#54 Emre Kılınç

futbol bir takim oyunudur, bir oyuncunun görevi takimin kazanmasi icinden geleni yapmak.

kendi golünden önce takimin attigi gol sayisi önemlidir.

onun icin yaninda bos adam varsa.... pas ver.

kaleye vuruyorsan gol olmali.

Insan cildiriyor, sivas'ta toplari hayvan gibi yapistiran herife ne oldu da 9 yasindaki yeğenim gibi kaleciye yuvarladi. Takimda mental problemler var, bir sikinti var. Terim idmani falan filan degil mesele. Oyuncular ozguvenli hissetmiyor, yuz ifadeleri hep korkulu ve saskin.

Dün Marcao 'nun o saçma sapan olayından sonra Galatasaray adına futbol konuşmak gereksiz hale geldi çünkü olay maçın önüne geçti resmen, buna rağmen aklıma takılan 2 pozisyon vardı biri maçın sonunda ceza sahasında rakibin Babel 'in bileğine basmasına rağmen hiçbir şey olmamış gibi oyunun devam etmesi diğeri de Emre Kılınç'ın o pozisyonu

Tamam güzel topla buluştun Falcao 'yla ikiye bir yaptın koşuna devam ettin tertemiz ceza sahasına girdin belki antrenmanda bile yakalayamayacağın kadar kolay şekilde kaleciyle bire bir kalmışsın Allah rızası için o şut neydi öyle Emre ?

Sivas'ta topun dibine girip aşırttırma atan, ayağının üstüyle yanıyla füze gibi şut çıkaran adamın şutu bu mu ? Resmen Okan 'ın kucağına doğru yuvarladın topu. İyi kötü 2 gol bulmuşsun Avrupa eleme maçlarında şimdi bu maçta da sonradan oyuna girip golünü atıp kendini gösterme şansın var belki Perşembe günü Randers maçına ilk 11 başlayacaksın şu yaptığın bitiricilik oluyor mu ?

Kaleciye karsi karsiya isen ve yaninda bos bir arkadasin varsa.

ya atacaksin ya pas vereceksin!!!

bence futbolda en önemli kuralardan biri.
1. Vurusunun berbat oldugunu zaten yazdim.
2. Yaninda pas atacagi kimse yoktu. Yaptigi berbat vurusu daha da kotu gostermeye calismanin anlami yok.
3. Futbol ve pozisyon fakiri bir takimda, once topu kapip sonra boyle harika bir depar ile yoktan pozisyon var eden adami kotu sut ile pozisyonu bitirdi diye ben elestirmem, ondan once yaptigi muthis isi overim. Bu isleri daha cok denemesi icin de tesvik ederim.

2. Yaninda pas atacagi kimse yoktu. Yaptigi berbat vurusu daha da kotu gostermeye calismanin anlami yok.
3. Futbol ve pozisyon fakiri bir takimda, once topu kapip sonra boyle harika bir depar ile yoktan pozisyon var eden adami kotu sut ile pozisyonu bitirdi diye ben elestirmem, ondan once yaptigi muthis isi overim. Bu isleri daha cok denemesi icin de tesvik ederim.

3. madde çok önemli. takımda bu tip fazla adam yok. zaman zaman babel, feg o kadar.

edit: kerem i unutmuşum.

Futbol bisiklete binmek gibidir arkadaşlar.. Halı sahaya maç yapmaya hepiniz gidersiniz. Mesela uzunca bir aradan sonra gittiğiniz ilk maçta el-göz-ayak koordinasyonunuzun bozulduğunu fiziksel olarak çabuk tıkandığınızı anlarsınız. Sonra düzenli bir şekilde hafta da bir maç yapmaya başlayınca bazı şeylerin geri geldiğini hissedersiniz. Nefesiniz açılır topa daha güçlü vurursunuz vs. Ha tabi bunlar profesyonel bizim halı saha maçları gibi değil elbet hergün idman yapıyorlar ama demek istediğim maç hafızası. Emre nin durum tam da bu hocanın daha çok süre vermesi gerekiyor.

Ya arkadaş Sivas'ta 30 metreden zımba gibi şut atan adam şimdi 5 metreden topu kaleye ulaştıramıyor gerçekten şut çalışmıyor bizim takım herhalde.

Şut çok cılızdı ama aynı verkaçı geçen yıl Kadıköy'de Mohamed'in golünde de yapmıştı. Mohamed önüne bıraksa Emre karşı karşıya kalacaktı, neyseki şutu çok güzeldi ve gol oldu. Dün pozisyonu da hazırlayan o oldu. Emre'den beklentim Linnes gibi efendice takılıp, yedek olmayı kabullenmemeli. 11 için mücadele edip yeteneğine güvenmeli.

sag tarafdan boey vardi bos.

tamam posisyona iyi girdi ama kafasini kaldirmasi gerekiyordu orda.

2 sene önce 60 metreden 90'a takan adam dün son saniyelerde kale dibinde pas verir gibi vurdu.

Acilen göndermemiz gerekiyor leş gibi topçu.

Sivas'ın ligde estiği sene Sivas'ı taşımış adamdır emre Kılınç. Kendisine ne oldu bilmem ama bizde ilk 3 maç iyi oynamıştı. Sonra büyük takım psikolojisine girip tok kaptiririm diye sorumluluk almamaya başladı.

Bence birçok futbolcumuzun temel problemi özgüven eksikliği.

Geri
Üst Alt