6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İnsanların bir kısmı maalesef vefat etti bile, bir kısmı da bu soğukta enkaz altında kurtarılmayı bekliyor. Ne doğru düzgün bir planlama, ne de doğru düzgün bir ekipman var. Masum binlerce insanın çoğuna ulaşılamayacağını bilmek delirtiyor beni. Elimden bir şey gelmiyor. Çıldıracağım sanırım.

1 Ocak'tan itibaren 260 TL'ye çıkarılmış özel iletişim vergisi.

Edit: Aylık 21 TL'ye geliyor.
20.000.000 minimum desek: yilda 250.000.000 euro para yapiyor, nerde hani sifir altyapi hicbirsey yok nereye gitti? kimseden hesap sormuyorum, merak icerisindeyim, her ay kesilen bu vergi nerede?

Kara yollarında oluşan tipiden dolayı da gidilmiyor maalesef. Yollar gerçekten yerle bir olmuş resimler de görülüyor.

Gün içinde yazdığım gibi hiçbir şey yapamıyorum diye üzülen adam gitsin Kızılaya kan versin binlerce yaralı var birine can olursun.
bugün çok kişi kan verdiği için birikme olmuş ihtiyaç yokmuş şu an, kanın da beklemesi iyi olmadığı için çağrımızı bekleyin dedi kızılay kan vermek için.

yoksa ben de verecektim

kan vermeyi düşünen arkadaşlar olur diye yazayım dedim

sarkici ugurarslanin abisi, yengesi ve yegenleride hatayda göcük altindaymis, kaybettik diye düsünüyoruz diyor, muharrem ince otaraflara gidiyorda digerleri nasil varamiyormus? demekki isteyince oluyormus.
Siyaset değil konu ama Muharrem İnce’den başka bu konulara değinen çok az, biraz da İmamoğlu. 5 güne şu konular kapanır yine herkes unutur. Bu iş bir bilim dalı şans değil. Naci Görür hocanın dediği gibi kentsel dönüşümü tüm Türkiye’de yapmak kolay değil aniden, sismik boşluk olan yerlerden başlamak lazım diye dilinde tüy bitti adamın. Çok fırın ekmek yememiz lazım çok.

F877E7EC-CEBB-4881-A552-8BD3232EDCAB.webp

İşimiz Allaha kaldı, yardım et rabbim 🙏

20.000.000 minimum desek: yilda 250.000.000 euro para yapiyor, nerde hani sifir altyapi hicbirsey yok nereye gitti? kimseden hesap sormuyorum, merak icerisindeyim, her ay kesilen bu vergi nerede?

Mehmet Şimşek o paralarla yol yaptıklarını açıklamıştı.

bu insanlar depremden mi ölüyo,yardım geciktiği için mi bilemedim.bu resmen cinayet

Balkona çıktım sigara içeyim diye soğuktan içeri kaçtım. Yıkılan binadan kurtulup ama göçük altında soğuktan can verenler olduğu malumken evde ısınabildiğim için utanç duyuyorum kendimden. Yapacağınız işin ta içine tüküreyim, insanlar bas bas bağırıyor, şu saat olmuş yardım yok Allah bin belanızı versin tez vakitte.

muharrem ince maraşta trabzon caddesinden yani en işlek caddeden videolar atıyor ama kimse yok

herkes enkaz altından bağırıyor

Siyaset değil konu ama Muharrem İnce’den başka bu konulara değinen çok az, biraz da İmamoğlu. 5 güne şu konular kapanır yine herkes unutur. Bu iş bir bilim dalı şans değil. Naci Görür hocanın dediği gibi kentsel dönüşümü tüm Türkiye’de yapmak kolay değil aniden, sismik boşluk olan yerlerden başlamak lazım diye dilinde tüy bitti adamın. Çok fırın ekmek yememiz lazım çok.
ihmallerden doymadik, soma, depremler hicbiri tesadüf degil, japonya 8siddwtleriyle uyaniyor, hicmi örnek alinmaz, herkes cebe indirme pesinde bu ap acik ortaya anca böyle durumlarda cikiyor.

İstanbul depremiyle kıyaslama yapmak doğru değil son 100 yılın en büyük felaketiyle karşı karşıya olabiliriz şöyle anlatayım depremin şiddeti tamamen farklı bir şey depremin ölçeğinin 7.7 olması 4 tane 7.4'lük depreme eşit oluyor derinliğinin 50 km olmasıyla 5 km olması arasında dağlar kadar fark var bunların üstüne depremin süresi en önemli kriterlerden biridir deprem yavaş yavaş şiddetlenir bir noktada maksimum ölçeğe çıkar sonra düşmeye başlar sabit şekilde 7.7 ölçeğinde deprem olsa her yeri dümdüz eder ayakta bir şey kalmaz. Fay hattının üstünde bir binayla fay hattının yanında olan bir bina arasında da ciddi şiddet farkı oluyor.

Umarım bu felaketi en az kayıpla atlarız.
Ya yıllardır tutturmuşlar, İstanbul depremi de İstanbul depremi diye. Sanki başka şehirlerde yaşayanlar insan değil. Alın işte olan oldu ama hala burada bile uzmanmış gibi İstanbul depremi de İstanbul depremi diye hala konuyu gereksiz uzatıyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt