#6 Fredrik Midtsjö

Katılmayın beyler mesele değil, 3 maçla birini yüceltip 2 maç sonra bu niye oynuyor diyorsunuz çoğunuz zaten. Oynasın ikisi 5 maç üst üste, hep beraber görelim sorun oluyor mu olmuyor mu.

15 tane ofansif adamın 4üyle hücum kuralım niye çünkü Midstjö oynıcak. Takımın temel sorunu ne, pozisyon kalitesi ve bitiricilik düşük. Bunu şu ana kadar tek çözen adam var o da Sergio ama Midstjö oynasın. Tutarsızlıkta nirvana.

Rakiplerin yüksek hücum kaliteleri yok, Sergio az ciddiye alsa sorun kalmayacak. 6 tane defansı ön planda olan adamla oynamak zaten doğru değil zira beklerden net bir ofans katkısı alamıyoruz hala.

Takımda iki tane iyi pasör var birisi hep sahada olmalı, Mertens sahte 9 oynamadığı sürece de o denklem işlemez. Mata'yı kanatta oynatacağımızı sanmıyorum, son dönemin ağırlığı 8 numara zaten.
Nelsson-Abdülkerim-Torreira-Midtsjö ile bir geometri kurgulayıp 2 beki daha önde konumlandırarak matayı iç koridorda bekle daha çok alışveriste kullanırsın niye olmasın. Hücumda sayıca da üstünlük kurarsın. Oyunu da iyice genişletirsin. Sergio+Mata'lı bir formül bulmak zorunda Okan zaten. Kerem ve Yunus ile gitmeyecek gibi görünüyor sezon. Oyun içi fundemental eksiklikleri iyice ortaya çıkıyor çakılı takımlara karşı.

Nelsson-Abdülkerim-Torreira-Midtsjö ile bir geometri kurgulayıp 2 beki daha önde konumlandırarak matayı iç koridorda bekle daha çok alışveriste kullanırsın niye olmasın. Hücumda sayıca da üstünlük kurarsın. Oyunu da iyice genişletirsin. Sergio+Mata'lı bir formül bulmak zorunda Okan zaten. Kerem ve Yunus ile gitmeyecek gibi görünüyor sezon. Oyun içi fundemental eksiklikleri iyice ortaya çıkıyor çakılı takımlara karşı.

Başımızda böyle teknik varyasyonlara girebileceğini düşündüğüm bir hoca yok zaten olsa bugün çılgın atıyorduk. Sergio+Mata'yı geçtim Mertensle birini oynatabilecek bir kurguyu bile ben pek olası görmüyorum zaten sorun da burada başlıyor.

Nispeten net pozisyon bulduğumuz tüm hücumlar temelde geçişten geliyor zaten, setten bulduklarımızı da Yunus ve Oliveira üretti geçtiğimiz haftalarda. Son paslar, son kararlar konusunda herkes ne yapılacağını bilmez halde çünkü doğaçlama gelişiyor hepsi.

Çok iyi oynadı, değişmez adam olacak Toreirayla

Alan olabilir, pozisyon hayır.

Torreira ve Midstjö ofansif anlamda kısırlaştırır takımı, zaten pozisyon kalitesi düşükken daha da düşer. Mata ve Oliveira'yı koysan Mertens dışarda kalamaz.

Yani Torreira ve Midstjö birlikte oynamaz kolay kolay. Ha ileri 4lü sürekli cepten tavşan çıkarırsa belki olabilir.
Bence direkt kanat tercihleriyle alakalı durum. Kanatlar Kerem ve Yunus olacaksa Torreira + Midtsjö daha elzem hale geliyor. Her top kaybında 80 metre geri dönen takım +1 ofansif oyuncuyla da oynasa fiziksel ve mental yorgunluk sebebiyle daha verimsiz olacaktır.

dünkü maçta iyiydi şu düzene geçmeliyiz artık mertens kanat veya forvet için bölgeleri için değerlendirilmeli..

torreira-midtsjö
---sergio&mata---

Çok iyi futbolcu, STSL'de her takımın 11'ine rahatlıkla girer, ama zaten biz bu sene orta sahada biraz hayvan gibi şiyaptık geçen senenin de acısını çıkarmak için. O yüzden elbette bazen 11 oynamayacak bu çok normal, çünkü bir Sergio ya da Torreira kadar olamayacak hiçbir zaman.

Yine de çok ihtiyacımız olan biri özellikle orta sahayı üçlemek gerektiğinde asıl değeri anlaşılır. Tekrar ediyorum rahatlıkla bek de oynar.

Zor maçların değişilmez topçusu olacak gibi duruyor Berkanın top oynamayı bilen hali

Kalite ne kadar düşecekse düşsün, sol bekte yerliye dönmeliyiz. Bu tarz bir adam şart orta saha için.

bu arkadaşın fit kalması bizim açımızdan önem teşkil ediyor. profil bakımından mevcut kadroda ikamesi yok. sahipsiz top kapmalarından çok yaptığı driplingleri beğeniyorum ben. Gelmeden evvel de bu yönünün kuvvetli olduğu söylenmişti. Anlatıldığı kadar varmış
Hamza da çok benziyor oyun stiline

Midsjonun en büyük şanssızlığı kerem ve yunusun berbat oynaması ilaveten mertensin skora katkıda bulunamaması.. Hal böyle olunca işimiz tamamen Oliveiranin veya zamanla Matanın yapacağı ekstra işlere kalıyor..
Dün bjk maçı kör dövüşü gibi giderken Ghezzal oyuna girdi pek bir halt oynamadan neredeyse 25 dkda 3 asist yapacaktı... Bizim kanatlar çok daha güzel pozisyonlar bulmasına rağmen şu herifin yoktan yere yaptığı 3 ortayı yapamıyor.. Tabi bunda forvetlerimizin kötü oyununun da etkisi büyük..

Milli maçlar sebebiyle çoğu kişi beğenmiyor ama şu takımda Cengiz ve Weghorst olsa Okan Hocanin tüm eksiklerini rağmen takım kendi kendine bile şampiyonluğa yürürdü..

Adana maçının yıldızı. Adananin defanstan çıkmamasını sağladı. On alanda çok top kapti. Rakip sahada fazlaca defansif aksiyonda başarılı olan bir oyuncu. Gerçekten başarılı.

Oliveira yerine net yazarım.

Az gol yemiş, rakiplere fazla net pozisyon vermemiş olmamız yanıltmasın. Özellikle orta sahada defansif yönden güven vermiyor bu takım. Rakip takımların son pastan bir önceki pası başarılı uyguladığı zamanlar da olacaktır ki hiç istemeyeceğimiz sonuçların ortaya çıkması muhtemeldir o durumda. Oliveira, böyle enerjisini ekonomik kullanamaz ve diri kalması gereken pozisyonlarda nefessiz kalmaya devam ederse, Midtsjö vazgeçilmez hale gelecektir...

Mevcut kadro için ideale en yakın formatın 4-3-3 dizilimi olduğuna yönelik kanaatim değişmedi. Hücumda kısır kalınıyorsa, sebebi orta saha oyuncuları değil, Kerem-Yunus ikilisinin rakiplerce çok kolay tahmin edilebilir aksiyonlara girişmeleridir ki aynı ikilinin beklere defansif katkıları başından beri yetersiz; böyle devam etmemeli artık. Forvetlerin formsuzluğu bile sonraki konu...

Mertens oynayacaksa öncelikle sol kanatta oynamalı. Tek/sahte forvet olarak da denenebilir. İlle birisi forvet arkası oynayacaksa, bu Mata' dan başkası olmamalı. Asimetrik dizilişle tek kanatlı sistem de denenebilir gerekirse. İki kanat oyuncumuz var da ne oluyor? İkisinin hücuma katkısı bir tane sağlam kanat oyuncusu kadar değil; üzerine bir de defansif zaafiyete sebep oluyorlar; beklere yardım etmemeleriyle ve yaptıkları sayısız saçma top kayıplarıyla...

Oliveira daha kreatif bir oyuncu olsa da Midtsjö'nün de çok kıymetli bir top sürme ve dinamizm özelliği var. Yani bu iki oyuncuyu maça göre değişmeli kullanabiliriz hatta bu iki oyuncu birlikte de oynayabilirler diye düşünüyorum bazı maçlarda denenmeli. Midtsjö çok iyi oyuncu yani gelirken anlamsız bir ön yargı vardı ama oyuncunun kalitesi Antalya maçındaki ilk 5 dakikasında anlaşılıyordu zaten. Oyun bilgisi ve pas kalitesi de gayet iyi zaten hemen hemen tüm özellikleri ortalama üzeri denilebilir Midtsjö için.

Oliveira bu maçta bekleneni veremez ise eğer geçen haftaki pozitif oyunu sebebiyle 11 e yerlesecektir

Geri
Üst Alt