#53 Nordin Amrabat

Gerçek bir kanat oyuncusu getirirsek birgün. Farkın ne olduğunu o zaman görürüz hep birlikte.

bizim takım yapımız buna uygun değil bak Real Madrid'de kontra takımı ama orta sahası ağır Xabi Alonso,Khedira ondan bu sene patladılar devre arası Essien'i kiraladı orta sahayı çabuklaştırmak için.Onun için Selçuk ve Melo gibi adamlarla kontra atak oynayamazsın Xabi ve Khedira gibi fazla hızlı olmayan oyuncular eğer oynarsan 3 tane atarsan 4 tanede yersin mecbur kontrollü oynayıp rakip sahada top çevireceksin ve boşluk yakalayacan Fatih hoca bu yüzden 4-3-1-2'ye döndü zaten bu takım yapısı 4-3-3 imkanı yok oynayamaz çünkü orta saha oyuncuları yavaş arkadan destek çok önemli milli takım 4-3-3 oynuyor ama görüyoruz hücümda 1 tane bile adam yok...

Biz birsey biliyoruz ;)

Niye yollamadığı belli değil mi? Hamit gibi kendi ısrarı sonucu alınan oyunculara sahada rezil kepaze bile oynasalar forma şansı veriyor her fırsatta.O kadar külfete girildi Amrabat için "GS parasını sokağa attırmayız" deyip bu kazmaya 8 milyon verince o da bir şeyler olduğunu ispat etmeye çalışıyo ama yok işte ne zaman kabul edecek bakalım.

Fener maçında sırf Ambrabat oynayabilsin diye hoca Burak la Chedjou yu kesti Fatih Hoca çok güveniyo Ambrabat a ama benim hala umudum yok inş yanılırım

Destek bulabiliyor mu sen onu söylesene bana ? o adamı geçene kadar savunma zaten yerleşiyor arkadan 2-3 tane oyuncu desteğe gelip boşa kaçıcak ki Amrabat görsün pas versin gelen varmı yok!! gelen yoksa Amrabat niye 1'e 1'de adamı geçsin geçtiği an tepesinde 2 tane stoper beliricek pas vermeye çalışacak pas verebileceği adamda yok mecbur bekliyor eveliyor geveliyor.Asıl sorgulanması gereken şeyi unutuyorsun Amrabatın eveleyip gevelemesine neden olan şeyi unutuyorsun Melo ve Selçuk,Hamit, hücüm varyasyonlarında yeterli desteği veriyor mu ? vermiyor o zaman bitmiştir!! hızlı bir takım değiliz çabuk kontra atağa çıkan bir takım değiliz o yüzden takım stratejisi bellidir.Kanat oyuncusuysan topu tut arkadaşlarının gelmesini bekle olgun atak yap bu takımın yapısı kontra atak oynamaya müsait değil anlıyor musun ? bu yüzden Amrabat değil Nani'yide getirsen Farfan'ıda getirsen oda evelicek gevelicek arkadaşlarının gelmesini bekleyecek...

bizim takımı iyi özetlemişsin, nani konusunda da sana 100% katılıyorum. ama sorun bireysel olarak melo veya selçukta değil. sorun takım olarak hızlı varyasyonları ya çalışmıyoruz ya da teknik ekibin anlayışı top kaybetmeden emin şekilde hücum yapmak olunca sonuç böyle bi kopukluk oluyor.

bir de ben şuna inanırım futbolu çok süratli oynamak için geçen seneki real dortmund maçındaki realin oyununu oynayabilmek gerek. ki o bile işe yaramamıştı. orta derecede hızlı hücumlar top kontrolün için ve defansı da bi nebze sürpriz şekilde bırakmak için idealdir. biz ya çok süratli çıkmaya çalışıyoruz ya da çok yavaş.

Destek bulabiliyor mu sen onu söylesene bana ? o adamı geçene kadar savunma zaten yerleşiyor arkadan 2-3 tane oyuncu desteğe gelip boşa kaçıcak ki Amrabat görsün pas versin gelen varmı yok!! gelen yoksa Amrabat niye 1'e 1'de adamı geçsin geçtiği an tepesinde 2 tane stoper beliricek pas vermeye çalışacak pas verebileceği adamda yok mecbur bekliyor eveliyor geveliyor.Asıl sorgulanması gereken şeyi unutuyorsun Amrabatın eveleyip gevelemesine neden olan şeyi unutuyorsun Melo ve Selçuk,Hamit, hücüm varyasyonlarında yeterli desteği veriyor mu ? vermiyor o zaman bitmiştir!! hızlı bir takım değiliz çabuk kontra atağa çıkan bir takım değiliz o yüzden takım stratejisi bellidir.Kanat oyuncusuysan topu tut arkadaşlarının gelmesini bekle olgun atak yap bu takımın yapısı kontra atak oynamaya müsait değil anlıyor musun ? bu yüzden Amrabat değil Nani'yide getirsen Farfan'ıda getirsen oda evelicek gevelicek arkadaşlarının gelmesini bekleyecek...

Kusura bakma ama bu bir kanat oyuncusu icin bahane olamaz. Sana bir mac örnek vermeme bile gerek yok, her mac aynisini yapyior. Hic cizgiye indigini gördün mü? Isabetli orta yaptigini? Adamakilli sut attigini? Veya ceza sahasi'nin icine girdigini? Adam eksiltigini? Kanat oyuncularda aradigin özellikler bunlardir. Amrabat'ta hiz ve güc var, hepsi bu. En iyi perfomansini Manchester'e (Raffael'e) karsi göstermistir. O zaman da pek kisi gelmiyordu, destek vermiyordu ama Amrabat yinede Raffael'i ezip geciyordu. Niye aceba? Cünkü yapabiliyordu (topu öne at, arkasindan kos ... bu isi alan buldu mu iyi yapar).

Destek bulmamasi da yanlis bir yorum. Biz genelde kapanan rakip'in ceza sahasinda yerlesiyoruz, nasil olurda destek bulamiyor? Sneijder ve Drogba/Burak zaten önünde. Her topla bulustugunda calim falan beklemiyorum, beklenmez de, ama hic mi yapmaz? (Yaptiklarini on parmakla sayarim)

Amrabat daha cok acik alan (yani kontra atak) oyuncusu. Adam'in oyun yapisi bu. Topu öne at, arkasindan kos. Gücü de cok yardimci oluyor. Büyük takimlar bizim ligimiz gibi kapanmadigi icin onlara karsi daha iyi oynayabiliyor. Rakip kapandi mi bunu yapamiyor. Topu öne atacak alan yok, atarsa orda rakip bekliyor zaten. Böylece lig'de bildigin Amrabat'i izliyoruz iste. Yürü ceza sahasi'nin kösesine dogru, top'u sag cek, rastgele orta ac - belki tutar.

Amrabat kötü degil, ama aradigimiz kan da degil malesef. Bize dar alanda top tutan, cizgiye inen, iceriye kat eden, adam eksilten - yani bildigin kanat oyuncusu özelliklerine sahip olan - bir oyuncu lazim. Su an alabilecegimiz en iyi oyuncu Arda'dir ... ama o da imkansiz gibi. Ve bu yüzden Amrabat bol bol sans bulacaktir bu sene. SL'de cok faydalanacagiz, bundan süphem yok, ama lig'de nasil bir perfomans gösterir hepimiz bakip görecegiz ...

Kusura bakma ama bu bir kanat oyuncusu icin bahane olamaz. Sana bir mac örnek vermeme bile gerek yok, her mac aynisini yapyior. Hic cizgiye indigini gördün mü? Isabetli orta yaptigini? Adamakilli sut attigini? Veya ceza sahasi'nin icine girdigini? Adam eksiltigini? Kanat oyuncularda aradigin özellikler bunlardir. Amrabat'ta hiz ve güc var, hepsi bu. En iyi perfomansini Manchester'e (Raffael'e) karsi göstermistir. O zaman da pek kisi gelmiyordu, destek vermiyordu ama Amrabat yinede Raffael'i ezip geciyordu. Niye aceba? Cünkü yapabiliyordu (topu öne at, arkasindan kos ... bu isi alan buldu mu iyi yapar).

Destek bulmamasi da yanlis bir yorum. Biz genelde kapanan rakip'in ceza sahasinda yerlesiyoruz, nasil olurda destek bulamiyor? Sneijder ve Drogba/Burak zaten önünde. Her topla bulustugunda calim falan beklemiyorum, beklenmez de, ama hic mi yapmaz? (Yaptiklarini on parmakla sayarim)

Amrabat daha cok acik alan (yani kontra atak) oyuncusu. Adam'in oyun yapisi bu. Topu öne at, arkasindan kos. Gücü de cok yardimci oluyor. Büyük takimlar bizim ligimiz gibi kapanmadigi icin onlara karsi daha iyi oynayabiliyor. Rakip kapandi mi bunu yapamiyor. Topu öne atacak alan yok, atarsa orda rakip bekliyor zaten. Böylece lig'de bildigin Amrabat'i izliyoruz iste. Yürü ceza sahasi'nin kösesine dogru, top'u sag cek, rastgele orta ac - belki tutar.

Amrabat kötü degil, ama aradigimiz kan da degil malesef. Bize dar alanda top tutan, cizgiye inen, iceriye kat eden, adam eksilten - yani bildigin kanat oyuncusu özelliklerine sahip olan - bir oyuncu lazim. Su an alabilecegimiz en iyi oyuncu Arda'dir ... ama o da imkansiz gibi. Ve bu yüzden Amrabat bol bol sans bulacaktir bu sene. SL'de cok faydalanacagiz, bundan süphem yok, ama lig'de nasil bir perfomans gösterir hepimiz bakip görecegiz ...

Daha çok kontra atak futboluna yatkın olduğu doğru ancak bu sene Anadolu takımlarına karşı pek izleyemedik.Oynadığı maçlar hep zorluk derecesi yüksek maçlardı Fener maçıda dahil sol bekten yeterli destekde gelmiyor bunuda görmek lazım.Şimdi anadolu takımlarına karşı değerlendireceğimiz zaman değerlendiremiyoruz Amrabatı çünkü yabancı sınırı nedeniyle oynayamadı.Şampiyonlar ligi veya derbi maçlarda özellikle tempolu ve baskılı başlıcak takımlara karşı savunma yönüde iyi olan,kontra ataklarda iş yapabilecek elle tutulur elimizde Amrabat var.Strateji gereği takıma katkı verebilecek İhtiyaç duyabileceğimiz bir oyuncu. Manchester United maçını gözünüzün önüne getirirseniz Fatih hocanın neden Amrabatı takımda tuttuğunu anlarsınız bazı oyuncular bazı maçlar için biçilmiş kaftandır Amrabatta öyle zorluk seviyesi yüksek ve daha çok deplasmanda kapandığımız maçlarda kullanabileceğimiz bir oyuncu.Fatih Terim Amrabatı önemli bir kontra atak silahı görüyor ve ısrar ediyor bu onun tercihi ama genel anlamda takımın tempo sorunu var orta sahadan yeterli destek gelmiyor bu açık ve net Selçuk,Melo ve Hamit hızlı oyuncular değil yabancı sınırı sebebiylede takviyede yapılamadı.Bunu Fatih hoca görüyordur elbet Çünkü Amrabatı daha verimli kullanmanın yolu çabuk ve hızlı bir takım oyunu ancak yabancı sınırı elini kolunu bağlıyor.Keşke Emre Can'ı alabilseydik...

Fener maçında sırf Ambrabat oynayabilsin diye hoca Burak la Chedjou yu kesti Fatih Hoca çok güveniyo Ambrabat a ama benim hala umudum yok inş yanılırım

Guven degil. Kulube 8 milyon euro para harcatti.. Gecmiste kulube cok para harcatti, borca soktu, aldigimiz adamlarin hicbiri bir ise yaramadi gibi elestirilerin tekrarlanmasini istemiyor. Ki Amrabati oynatmazsa bunlar tekrar basina gelecek.

Guven degil. Kulube 8 milyon euro para harcatti.. Gecmiste kulube cok para harcatti, borca soktu, aldigimiz adamlarin hicbiri bir ise yaramadi gibi elestirilerin tekrarlanmasini istemiyor. Ki Amrabati oynatmazsa bunlar tekrar basina gelecek.

Yiğit Gökoğlan, Sercan transferlerini de Fatih hoca yaptırdı ama hiç öyle parasına bakmadan yine kendisi göndertti ayrıca Chedjou, Burak transferlerini de Fatih Hoca yaptırdı ama Ambrabat uğruna ikisini de oynatmadı bence düşünceniz yanlış

Yiğit Gökoğlan, Sercan transferlerini de Fatih hoca yaptırdı ama hiç öyle parasına bakmadan yine kendisi göndertti ayrıca Chedjou, Burak transferlerini de Fatih Hoca yaptırdı ama Ambrabat uğruna ikisini de oynatmadı bence düşünceniz yanlış

Sercana verilen para 3 milyon euro. Amrabata verilen paranin coklugu sercana verilen paradan cok cok daha fazla konusuldu.

Olgun atak veya kontrollü oyun stratejisiyle oynuyoruz ancak fazlaca ağır oynuyoruz.Kontrollü oyununda belli bir ritmi vardır ama bizde ritm sorunu var geçen sezon bazı maçlarda çok zorlandık ritmi yakalayamadık çok maç kaybettik eğer rakiplerimiz güçlü kadrolarla lige başlasaydı net şampiyon olamazdık.Fatih hoca Fener maçında Kontra atağa dayalı bir stratejiyle başladı her maçın ayrı bir stratejisi vardır.Amrabatı değerlendirirken birazda strateji olarak değerlendirmek lazım... Fatih hocanın istediği tarzda oynuyoda olabilir....

Eğer Gruptan çıktıysak Şampiyonlar liginde %50 pay Amrabatındır.8 milyon euro parayı çoktan çıkarttı fazlasıyla bence ...

Amrabat çok üst düzey bir oyuncu olmayabilir ancak bir çok hocanın takımda tutacağı oyuncu tipi heleki deplasman maçları için biçilmiş kaftan senede 4-5 maç kazandırabilecek kalitede bence...

Burak transferini zaten yapmayacak hocaya şaşarım.

Eğer Gruptan çıktıysak Şampiyonlar liginde %50 pay Amrabatındır.8 milyon euro parayı çoktan çıkarttı fazlasıyla bence ...

Amrabat çok üst düzey bir oyuncu olmayabilir ancak bir çok hocanın takımda tutacağı oyuncu tipi heleki deplasman maçları için biçilmiş kaftan senede 4-5 maç kazandırabilecek kalitede bence...

Neye göre % 50?...O zaman Burak % 800, Muslera % 650 filan diye gider!...

En öne çıkan özelliği hızı olan bir kanat oyuncusu, top tekniği ve çevre kontrolü kötü olduğu için bu özelliğini takımın yararına kullanamıyor,bu kadar basit;kasmanın anlamı yok...Koca sezonda etkili bir kanat oyuncusundan beklenecek atraksiyonları hiç gösteremeyen adam için orta saha oyuncularının ağırlığı filan geçerli bir mazeret olamaz...

Çok etkili girişimleri arada sırada yapmış,onları yapamadığı zamanda pas trafiğine olumlu katkı sağlamış olsa bizde ''Adam daha neler yapacak ama...'' deriz...Lakin topu her alışında panik halde yapmaya çalıştığı şeyleri ne izleyenler ne arkadaşları anlayabiliyor,kendisi de bilmiyor ki!...

Genelde ters ayaklı kanat oyuncuları top tekniği yüksek,inisiyatif kullanma kabiliyetleri gelişmiş,gole yakın futbolculardır...Hemen aklıma gelenler Stoichkov, Hagi, faal olanlardan Arda gibi...Amrabat gibi güçlü ve hızlı, top tekniği vasat, sağ ayaklı bir kanat oyuncusunun sağ kanatta daha faydalı olacağını düşünüyorum,hiç olmazsa hızla çizgiye inip kale sahasına top gönderir,Hamit in hiç yapamayacağı bir iş...

Şu video'nun yorumları okudum gul gul öldüm.Adam resmen Amrabat varken Nani Farfan gereksiz demiş.Şu Tuncay 05 Yiğit Gökoğlan'a bir video yapsa da adamı kiralayacak kulüp bulsak.

[media]https://www.youtube.com/watch?v=o3QZtjWlTF4[/media]

Ali Adnan : Galatasaray'ı ben reddettim

Nureddin Adamrabat : Galatasaray'da oynuyorsanız hergün Allah'a şükretmeniz gerekir..

:smile:

Uzun süredir forumda yoktum . İl dışındaydım . Derbide eğer o kontrol edemediği pozisyondan sonra maçı verseydik takımda tutarlarmıydı *

Geri
Üst Alt