Murat Yenilmez
Kırmızı Üye
- 22 Ocak 2010
- 1.623
- 1.814
- 1.723
103 milyon avro limiti doldurduk mu şimdi biz?
Gene uzun bir yazı oldu. Her seferinde yazmak zor oluyor. Birileri tekrar sorarsa bu mesajı kopyalayıp yazacağım.
Tabi ki de hayır. Tff harcama limitinde futbolcu maaşları, bonservisleri, menajer ücretleri, a takım ve personeli maaşlarına bakılıyor. Aslında futbolcu maaşları vergiler dahil, kdv hariç yazılmalı. Ama kulüpler burada finansman giderleri ayağına da mali tablolar ile oynayarak net maaşlara yakın bir değer giriyorlar. Bir de malum ülkemizde vergi daireleri ile anlaşmalar söz konusu. Vergi indirimleri söz konusu. Bu yüzden futbolcu maaşlarında net üzerinden gitmek aynı sonucu buluyor. Bu arada daha da ayrıntılı hesaplama yöntemi nette var ama cidden çok karışık. Bu yüzden biz ancak kabaca bir hesap yapabiliyoruz. Ama sonuç buna yakın çıkıyor.
Kıyaslama olması açısından hem bizim hem şikeciler için yazayım. Netten 2 yerden bilgi alıyoruz. Bonservisler için transfermarkt, maaşlar için capology. Yalnız geçen yıl ET bizim maaşlarımızın yükü için sponsorluklar hariç 39.1 milyon (10 milyon sponsor ödemesi var demişti) euro demişti. Onun üzerinde de gidilebilirdi ben gitmedim. Nette yazılanı aldım.
Galatasaray'ımız için,
Bonservislerden gelen - 9.350.000 euro
Futbolcu maaşlarından gelen - 48.000.000 euro (liste tam değil ama en yüksek sayılabilecek kalem olan tete düşüp Sara eklenirse benzer çıkıyor)
A takımdan gelen - 5.000.000 euro (Okan hocanın yeni sözleşmesi yaklaşık 3 milyon euro. Kalan teknik heyet ve personel için de 2 milyon euro kabul ettim)
Jelert ve Sara menajer ücretleri - 3.000.000 (bilmiyorum. Salladım
Toplam harcanan - 65.000.000 euro
Tff limitimiz - 103.000.000 euro (%30 sapmalı ve %5 ilaveli hali)
Kalması gereken limit - 38.000.000 euro
Şikeciler için,
Bonservis - 47.000.000
Futbolcu maaşları - 45.000.000
A takım - 13.000.000 (10.5 mou sadece)
Menajer ücretleri - 5.000.000 (bizden fazla oyuncu aldılar)
Toplam harcanan - 110.000.000
Tff limitleri - 98.500.000 (%30 sapmalı ve %5 ilaveli hali)
Şu anda şikeciler limiti doldurup geçmiş durumda. Normalde bırakın transfer yapmayı transfer yasağı almaları gerekiyor. Ama tabiki işleri sürekli hile olduğu için kılıfına uyduracaklardır. Bu fenerasyon ile ceza falan almayacaklar. Ama bu tabloda bile hala 15-20 milyon verip orta saha alma peşinde koşuyorlar. Bir de hiç bir şikeci yazar bunu gündeme bile getirmiyor.
Bizde ise yaklaşık 35-40 milyon limitimiz olmasına rağmen sözde Galatasaray'lı geçinen paralı medya yazarları 2-3 günden beri yalan haber yapıyorlar. Amaçları Sanchez'i sattırmak çünkü. Bizde sanki herkes parasının peşinde gibi davranıyor.