6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ya ama durumlari da farkli ki. Gökhan hem calismiyor hem Hatay´li zaten. Volkan´in sonucta takimi da var, onlara karsi da bir sorumluluk var.
iyide takiminin futbolcusunu öylece birakip gitmek vicdanen yakisir kalirmi, ayrica gökhan zanda kulüpte teknik direktör yardimciligi yapiyormus. taner ise sportif kulübün direktörü.

bu arada volkanin futbol ici cirkinliklerini bir cirpida unutacak kadar balik hafizali degilim, depremde yaptiklari taktir edici duygusal, ama futbolda bambaska.
kaleye volkan gecmesi mümkün degil, taraftarin nefretini kazanir kulüp.

Mersin ayaş mi ne var erdemlinin ilerisinde, eşimle kahvaltı yaptık 2 gözleme yedik yola çıkmadan önce, adam geldi geçmiş olsun, depremde hasar yoktur inşallah vs konuştuk, ne güzel adam hal hatır sordu dedim, insanın muhabbete de ihtiyacı oluyor, borcumuz ne kadar dedim, 4 çay iki gözleme, çaylar bizden olsun o kadar sıkıntı çektiniz, 200 tl dedi. ödedim. Mesaj bu kadar. oradan 400 mt yukarıda meltem apart sağolsun ücretsiz aldılar bizi, ısrarlarıma rağmen para almadılar. hergün tüm odaları depremzedelere ayırmışlar, gelen herkese yardımcı oluyorlar. Mesaj bu kadar

Acayip bilendim ya bu fırsatçı itlere keşke şöyle 20 kişilik bir ekip olsa da sırayla bu o.cocuklarinin dükkanlarını başlarına yiksalar

Haluk leventin çözüm twitini beğenmedim ordaki şehirlerin deprem riskine göre baştan planlanıp yapılması şart

Geçici çözüm için 850 m tl harcayacaklar
Bizim samsunda evimin onunde kutuphane var 5 katli olacak belediye yaptırıyor maliyeti 500 milyon lira.
Sandigimiz kadar buyuk bir para degil zaten insaat olacaksa toplu konut harici bir girisim olmaz oralarda. Bu saatten sonra hiçbir müteahhidin de gotu yemez altinda fay hatti olan yerr insaat yapmaya. Birde 1 seneye falan insaat yapacagiz dediler hikaye molozlarin kaldirilip sehirleri arindirmak kafadan agustosu bulacaktir.
Bu insanlar oyle yada boyle en az 1 sene gecici barindirilacak bu bedel 850 milyon lira tutacaksa gayet makul bir fiyat.
Ufak bir hesap yaptim ortalama 4 binden kiralik daire tutup yerlestirsek 12 aydan 17700 daire yapar ortalama 3 kisilik aile yerlestirsek 53 bin 125 kisiyi barindirabiliyoruz.
Toplam 10 milyondan fazla kisinin direkt etkilendiğini düşünürsek.
Prefabrik yapiya yogunlaşıp ev isini tokiye birakarak ailerin refah duzeyini yukseltmek ve bu gecis doneminde para gibi sorunlari olmamasini kendilerini eksik hissetmemeleri en dogru olani oluyor.
Çelik ucuz olsa da şehirler prefabrik sekilde yeniden yapılansa. Hızlı, düşük maliyetli ve güvenilir 2 katlı evler yapılsa fena olmaz aslında. Biraz amerikalaşmak lazım.
Çok para lazım çok.

Vayy arkadaş yaa

Yetkilileri sorgularsak yazık ederiz ne demek yaa

O zaman ölen vatandaşı filan sorgulayalım

Lan arkadaş kafayı yememek mümkün değil bu ülkede yaa
Ben rahatım ruhsatı ilçe belediyeleri veriyor diyor.

Bina yapıldığında ilçe belediye başkanı da kendisi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt