6:2(1+2)=?

Cevap: 6:2(1+2)=?

6:2x(1+2) (İşlemlere en içteki parantezden başlanır.)

=6:2x3 (işlemde parantez unsuru tamamen giderildikten sonra en soldan başlanarak çarpma veya bölmeden hangisi daha soldaysa önce o yapılır, aralarında hiyerarşi yoktur. Çarpma ve bölme işlemi kalmadığında yine en soldan başlanarak toplama veya çıkarmadan hangisi daha soldaysa o işlem yapılır, aralarında hiyerarşi yoktur. Hiyerarşi yalnızca parantez yoksa çarpma ve bölmenin, toplama ve çıkarmadan önce yapılması şeklindedir.)Bu açıklamalar ışığında işlemde parantez olmadığına ve yalnızca çarpma ve bölme işlemleri kaldığına göre en soldaki işlemden yani bölmeden başlayarak çözmeye devam edebiliriz.

=3x3 haline geldi. En son olarak çarpma işlemiyle sonuca ulaşıyoruz.

=9

Arkadaşlar matematik bilimini yeniden yazmaya kalkmayın bu genel geçer bir kuraldır ve tartışmaya açık değildir. Hepinize sınavlarınızda başarılar.

Amma sıkıntı yaptınız. :)

Cevabı veriyorum; {1, 9}

Aynen, daha fazla uzatmayacağım ben de. 500 mesaj yazıldı neredeyse cidden abartıldı ama benim dediğim doğru, ısrar ediyorum. :p :D

Son olarak diyeceğimi deyip yatıyorum.

Bu ifade ;

6

______'in açılımı bana göre. Bu nedenle de cevap 1. Buradaki 2 ve 6 sayılarını parantez içine koymadan iki sayının çarpımı olarak yazamayız.

2(2+1)

Diğer yandan araya çarpı işareti koyulursa;

6

____*(2+1)'in açılımı olur ve cevap 9 olur.

2

Benim fikrim bu. Hadi iyi geceler herkese.

Lan olm paydadaki (2+1) ifadesini yukarıya nasıl öyle çıkartabiliyorsun,senin dediğin şekilde taşırsak (2+1) üzeri -1 olur orada.Matematik hocan kimdi senin :D

=6:2x3 (işlemde parantez unsuru tamamen giderildikten sonra en soldan başlanarak çarpma veya bölmeden hangisi daha soldaysa önce o yapılır, aralarında hiyerarşi yoktur. Çarpma ve bölme işlemi kalmadığında yine en soldan başlanarak toplama veya çıkarmadan hangisi daha soldaysa o işlem yapılır, aralarında hiyerarşi yoktur. Hiyerarşi yalnızca parantez yoksa çarpma ve bölmenin, toplama ve çıkarmadan önce yapılması şeklindedir.)Bu açıklamalar ışığında işlemde parantez olmadığına ve yalnızca çarpma ve bölme işlemleri kaldığına göre en soldaki işlemden yani bölmeden başlayarak çözmeye devam edebiliriz.

=9

Arkadaşlar matematik bilimini yeniden yazmaya kalkmayın bu genel geçer bir kuraldır ve tartışmaya açık değildir. Hepinize sınavlarınızda başarılar.

6:2x(1+2) ile 6:2(1+2) farklı şeyler bunu atlıyorsun. Arada herhangi operasyon belirten bir simge olmadığı sürece 2 faktorize edilmiş demektir. Yani soru aslında 6 : (2+4) iken faktorizasyon yapılıp 6:2(1+2) halini almış.

İyi günler.

=9

Zafer abi git bilançolarınla uğraş sen :D.

Bu konu nasıl olurda bu kadar uzar:D

Cevap açık seçik 1.

Elbet verilmiştir bu ama hepsini okuyamam çözüm de çok basit

6:2(1+2)= 6 : (2+4)=1

2yi parantez içine dağıtırsın sorun falan kalmaz ortada

Lan olm paydadaki (2+1) ifadesini yukarıya nasıl öyle çıkartabiliyorsun,senin dediğin şekilde taşırsak (2+1) üzeri -1 olur orada.Matematik hocan kimdi senin :D

Hayır yahu araya çarpma işareti girince sayıların bütünlüğü bozuluyor çünkü bu böyledir.

#418 numaralı mesajda daha iyi açıklamış arkadaş benim söylediğimi. Çarpma işaretini koyarsan 9 koymazsan 1 olur.

Kanka onu bunu boşverde salla ya 1 ya da 9 bize ne. :D

yokmu aramızda bir tane matematikçi, şu şöledir dese kapansa artık şu konu!!!

Tamam işte Namık. Ben de 9 diyorum. Tamam senin dediğin gibi yapayım. Aynı şey işte

6

-----*(1+2)=

2

3*(3)=9

3*3=9

Budur işte

=9

Tamam öyle başlanır ama parantez kalkmaz.

6:2(1+2)=

6:2(3)=

3(3)=9 olur.

Yani 6:2*3 olmaz.

Bu konu nasıl olurda bu kadar uzar:D

Cevap açık seçik 1.

Elbet verilmiştir bu ama hepsini okuyamam çözüm de çok basit

6:2(1+2)= 6 : (2+4)=1

2yi parantez içine dağıtırsın sorun falan kalmaz ortada

Bak buda doğru gibi. Namık buna ne diyosun. Mantıklı geldi mi sana?

Bak buda doğru gibi. Namık buna ne diyosun. Mantıklı geldi mi sana?

Ben baştan beri bunu diyorum abi zaten.

6

-----*(1+2)=

2

3*(3)=9

3*3=9

Budur işte

Senin bu yaptığında çarpma işareti var arada, sorunun orijinalinde o işaret yok.

6:2(2+1) soru bu. 6 sayılardan biri 2(2+1) de diğer sayı.

6:2*(2+1) olursa 6/2 kesri ile 3 sayısı çarpılmış olur ve cevap 9 çıkar. Ancak yukarıdaki ifadenin cevabı 1'dir.

Ben baştan beri bunu diyorum abi zaten.

Senin bu yaptığında çarpma işareti var arada, sorunun orijinalinde o işaret yok.

6:2(2+1) soru bu. 6 sayılardan biri 2(2+1) de diğer sayı.

6:2*(2+1) olursa 6/2 kesri ile 3 sayısı çarpılmış olur ve cevap 9 çıkar. Ancak yukarıdaki ifadenin cevabı 1'dir.

Bana 1 daha mantıklı gelmeye başladı.

Takım biraz daha kötü giderse matematikte devrim yapacak bir nesil çıkaracağız ,

Şimdi sağlama yapayım istedim ve kendimce bişeyler yaptım

6:2(1+2) = 1 dersek ve işlemde mesela 6:2'deki 2'nin yerine x(iks yani.çarpma işareti değil) koyarsak ne çıkacak diye baktım. Bakalım 2 çıkacak mı? Ayrıca bu bize işlem sırası konusunda da ipucu verecek. Oda şu

6:x(1+2) = 1

6: (1x+2x) = 1

6:3x = 1

3x= 6

x = 2 çıkıyor. Doğru rakamı bulabildik. X zaten soruya bakıldığında 2 idi.

Ve ayrıca görüldüğü gibi işlem yaparken önce 2 rakamını parantez içinde bulunan (1+2) rakamlarına dağıttık. Başka türlü soru çözülemezdi. Demek ki parantez içine dağıtmak ilk tercih olmalı. Gelelim 9 cevabının doğru olup olmadığına bakmaya.

6:2(1+2) = 9 dersek ve 6:2 deki 2 sayısı yerine x (iks) koyarsak ne çıkacak

6:x(1+2) = 9

6: (1x+2x) = 9

6:3x = 9

3x = 54

x = 18

Doğru rakamı bulamadık. Doğru rakam 2 olmalıydı. Eğer bu sorunun cevabı 9 olacaksa eğer 6:2 sayısındaki 2 rakamının yerinde 18 olmalıydı.

Doğru cevap 1 dir arkadaşlar.

Hala mı tartışılıyor. 1 işte. 7 deseniz hata yapıyorsunuz derim ama 9 asla değil.

Ne soruymus be, sanki atom bombasi yapiyoruz. Fazla uzatmaya gerek yok cevap 1 iste.

Geri
Üst Alt