#6 Emiliano Insua

Cevap: #6 Emiliano Insua

Adamın ayakları birbirine dolaşıyor, ne yapacağını bilmiyor, yediğimiz golde büyük hatası var Aykut'la birlikte, hücuma bir Sabri kadar katkısı yok, gerçi takımda hücum edecek adam da yok! Liverpool 2.500.000'a falan bırakacaksa alalım. Yoksa yabancı kontenjanı 4-5 milyonluk Insua için harcanmaz..

Yok artık ahahah :)

En büyük problemi sakin olamaması. Çok iyi niyetli, bir şeyler göstermek istiyor Hagi'ye ama işte sakin kalamıyor. Biraz soğukkanlı olması lazım.

Tek suçu kalede kalecinin olmadığını unutması.Ayrıca demin mükemmel asist yaptı.

kendi golünü atmak istedi ama atamadı. Haginin kiralık oyuncu tutumu olmasa çok daha iyi oynayacak ama stres yapıyor gitmek istemiyor.

3 pozisyon verdik, 2 tanesinde Insua'nın hatası var. O hatalardan birisinde kalemizde gol gördük. Maç içindeki saçma sapan şut ve pas tercihlerini de gördük. En basitinden sonlara doğru 3'e 2 yakalamışken çektiği şut.

Yaptığı asist tamamen şans eseridir. Kimse kendisini kandırmasın.

3 pozisyon verdik, 2 tanesinde Insua'nın hatası var. O hatalardan birisinde kalemizde gol gördük. Maç içindeki saçma sapan şut ve pas tercihlerini de gördük. En basitinden sonlara doğru 3'e 2 yakalamışken çektiği şut.

Zıpçıktılık yapma.Culio oyuna girdikten sonra oynadığı oyunu ve hücuma katkısını izle.Bırak ego tatminini.

Hemen hemen aynı kelimeleri bekliyodum. Yenile kendini biraz evlat. Çok sıradansın.

Serkan-Barış-İnsua 50 dakikalık oyunun en kötülerindendi. Ama insua son 30 dakika da çok iyi oynadı. Ama hataları da çoktu sakin olursa iyi olur

Futboldan anlamayan adamların yorumlarını dikkate almayın arkadaşlar, takım sanki uzay takımı da insua'yı beğenmiyoruz. Hele ki sağ bekte Serkan vakasını gördükten sonra İnsua'yı korumaya almamız lazım. Bu maç için konuşmak gerekirse , kesinlikle ölçü değil. İnsua daha genç ve potansiyeli var, takım iyi olursa da o da iyi olur. Bu takımda takım iyiyken bile iyi olmayacak, hatta takımın iyi olmasını engelleyecek belli adamlar var (ayhan, barış, mustafa, serkan) . Bir de artık Arda'nın takım oyuncusu gibi davranması gerekiyor. Pino'ya bencil diyenler Arda'ya baksın bencil kim görsün.

Adam'i elestirenler. Insua ne yapsin ? Hocaniz bagira bagira BEN KIRALIK OYUNCU ISTEMIYORUM derse rahat oynayamaz zaten. Hoca'nin guvenci az oldugunu belli ediyor. Sen cikmissin Ali Sami Yen'deki son maca, stress yapmazmisin ? Insua iyi bir bek. Kimse uzerine basarak defansif ozelliklerini elestirmesin. Bu devirde defansif okadar iyi olan bek cok az. Al bir Marcelo veya Maxwell, iyimi bunlar ? Onumuzdeki mac Ajax'daki Anita'ya bakin, tam bir kaos. Maicon bile 22 yasinda bek'ten bozma bir sol acik tarafindan yerle bir edildi. Alves'i zamaninda Ugur Boral felc etti. Takmayin fazla, orta saha duzene girdimi, sahada agirligini ortaya koyabilirsen Insua cok yararli olur. Bir bekten muthis kademeler beklemiyeceksin.

Aklı selim insanların yorumlarını okumak zevk verdi. Teşekkürler arkadaşlar.

Ben çok gri şeyler söylemedim. 3 pozisyon verdik, 2 tanesinde Insua'nın hatası var. Bu hatalardan birinde de golü yedik. Sonra maça bakıyorum, yanlış pas ve şut tercihlerini görüyorum Insua'nın. 3'e 2 yakaladığımız pozisyondaki şutunda da gördük zaten. Ona gelene kadar bir sürü isabetsiz pası var. Bunlar somut şeyler, inkar etmenin lüzumu yok.

Yaptığı asist de şans eseri. Bunu da inkar etmeyelim. Orta sahadan 3'lük atıyorlar mesela. Sayı oluyor ama kimse "ne yetenek ama" demiyor, "şans işte" diyorlar.

Panik olması normal.Hata yapmamaya çalışıyor,diken üstünde çünkü.Kafası biraz daha rahat olmalı o zaman çok daha iyi oynar.Yine de son 30-40 dakika çok beğendim.Ve yine de İnsua nın ölüsü Hakan dan kat kat iyi.Aralarında çok fazla derecede fark var.

bugün insua bize geldi geleli bence en kötü maçını çıkardı aşırı derecede pas hatası yaptı

fakat bu adam galatasarayda kalmalı

Taraftarların büyük bir kısmı futboldan anlamıyor.Bu son derece normal birşey herkes futbolu bilecek diye birşey yok.Bende bilmiyor olabilirim. Ama adam çıkıp bu konuda en büyük otoriteymiş gibi(Ki Türkiyede yok böyle biri),kendi yazdıkları mutlak gerçekmiş gibi hareket ediyorsa bu sanal ortamda,o adam ya art niyetlidir yada zeka seviyesine vermek lazım söylediklerini...Serkan Kurtuluş'u bugün çok beğendim.Ama insua ondan çok daha iyiydi bence...Gol yediğimiz pozisyonda insua adamı yerden sert şut çekmesini engelliyecek şekilde takip ediyor...Yani rakip yerden sert vursa poziyon kornerle sonuçlanıcak büyük bir ihtimalle... Rakip,vurabilceği yegane şekilde vurdu ve gol oldu.Çünkü,kalecinin rakibin yanında ona eşlik eden takım arkadaşı varsa kesinlikle kaleden açılmaması gerekiyor...Yani söylemesi bile komik.Rakip,ceza sahası içerisinde,insua rakibin hemen yanında ve aykut aşırtmadan gol yedi...Ve insua bu golde suçlu...

Neyse dediğim gibi olay yanlızca futbol ve onu bilip bilmememiz değil.İnsanların egoları uğruna kendilerini kaybederek seviyelerini aşağıya çekmeleri ve daha sonra kurdukları düşünce sisteminin bunun üzerine olması da değil tabiki...

Ama yinede şu sözü hatırlamakta fayda var;

"ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır..."

İlk yarı takıma ayak uydurup kötü oynasada ikinci yarı Cluio ile birlikte maçın dönmesini sağlayan futbolcuydu.

Eksikleri var, yok değil. Fakat yaşı müsait kendini geliştirmeye. Kaldı ki o sıçramayı yapabilecek yeteneği fazlasıyla var.. Şu saçma sapan ''günlük yaşama'' olayını bırakmak lazım ayrıca. Bir futbolcu çıktığı bütün maçlarda iyi oynayacak diye bir kaide yok. Önyargıları ve tabuları kırmak gerek bir an önce.. Yoksa daha çok antrenör, futbolcu harcarız bu kafayla.

İnsanların egoları uğruna kendilerini kaybederek seviyelerini aşağıya çekmeleri ve daha sonra kurdukları düşünce sisteminin bunun üzerine olması da değil tabiki...

Ama yinede şu sözü hatırlamakta fayda var;

"ilim ilim bilmektir ilim kendin bilmektir sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır..."

İbretlik yorum. Bunlar böyle. Rant peşinde. Zevk alıyorlar.

Sezon sonu için 4-5 milyon euro verelecek bir sol bek mi;kendisini daha belli etmedi. Hantal bir yapısı var pas konusnda da çok sıkıntılı. Ortalarına şans diye nitelendirmek saçmadır. Çoğu futbolcumuzun açtığı orta ya ön diğeri geçmiyor ya da diğer taraftan taça yöniyor. İnsua ortalarında bu tür sıkıntılar yaşamadan, iki direk arasına ,kavisli bir şekilde yolluyor.

Bunların dışında bence en önemli ve takımda pek görülemeyen bir özellik, geriye oynamayı sevmiyor. Rakip sahaya yerleşmişken stoperlere atılan saçma toplar.. Rakibin üzerine gidebiliyor.

Defansif anlamdaki zaaflarına giderdiği takdirde düşünülebilir.

4-5 milyon euro gibi rakamlara çok rahat sol bek bulanabilir, İnsua bu sınıfa girer mi?

Ne olursa olsun bu adamda ısrar edilmeliiiiiii. İlk geldiği günden beri söylüyoruz. Evet bugun 2 kere adamını kaçırdı. Gol yememize sebep oldu. Soldan yardırdığı pozisyonda 2 tane pas vereceği adam varken vurarak yanlış tercih yaptı eyvallah bunları görüyor ve katılıyorum.

Ama bu adam istekli arkadaşlar görün artık bunuda. En azından çaba gösteriyo. Bizim böyle adamlara ihtiyacımız var. Ruhunu koymaya çalışıyor sahaya. Ve daha çok genç bilmediği bir ülkede. Bu yaşta kolay degildir hak vermek lazım. Zamanla değişilmez sol bekimiz olacaktır buna inanıyorum

Geri
Üst Alt