#6 Jean Michaël Seri

Seri'nin yanına Schneiderlin çok iyi olurdu. Birbirini tamamlayan oyuncular.

Acaba Fred nasıl olur fazla izlemedim kendisini

Beklerimiz iyi olsa belki oynardı, Seri öyle oynayacaksa top sürekli bizde olmalı.

Pana maçında öyle bir düzen denedik aslında ama çok fazla oynayınca da baskı altında sürekli Seri'ye top göndermeye çalışıp durdu bizim savunma

2-3 tane hata yaptıydı o yüzden

En iyisi 6 no alıp öne atmak dediğin gibi tek çare o görünüyor

Oturmuş takım değil, iyi bir 6 numara gelsin, Seri 8 oynasın ve oyunu rakip yarı alana yığabilelim,farkını gösterecektir.

Selçuk sırıtır ayrıca, topu alıp 10 saniyede oynayan adam her yapıda sırıtır.
Valla keramettin inşallah sen hakkı çıkarsın, benim pek ümidim yok. Haa şu da var, takım oyununda sistemde de büyük sorunlar var. Hiç alan daraltamıyoruz savunmada pozisyon alamıyoruz ve rakip basıp geçiyor bizim oyuncuları.

Schneiderlin gelse keşke tam aradığımız topçu. Ne yaptıgını bilen bir Avrupalı istiyorum. Fred Bakayoko felan hikaye.
Ne yaptığını bilen bir oyun oynasak Morgan iyi olurdu da, bu takım tempolu oyuncu diye bağırıyor biraz.

Melo, Vidal muadili bir adam bulmak lazım bence stil olarak.

Ne yaptığını bilen bir oyun oynasak Morgan iyi olurdu da, bu takım tempolu oyuncu diye bağırıyor biraz.

Melo, Vidal muadili bir adam bulmak lazım bence stil olarak.
Bilekleri temiz oyuncu alınmasından yanayım bende.

Fernando gibi anticipation gücü yüksek ve sakin bir adam istiyorum. Alman veya Iskandinav gibi koşşun ciğersiz.

Ama havada bulut sen onu unut

Topal boşta onu alırız kesin

bence çok erken gömüyorsunuz beyler.

1 ay geçsin görüntü iyi değilse zaten hep birlikte söveriz.

oyuncu da bizim olmadığı için sorun yok. sene sonu gidecek zaten söve söve yollarız ;D

ama biraz bekleyelim. durum farklılaşabilir çünkü bitik, kazma bir herif değil bu.

Bu adam ne 4 3 3ün sol veya sağ icinde oynayabilicek bir dinamizme ne arkada çapa gibi oynayabilcek bir defensive awareness ve fizik üstünlügune ne de regista oynicak pozisyon bilgisi-tecrubeye sahip. Oynayacağı ve çok iyi oynayacağı tek yer 4 2 3 1 formatinda 10 nonun (belhanda) arkasındaki 2li. 10 numarayla kurması gereken temas stoperlerle kurması gerekenden çok daha fazla. Diyelim ki Nzonzi tarzı hatta cuellar tarzı akan oyunda hücumla cok isi olmayan tam bir 6 no geldi.Seri öne çıktı 4 3 3 oynayacaz. Bu seferde defans kötü diyenler hücum kötü demeye başlayacaklar. Çünkü ne belhanda ne seri istikrarli bi sekilde skor yapabilecek adamlar ve bunun yanında fazla inceci olabilirler. İkiside biraz laubali. O nedenle ne bi çapaya ne bir temposuz registaya (bennasser) ne de full kreatif bi 8 numara almalıyız. Almamiz gereken profil hiç sevmesemde ndiayenin en boy olarak daha fiziklisi ve gol asiste katkı olarakta daha tecrubelisi. Yani tam bir 6-8 arasi dinamo (Bakayoko) almamiz lazım. Bu hem hocanin istediği pas oyununa sekte vurmaz hem de serinin defans önüyle 10 numara arasında serbestligini sağlayıp oyunu muazzam bir noktaya taşır. Hoca çok fazla ofansif yönü yüksek 8-10 arası adamla oynamanın bir o kadar yüksek hücum saglamayacagini bilmeli. Biz Man City değiliz orda hücumu savunmasından iyi olan ortasaha oyuncularinin hepsinin savunmasi zaten elit bir standarti yakalamış durumda. Bu da onlara 100 200 milyonluk oyuncu yapiyo.

Bazıları hiç ders almıyor hiç. Sezon başında Feghouli için benzer şeyler söylenirken az kavga etmedik buralarda , sövenler ilk yalayanlar oluyor sonra. Hayatında oturup 3 maç Seri izlememiş tipler bir hazırlık maçıyla adamı gömüyor. Sizin neyinize Seri gibi adam , yaptığı pres iki pasla taca çıkan Ndiaye malını övmelere de başlamışsınız zaten. Açıkçası evvelden Galatasaray taraftarının genel itibariyle futboldan anladığını düşünürdüm fakat bu forum bir örnek ise tamamen hissi yorumlar yapan bir güruh mevcut. Geçen sezon maç başlıklarına girmiyordum sinirlenmeyeyim diye , bu sene durum daha facia görünen o ki.

Eleştirme konusunda erken olduğuna ben de katılmıyorum ama taraftarın bu transferi çok fazla abarttığını da kabul edelim. Seri şu anda düşüşe geçmiş bir oyuncu, öyle olmasaydı zaten bu yaşında Süper Lig'e gelmezdi. Formda olduğu dönemin üstünden 2 sezon geçmiş. Tekrar eski günlerine dönebilir mi göreceğiz.

Adam zaten formda gelmedi, geçen yılın sonuna doğru formasını kazma Callum Chambers'a, hem de daha önce oynamadığı pozisyonda kaybetmişti. Transfer fiyatı, gösterdiği performansla büyük ihtimal geçen yıl Premier Lig'de en büyük hayal kırıklığı 11'ine girer. Bir anlamda Melo gibi İngiltere'de yılın bidonunu aldık. Ama Seri'nin orta performansı bile hiç yoktan bizim coğrafyada pozisyonunun en iyi 2-3 oyuncusundan biri olmasını sağlar. Sadece doğru pozisyonda oynatılmaya ve daha önemlisi geçen yılın sonundan beri kaybettiği özgüvenini biraz toplamaya ihtiyacı var. Onu sağladığında katkı vermesi kaçınılmaz olacaktır. Diagne en iyi haliyle bile Galatasaray'ın gerisinde bir santrafor olacaktır, Seri ise ortalamanın üstü performansıyla bize seviye atlatır. O yüzden kalite sahibi oyuncuya karşı güveninizi o kadar kolay kaybetmeyin, biraz sabredin sadece.

Geri
Üst Alt