe anlayisini tartisamam. Eger Semih ve Dany bireysel olarak iyi oyuncu olmasalardi, bizim gecen sezon canimiz cok yanardi. Biz takim olarak ne kadar kötü defans yapiyorsak bile, bana göre savunma oyuncularimiz bireyseler olarak basarili oynamislardir, ancak takim halinde kötü savunmamiz, bu oyuncularimizi zaman zaman kurban etmistir. En büyük kurbanda Chedjou´dur. Chedjou belki fransiz liginin en iyi stoperi degildi, ama en iyi 5 Stoper arasindaydi, ve bu nettir. Fransa gibi, defansiv anlamda güclü bir ligin basarili bir savunmacisi eger siritiyorsa, sorun oyuncular degil, sistemdir.
Monotiv bakis acilarina sikismayalim. Bir stoperin hizli olmasi daima avantajdir, ama agir bir stoperin basarili olamiyacagi demek degildir tabiki. Maldini gelmis gecmis sayili stoperlerin arasinda gösterilir. Önemli olan eksiklerin olmasi degil, önemli olan eksiklerini kapatmayi basarmaktir. Bilakis, her oyuncunun, her oyun düzeninde basarili olacaktir diye bir kaydesi yoktur, hele ki defans oyuncularinda. Maldini sadece bir Dünya Yildizi degildi, ayni zamanda oyun yapisina cok uygun bir sistemde oynadi kariyeri boyunca.