59 Gol Atıp 32 Gol Yiyen Takımın Transfer Önceliği Ne Olur ?

Emrah Oktay

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Galatasaray teknik direktörü ve yönetimine göre stoper olurmuş. Şimdi geçen sezona baktığımızda ne hatırlıyoruz. Özellikle deplasman maçlarında pozisyon kısırlığı yaşayan ve pek çok basit goller kaçıran bir takım vardı. Küme düşen Kayseri ve düşmekten son anda kurtulan Erciyesspor deplasmanları haricinde 2 golün üstüne çıkabildiğimiz tek maç yumurtanın kapıya dayandığı dönemde seyircisiz Trabzonspor deplasmanıydı. Yani koskoca Galatasaray sadece 3 maçta 3 ve üstü gole ulaşabilmiş deplasmanda. İç sahada da durum pek parlak değildi açıkçası. Ligin ikinci yarısına bir gazla başlayan takım peşpeşe Bursa, Eskişehir ve Akhisar'a gol yağdırdı. Onun dışında 2 golün üstüne çıktığımız tek maç yine yumurtanın kapıya dayandığı dönemde mucizevi bir şekilde 2-0'dan 3-2 kazanılan Gençlerbirliği maçı.

Oysa bu takım 4-0'lık Kasımpaşa hezimeti dışında hiçbir maçta 2 golden fazlasını yemedi. Muslera'nın sakat olduğu dönemlerde kaleyi Allah'a emanet etmemize rağmen 2'den fazla gol görmemişiz Türkiye Ligi baz alındığında. Yani Semih, Hakan Balta, Gökhan Zan, Koray Günter 4'lüsü arkalarındaki kaleci Eray İşcan bile olsa çok fazla bir sorun yaşamamışlar. Yabancı kontenjanı harcanan Dany ilk yarı sonunda şutlanmış, Chedjou da ara sıra oynatılmış.

Gol atmakta sorun yaşayan bu takım geçen sezon Burak, Umut ve Drogba'yı kullanmış forvet olarak. Verim alamadığı bu 3'lüden en çok iş yapanı olan Drogba'yı yaşı ilerlediği için göndermiş. Yani kala kala Burak ve Umut'a kalmış. Üstelik çift forvet oynamaktan vazgeçip tek forvet oynamayı planladığı bir dönemde tek forvet oynaması çok zor gözüken Burak ve Umut'la Ağustos sonuna kadar gelmiş.

Bu veriler göz önüne alındığında bu takımın 1. ihtiyacının forvet olduğu gün gibi aşikarken, Galatasaray hala Balanta isimli Arjantin liginde oynadığı söylenen henüz 20 yaşındaki bir adama kafayı takmış ve 1,5 aydır buna yoğunlaşmış durumda üstelik daha bir kaç ay önce aynı ligden aynı yaşlarda transfer edilen stoper Burdisso elinde patlamışken.

Bu kulüpte Ünal Aysal'ın geçen yıl Temmuz ayında yaptığı yönetim değişikliğinden sonra yaşanan hadiseleri anlamakta güçlük çekiyorum. Oysa 2011-2013 arası Ünal Aysal dönemi kararları neredeyse tamamına yakını doğruyken, 1 senede bu kadar yanlış kararlar almak efsane başkanlığa gitmekte iken "Gitse de kurtulsak" demeye bile sevk etti sayın Ünal Aysal'ı..

Ligde çok atıp çok yiyelim sorun yok. Sorunumuz atamamak forvet lazım.

fb'den az gol yemisiz ama sampiyon fb olmus. Neden ?

Adamların 3 tane süper lig şartlarında gayet kaliteli santraforu var, bizde ise bir tane dahi yok. fb'nin yedeği Webo bile Burak'ı keser. O derece kötü durumdayız..

Ayrıca takımda 5 tane stoper var.Chedjou,Zan,Balta,Semih,Koray.Ben de anlayamadım bu stoper sevdasını.

Demek ki başkan futbolu öğrenmiş... !!! Yersen tabi...

Ünal Aysal : " Futboldan anlamam ama anlayandan anlarım"

Bu arada zamanında ilginç şeyler söylemiş. Ancak orada söylediğine tezat işler yapıyor şu an:

"Futboldan anlamam ama..."

Misal: " Bir futbolcuya 10 milyon avro verilir mi? Verilmez. Ama benim burada 50 bin koltuğum var. Eğer ben bu yatırımı yapmazsam; bu koltuklar boş kalacaksa ve bana bunun senelik getirisi 45-50 milyon avro olacaksa ben o futbolcuya 10 milyon avro veririm."

Baktığımızda ne 10lar verildi; Hiç bir getirisi olmayan hatta göndermek için akla karayı seçtiğimiz adamlara.

Stoper olabilir hemen 1-2 tane daha alalım.

Stoper eksikliğimiz var yok değil ama öncelik sıralamasına bakarsak gecen seneden beri bu takımın forvete ihtiyacı var zaten ama ben cok görmüyorum artık nasıl bi ara kanata ihtiyacımız varken forvet alındıysa şimdide forvete ihtiyaç varken stoper alınır ortasahaya ihtiyaç varkende kaleci alınır

forvet lazım evet ama geçen yıl kanatsız oynadığımızı ve drogbanın son 6 ay oynamadığını unutmayın ayrıca mancini hucümdan çok defansı düşünen bir hoca bu etkenleri unutmayalım

ikisi de kötü . 10 gol az yeyip 20 gol fazla atmamız lazım. o zaman 2 forvet 1 stoper gibi bişey mi ne çıkıyor.. tam bilemedim

Farkinda degilsiniz sanirim ama bu takimin en boktan mevkisi en kisir kaldigi yer kanatti . Bruma sakatliktan dondu Olcan ve Yasin alindi . Ki Olcan son 2 senenin en formda kanat oyuncusuydu TSL'de . Suan acik ara en iyi kanatlara sahip takimiz . Sneijder artik kanatta oynamak zorunda da degil bu yuzden muhtemelen onun katkisi da artacaktir . Gecen sene Selcuk'un bile kanatlara yakin oynadigini gorduk bu sene boyle bir dert de yok . Yani hucum gucu olarak gecen seneye gore cok cok daha gucluyuz . Evet Drogba gitti ama yasi ve dusus gosteren performansi dusunulunce gayet yerindeydi gitmesi . Bunun yaninda yabanci statusu dusunuldugunde Mevlut transferi cuk diye oturur .

Evet öncelikli sorunumuz gol atamamak

Zaten gol atamadığımız için rakibin direncini kıramıyoruz adamlar cesaret bulup saldırıyor ve çok gol yiyoruz

Ayrıca takımda 5 tane stoper var.Chedjou,Zan,Balta,Semih,Koray.Ben de anlayamadım bu stoper sevdasını.

Prandellinin öncelikli amacı gol yemeyen bir takım yaratmak olsa gerek ki hala daha stoper istiyor. Gol yemessek en kötü bir tane atıp macı alırız diye düsünüyor ama o golü bir sekil yersen ne olacak ? Böle bir ihtimalde var tabi,

İlk 10 dakika bir gol yedigimiz bir deplasman düsünüyorum. Santraforda Burak, o 80 dakika gecermi abi ya :(

Prandellinin öncelikli amacı gol yemeyen bir takım yaratmak olsa gerek ki hala daha stoper istiyor

Stoperi savunma için değil öncelikle geriden oyun kurmak için istiyor.Melo-Selçuk'a yardımcı olacak stoper şart...

Bu arada daha doğru analiz için Bursa-Akhisar maçlarında attığımız 12 golü göz ardı edin...

32 maçta sadece ve sadece 47 gol :crushed:

Bırakın forvet yetersizliğini, Burak'ın yetersiz olduğunu vs , Bence bir değil iki forvet lazım. ama etkili.

O zaman defansa tonla para harcamanıza hiç gerek yok. Ha yinede adam gibi tek bir stoper (libero özelliğine haiz) alırız. Yeterli olur.

Yanında Semih oynamış, Zan oynamış farketmez.

Ama bu santraforlar ile istersen stoperlere Terry+Ferdinand al, sol bek Lahm olsun sağ bek te Dani alves veya Rafinha olsun;

sanıyormusun muhteşem bir sezon geçireceğiz.

Ama vasati defanslarla ileride adam gibi forvetin olsun. En kötü ihtimalle Türkiyede şampiyon olursun. Avrupada da ŞL de 2.tur hatta ÇF görürsün.

Ortasaha sorunsuz. Maşallah diyelim. Ama eksik forvettedir.

Bırakın forvet yetersizliğini, Burak'ın yetersiz olduğunu vs , Bence bir değil iki forvet lazım.

Bence 2 de değil, 3 forvet lazım.

1x yüksek kalibre yabancı forvet

1x yedek olarak mevlüt

1x 2.yedek burak

1x alt yapıdan altuğ taş (zamanla hepsini kesebilecek ışık var)

Umut bulut çemişgezekspora yollansın

Bana göre

Bence 2 de değil, 3 forvet lazım.

1x yüksek kalibre yabancı forvet

1x yedek olarak mevlüt

1x 2.yedek burak

1x alt yapıdan altuğ taş (zamanla hepsini kesebilecek ışık var)

Umut bulut çemişgezekspora yollansın

Aynen. Gol yemeyi forvet engelleyebilir yaptığı presle ve rakibe yaptığı meşguliyetle,

Ama yediğin golü çıkarmak için defansın forvete destek vermeye kalkarsa bir gol daha yemek gibi bir riskin var.

Ha bütün bu fikirleri (bence) Türkiyenin ortasahasına sahip olduğumuzu düşünerek yazıyorum.

Eğer böyle olmasaydı farklı düşünürdüm elbette.

Ancak "aman totoyu sağlama alalım, defansımız iyi olsun" mantığı 80-90 larda kaldı.

Hem defans forvete destek versin diyeceksin hem de defans almaya çalışacaksın. Tavşana kaç tazıya tut gibi bir durum olur.

Demezler mi adama;

" Defans forvete destek vereceğine adam gibi forvetin olsun kimse kimseye destek vermek zorunda kalmasın. Herkes işini layıkıyla yapsın"

Hücum hattımız çok zayıf ve verimsiz. Şu an ki önceliğimiz santrafor ve kanat-forvet olmalı.. Keşke Farfan + Huntelaar gibi bir paket yapabilseydik ama imkansız bu mali koşullarda. Sadece Podolski bile yeterli olur.

Geri
Üst Alt