Barış Argunşah
Aslan Üye
- 3 Ağustos 2009
- 7.674
- 1.570
- 1.748
özgüven problemi var sanırım 2 adım top sürmeye korkar gibi hali var
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bakın şimdiden uyarıyorum bu herife laf edenler Nzonziyi de beğenmeyecek siz istiyorsunuz ki pas opsiyonu olmadan devamlı araya pas uzun paslar denesin.. Bu 2 adam da takım oyuncusu kısa yerden ayağa pas yaparlar.. Seri ndiaye gibi 2 adamı ekarte edip ara pası atmaz kolay kolay(o da 40 yılda 1 yapabiliyordu zaten).. Bu adamlar topu koşturur en önemlisi rakibi koşturur.. Sen bu adam pas opsiyonu yaratmazsan dümdüz topçu diye beğenmezsin.. Takımda seri kadar hızlı düşünen tek adam feghouli
Elano çok savruk bir adamdı alınınca tabi ki sevindim ama overrated olduğu da bir gerçek.. Elano gibi adamlar son demlerini yaşadı şu dönem oynasalar brezilyadan çıkma ihtimalleri yok..
Nasil dönemleri bitti üstat yaa, Elano´yu bize kosan fizik olarak diri cagdas brezilyali futbolcu diye pazarlamamislarmiydi.Cag bukadar da hizli gecmiyor be. Her iyi oyuncu, kagit üzerinde iyi olsa da, bizim lig icin dogru transfer olmuyor.
Seri konusunda ise beklemek lazim. Simdi Seri´de daha 7-8 hafta en az beklemek lazim. Herkes 6, yada 8 hesabi yapiyor da, sen Türkiye liginde oynuyorsan, orta saha oyuncusu isen, ister 6, ister 8 oyna mecbur ikili mücadelelere gireceksin. Ki bu her iddiali takim icinde gecerli, ikili mücadelelerden kacinmayip, galip cikacaksin. En azindan almanlarda bu böyle... Bizde basarili olan ve tutan anlayis da oraya uyuyor.
Seri tutsa da, tutmasa da bir zararimiz yok. Ama kaliteli bir adam oldugu belli bence. Tam olarak kac yasinda, o belli degil tabi. Belki en iyi dönemini yasamis da olabilir. Ama sezonun bu erken baharinda, kendisini yargilmamak lazim.
Ama ben simdiye kadar gördügüm profili begendim. Cabuk, ve hareketli, takim oturdugunda, hem oyun hem fizik olarak farkini koyacaktir ortaya.
tudor varken herkese boş alan koşu çalışması yaptırıyordu.Bence sorun mevkisi değil. Eskilerden Pirlo, Xabi Alonso, Carrick. Şimdilerde de Jorginho, Pjanic ve zaman zaman Kroos. Bu saymış olduğum futbolcuların hepsi savunmanın önünde oyun kuruculuk yaptı/yapıyor. Bu oyuncuların ön plana çıkan iki özelliği var; pas kabiliyeti ve oyun görüşü. Seri'nin en çok övülen özellikleri bunlar. Top kapan, mücadeleci bir oyuncu olmadığı aşikar. Bunun dışında pas kalitesini göremememizin belli başlı nedenleri var. Öncellikle takımın pas alışverişi ve temposu iyi değil. Takım çok hareketsiz, herkes topu ayağına istiyor. Beklerin hücum katkısı yeterli değil. Halbuki takım biraz hareketli ve tempolu olsa, Seri de pas yeteneğini gösterecektir mutlaka ama şu anda tek yapmış olduğu şey savunma önünde etliye sütlüye bulaşmadan, tek top oynamak.
3lü orta saha bize göre değil, 2li orta saha oynamak zorundayız zaten.Nzonzi gelince de 4-2-3-1’in orta ikilisinde oynayacağını düşünüyorum, 8 oynamayacak bence.
İkinci olarak, artık ortasahaların geriye gelip top alıp oyun kurmaya çalışılan oyun düzeni bitti. Yapan takımlara da playmakerlara yoğun baskı yapıp düzeni kolay bir şekilde bozabiliyorlar. Oyunu stoperler kurup ortasaha elemanları kaleye daha yakın olmalı ve takım boyu çok kısa olmalı. Bizim takımın boyu çok uzun ve eski düzen oyun kurmaya çalışıyoruz. Avrupa’da yine nal toplarız.
tudor varken herkese boş alan koşu çalışması yaptırıyordu.
selçuk bile deli gibi boş alan koşu yapıyordu , bunu yapmayan oyundan alınıyordu.
topu geri çalma süremiz maksimum 18 sn idi.
deplasman karnesi oyuncuların hoca ile ilişkisinin iyi olmayışı kariyerini bizde bitirdi , yoksa çok daha iyi yerlere gelebilirdi ben iç saha perfoırmansını beğeniyordum en azından bir mottosu vardı , dikte ediyordu taktiğini.