#6 Davinson Sánchez

Bizim efsane kadroda Bülent Korkmaz başlarda en güvenmediğim oyuncuydu. Panik halleri, kafa toplarındaki saçmalamalarıyla ömrümden en az bir yıl yemiştir. Herif 29 yaşından sonra inanılmaz derecede seviye atladı; panik hali yine kısmen devam etti, belki aşrı motivasyondan kaynaklanıyordu ama konsantrasyon, fizik gücü ve oyun görüşünün artmasıyla ve hele kafa toplarında 2 metrelik heriflere nal toplatmasıyla -MT dahil- 'efsane' payesini haklı olarak elde etti...

Davinson fizik kalite olarak A+ zaten ve henüz 27 yaşında. Olgunlaşmasını da bizde yaşarsa 7-8 yıl defansın patronu olmaya namzettir inşaallah...

Gerçekten büyük oynuyor şu ana kadar

Umarım performansını arttırarak devam eder

Yalnız bir eleştiri yapacağım yediğimiz golde hatası var

Epey önde basıp yerini kaybetti

Ya arada bir sıçıp batıracak gibi oluyor ama onun dışında hakkaten kusursuz

Bence tam da o hataları kesebileceği yaşlarda korkunç bir stoper performansı izletebilir önümüzdeki senelerde

Tek tük basit hatalar yapabiliyor ama genel performansa bakarsak fazlasıyla telafi ediyor bunu. İlk iki maç için izlenimim olumlu. Başak maçında da bu maçta da gayet dominanttık. Bunda ciddi payı var bence.

Geri dönen topları kazanmada da çok büyük faydası oldu Nelson çok agresif değildi bu konuda Sanchez direk öne çıkıp rakibe basıyor bu sayede toreira da rahatça alıyor tüm ribauntlari..
Gerçekten Nelsondan 2-3 gömlek üstün bir herife benziyor Nelson kötü anlamında demiyorum ama Tottenham tarafından istenmesi şu an baya bir garip geliyor..

Golde adama daha yakın oynamalı en kötü ihtimal faul yapmalıydı onun haricinde mükemmel oynadı.Hızlı,teknik,agresif,pasör baya iyi stoper

Yenen 2. golde Demirbay'ın uyuması sonrası biraz hata onda aslında. Her maç bu tarz pozisyonlar veriyoruz fakat stoperler önde rakibe basıp döndürmüyorlar, topu almasını engelliyorlar. Bunu Nelsson'a da pek öğretemedik. Bardakçı'nın en iyi yaptığı işlerden. Sanchez ise yeni zaten o yüzden bir şey diyemeyiz.

Bunun dışında Sanchez'i överken Nelsson'u gömenlere YUH diyorum.

Son düzenleme:
Geri dönen topları kazanmada da çok büyük faydası oldu Nelson çok agresif değildi bu konuda Sanchez direk öne çıkıp rakibe basıyor bu sayede toreira da rahatça alıyor tüm ribauntlari..
Gerçekten Nelsondan 2-3 gömlek üstün bir herife benziyor Nelson kötü anlamında demiyorum ama Tottenham tarafından istenmesi şu an baya bir garip geliyor..
Belki Nelson pl'ye daha uygun bir stoperdir kosmerim

Sanchez orada nasıldı bilmiyorum ama

Pl'de öne çıkıp basma konusunda kötü anılar olabilir

Bizim lig için sıkıntı olmaz fazla diye düşünüyorum

Nelsson artık forma yüzünü biraz zor görür.
En ufak baskıda geriye dönen birinin olmaması meğer ne kadar büyük bir olaymış. Bir oyuncu ne kadar çok fark ettiriyor.
Birkaç pozisyonda o kadar önde gördüm ki stoper değil orta saha zannedersin anlık screenshot alsan.
30 metreden vurduğu şut 1 karış farkla gol olmadı. Direkten dönen top. İlk maçında da gole çok yaklaşmıştı. Sene sonunda Abdülkerim-Sanchez ikilisi 10 gol yazacak herhalde toplamda.

apo ile izlemek lazım 2sinin de ayağı iyi oyun şeklimiz değişebilir

nelssonu çok seviyorum ama oyun kurma yok çocukta. risk almayınca hemen musleraya dönüyor ve bunu sık yapıyor

Belki Nelson pl'ye daha uygun bir stoperdir kosmerim

Sanchez orada nasıldı bilmiyorum ama

Pl'de öne çıkıp basma konusunda kötü anılar olabilir

Bizim lig için sıkıntı olmaz fazla diye düşünüyorum
Sanchezin özellikleri çok iyi ama bazen bireysel hata yapan bir oyuncu biz daha bu yüzünü görmedik, Nelson istikrarlı dengeli bir oyuncu, kademe veya bireysel hata yapmıyor bu yüzden isteniyor olsa gerek.

SM-A525F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yediğimiz golde kendisinin payı kadar Torreira'nın da payı var

Torreira Nelsson'un geriye doğru koşmasına alışık olduğu için baskıya gitti. Oysa arkaya kaça adamı takip etse Sanchez baskısıyla topu kazanmasa bile bu ikili o hızlı hücumu keserdi

Beraber oynadıkça birbirlerine alışacaklar

Yediğimiz golde kendisinin payı kadar Torreira'nın da payı var

Torreira Nelsson'un geriye doğru koşmasına alışık olduğu için baskıya gitti. Oysa arkaya kaça adamı takip etse Sanchez baskısıyla topu kazanmasa bile bu ikili o hızlı hücumu keserdi

Beraber oynadıkça birbirlerine alışacaklar
Ordaki gol yüzde 100 Kerem'e yazar. Golden önce de benzer top kayıplarını benzer yerlerde yaptı.
Bütün takım ilerdeyken orada öyle top kaptırırsan yersin golü tabii.

Yedigimiz golde feyk yedi onun dışında mukemmeldi

Ordaki gol yüzde 100 Kerem'e yazar. Golden önce de benzer top kayıplarını benzer yerlerde yaptı.
Bütün takım ilerdeyken orada öyle top kaptırırsan yersin golü tabii.
Yüzde yüz demem ama payın çoğu kesinlikle onda

Takımın orta sahası herkes nerede bilecek ona göre oynayacak

Mükemmel oynadı, daha beter edecek lig de forvetleri. O nasıl bel kıvraklığı yağ gibi kayıyor mübarek

Geri
Üst Alt