6:2(1+2)=?

Cevap: 6:2(1+2)=?

Bence tartışmaya gerek yok bunun cevapı yoktur arkadaşlar , kimine göre 1 kimine göre 9 , Matematik öğretmenleri bile tartışır bu konuda ...

Ben ilk baştan 1 demiştim sonra 9 demiştim şimdi ikiside olabilir diyorum yani kafam çok karıştı :D

Ama bana bunu sorsalar ve 10 saniyede yap deseler , 1 bulurdum , çunku 1ci aklıma öyle çozmek gelirdi.....

Ama böyle bişey matematikte mümkin olmayadabilir......

La millet ben bizim matematik hocaya sordum kari dediki 9 ... :D

Bence kapatak bu konuyu!

matematik dilinde ilk once parantezin icinde olan hesaplanir ! sonra da digerleri iste

Arkadaşlar ben sağlamasını yaptım. 1 çıktı.

Bakın benim mesajıma görün. Ona göre konuşun. Matematik yalan söylemez. Cevap 1 çıkıyor. 9 olmasına imkan yok.

YAhu, 9 iste, ne kasiyorsunuz ki. :) 2'yi parantez icindekilerle carpabilmeniz icin ondan once bolu degil, arti ve ya eksi olmasi lazim. Ve ya bolu degil de kesr (Bizde boyle deniyor, Turkiye'de ne deniyor bilmiyorum) olmasi lazim, yani / isareti. 6:[2(1+2)] olarak dusunemeyiz. O zaman 4:2*4'u de oyle dusunme hakki dogar. Zaten ilk once parantez icindekiler toplanirsa ortada parantez parantez kalmaz.

Son kararım :

Matematikte böyle bişey mümkin değil.

Şebnem böyle bi konu açtığın için seni kutluyorum :005:

Şimdi sağlama yapayım istedim ve kendimce bişeyler yaptım

6:2(1+2) = 1 dersek ve işlemde mesela 6:2'deki 2'nin yerine x(iks yani.çarpma işareti değil) koyarsak ne çıkacak diye baktım. Bakalım 2 çıkacak mı? Ayrıca bu bize işlem sırası konusunda da ipucu verecek. Oda şu

6:x(1+2) = 1

6: (1x+2x) = 1

6:3x = 1

3x= 6

x = 2 çıkıyor. Doğru rakamı bulabildik. X zaten soruya bakıldığında 2 idi.

Ve ayrıca görüldüğü gibi işlem yaparken önce 2 rakamını parantez içinde bulunan (1+2) rakamlarına dağıttık. Başka türlü soru çözülemezdi. Demek ki parantez içine dağıtmak ilk tercih olmalı. Gelelim 9 cevabının doğru olup olmadığına bakmaya.

6:2(1+2) = 9 dersek ve 6:2 deki 2 sayısı yerine x (iks) koyarsak ne çıkacak

6:x(1+2) = 9

6: (1x+2x) = 9

6:3x = 9

3x = 54

x = 18

Doğru rakamı bulamadık. Doğru rakam 2 olmalıydı. Eğer bu sorunun cevabı 9 olacaksa eğer 6:2 sayısındaki 2 rakamının yerinde 18 olmalıydı.

Doğru cevap 1 dir arkadaşlar.

Dokuz mu? Bakın bakayım yukarıya 9 oluyor mu? Anlattım işte anlayın

Hala tartışılıyormu yahu bu?

En basitinden çarpmanın dağılma özelliğini kullanın;

6:2(1+2) = 6:2+4 = 6/6 = 1

9 bulabilmek içinde baya bi uğraştım. :D

Edit : 6/6

İnsanlar konuyu sevdi. Uzatmak istiyorlar. Ben sağlama yaparak cevabı buldum diyorum, dinleyen yok. Hoşlarına gitti konu. Hımmmm Cevap 154281 çıkıyor:D

Abi sen baya asmissin matematigi :D o yukardaki islem inanilmaz az kalsin inaniyordum 1 olduguna :D

AMA 9!!

Geri
Üst Alt