59 Gol Atıp 32 Gol Yiyen Takımın Transfer Önceliği Ne Olur ?

Drogba gibi forvet kaybetmişsin önceliğin forvet olmalı.

Prandellinin öncelikli amacı gol yemeyen bir takım yaratmak olsa gerek ki hala daha stoper istiyor. Gol yemessek en kötü bir tane atıp macı alırız diye düsünüyor ama o golü bir sekil yersen ne olacak ? Böle bir ihtimalde var tabi,

İlk 10 dakika bir gol yedigimiz bir deplasman düsünüyorum. Santraforda Burak, o 80 dakika gecermi abi ya :(

uyursan geçer.

Sabah aksam savunma calistiran Mancini'nin yerine Prandelli gibi Italya milli takimina ezber bozdurup hucum oynatan bir hoca geldi. Chedjou, Hakan agirlar, kontradan cok gol yeriz bu yil hucum futbolu oynarken. Koray, Koray diyenler kac macini izlediler belli degil zaten

Ayrica Demiroren'in gazeteleri disinda bir bilgi var mi onceligimizin stoper olduguna dair?

Defans alinca az gol yeriz, forvet alirsak cok gol atariz mantigi da komik. Sadece Olcan'in gelisiyle Sneijder'in ortada oynamasi attigimiz gol sayisini arttiracak bu yil.

Demek ki başkan futbolu öğrenmiş... !!! Yersen tabi...

Ünal Aysal : " Futboldan anlamam ama anlayandan anlarım"

Bu arada zamanında ilginç şeyler söylemiş. Ancak orada söylediğine tezat işler yapıyor şu an:

Akilli birsey söylemeye calismis, ama mantiksizligin dibine vurmus. "Fizikten anlamam, ama anlayandan anlarim" desem bana millet uygun bir bölgesi ile gülerdi burada...

-------------------------------------

Konuyla ilgili birseyler yazayim:

Burada arkadas Aysal´a sitem etmis, ama bana göre bir Baskan sportif basarilari/basarisizliklari ile yargilanmamasi lazim. Saha ici basarinin yada basarizisligin Futbolcular ve Teknik Ekibe ayitdir... Ünal Aysal ilk geldiginde az pot kirmadi, ve hatalari daha bile coktu. Ama basarili calisan bir Teknik Ekip, ve basarili bir futbolcu grubu vardi... Simdi yaptigi hatalar göze batiyor, cünkü sportif olarak takimin vizyonu düsmüstür. Ama esasinda cok daha az hata yapmaktadir.

Bunun istisnalari vardir tabiki... Iki tane örnek vereyim...

1. Devamli soyunma odasina inip futboldan anlamadigi halde takimi motive etmeye, taktik vermeye calisiyor ve Teknik Adamini eziyor...

2. Teknik Adam konusunda süreklilik göstermeyerek, baskanlik döneminde bir Teknik Direktörlük kiyimi baslatiyor...

Bir Baskan sportif acidan nasil bir yikimin zeminini hazirlayabilir ve Adnan Polat örnegi:

- Bir Baskan sportif acidan cok fazla müdahale ediyorsa, ozaman saha icindeki basarisizligi ona mal edebilirsiniz. Ünal Aysal Fatih Terim meselesi ile ne yazikki bir kiyimin baslamasina sebep olmustur.

Bana göre Ünal Aysal takim iyi giderken yaptigi o kiyim ile Galatasaray´in ligi 5-6 sene domine etmesinin önüne gecmistir. Buna bazi arkadaslar katilir, baskalari katilmaz ama 2013/2014 sezonun basindaki havasina bakarsak, ve simdiki havaya bakarsak, takimin negatif bir bicimde etkiledigini

herkez görebilir.

Devamli teknik direktör degistirirsen takimin kimyasini bozabilirsin. 4 senede 3 tane Teknik Direktör... Bunlar Galatasaray´in 1986´dan beri elde ettigi bilince ters bir davranistir. 1986´dan beri Galatasaray diger türk takimlarina nazaran daima Teknik Ekiplere zaman tanimis ve süreklilik göstermistir. Süreklilik basarinin en önemli unsurlarindan birtanesidir.

Bu cizgiyi ilk bozan Adnan Polat oldu. Polat döneminde Galatasaray 4 sezonda tam yedi tane teknik direktör kullanmistir. Futbola yaptigi bu kiyim ile, sportif basarisizligin mimari olmustur. Yani bir zemin hazirlamistir.

Ilk iki sene Fatih Terim ile devamlilik gösterildi, ama bu yönetimin devamlilik konusunda kararliligi mi, yoksa sportif basarilardan dogan bir zorunluluk mu onu daha bilemedik. Fatih Terim 5-6 mac sonra kovuldu, ve 2 sezonda 3 tane farkli teknik adam ile calismak zorunda kaldi oyuncu gurubumuz. Ve Mancini´nin oyun sistemi, Fatih Terim´in oyun sistemine tamamen zit...

Simdi Prandelli´nin sistemine alismak zorundadir oyuncular, ama Prandelli´nin oynatacagi sistemin Fatih Terim´in sistemini benzemesi bir avantajdir. Ön alanda pres, topa hakimiyet, takim olarak hücum ve savunma. Dizilis olarak ise prandelli´ye oyuncular yeniden adapte olmak zorundadir, cünkü Terime ve Mancini´den farkli bir dizilis ile oynatacaktir.

Ben Ünal Aysal´in 2013/2014 sezonunda sportif yanlislarini yeterince anlattim zaten, ama bundan sonra kendisini sportif olarak elestirmiyecegim. Cünkü artik saha ici basari ve basarisizlik Prandelli´ye ayittir. 3 sene bile calissa, ve Sampiyon olamaz ise, ben Ünal Aysal´a bu konuda bir tane elestiride bile bulunmam, sucu Prandelli´de ararim. Ama eger 2 sezondan önce Prandelli´yi kovarsa bana göre sportif basarisizligin zeminini 2013/2014 beri hazirlmis Adam olur... Biraz daha sansli bir Adnan Polat gibi sportif olarak.

Sabah aksam savunma calistiran Mancini'nin yerine Prandelli gibi Italya milli takimina ezber bozdurup hucum oynatan bir hoca geldi. Chedjou, Hakan agirlar, kontradan cok gol yeriz bu yil hucum futbolu oynarken. Koray, Koray diyenler kac macini izlediler belli degil zaten

Ayrica Demiroren'in gazeteleri disinda bir bilgi var mi onceligimizin stoper olduguna dair?

Defans alinca az gol yeriz, forvet alirsak cok gol atariz mantigi da komik. Sadece Olcan'in gelisiyle Sneijder'in ortada oynamasi attigimiz gol sayisini arttiracak bu yil.

Olcan akilli bir transfer oldu, kendisi golü koklayan bir kanat oyuncusu ve böyle bir yerliyi kolay kolay bulamazsin. Prandelli kendisini en iyi sekilde kullanacaktir.

Süperlig 33 Mac = 10 Gol 9 Assist

Avrupa Ligi 10 mac= 5 Gol 3 Assist

Bana göre sorun savunmadadir. Yabanci oyuncularimizi ileride kullanabilmemiz icin, yerli savunma oyunculari gerek. Özellik ile sagbek ve solbek alternatiflerimiz yok. Eger yabanci stoper gelecek ise, minimun yerli sol bek gerekli.

Yoksa savunmamizda bir sorun yok, 3 senedir en az gol yiyen takimiz. Mancini bunu ne yazikki bir Italyan futbol adami olarak göremedi. Bizim saglam defansimiz, onun gözünde bir yikim gibi gelmistir ve adam bundan dolayi hücumdaki sorunlarimizi farkedemedi uzun bir süre. Cok gec uyandi, uyandiginda zaten isi isten gecmisti...

Geri
Üst Alt