6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adaletin sağlanacağına inancı olmayan toplumlarda bu tip şiddet gösterileri normal. Gerçi bir depremzedenin naaşından telefon, ziynet vs çalan ite hakkını verecek yasa var mıdır bilmiyorum.

Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar.

Yağmacıları döven polislerin ellerine sağlık. Az bile yapıyorlar. Yüz binlerce insanın etkilendiği depremde çıkıp yağmacılık yapan adama bir gram acımam. Insanlık dışı harakette bulunanlara karşı insanlık taslanmasını beklemem ben.
Düşünüyorum da aklıma bile gelmezdi. Bunların nasıl aklına geliyor ilk işleri yağmacılık yapmak anlam veremiyorum

Haarp mış
FotLtfEXsAAk-F5

Niğde Anadolu bu sene küme hattındaki bir ekipti depremde kendi açıkladıklarına göre depremde tesis kullanılamaz hale gelmiş kolonlar kırılmış futbolculardan 2 tanesi hariç şehri terk etmiş ve tffye ligden çekilme başvurusu yapmışlar kabul edilmiş Sizce bu etik bi davranış mı fırsatçılık mı

Niğde Anadolu bu sene küme hattındaki bir ekipti depremde kendi açıkladıklarına göre depremde tesis kullanılamaz hale gelmiş kolonlar kırılmış futbolculardan 2 tanesi hariç şehri terk etmiş ve tffye ligden çekilme başvurusu yapmışlar kabul edilmiş Sizce bu etik bi davranış mı fırsatçılık mı
bizim ex pilot mu bunlar?

Suriye'lilerin daha çok hırt kesiminin Türkiye'de olması, buradaki insanların da tüm Suriyelileri böyleymiş gibi kodlamasına yol açıyor. Haliyle ırkçı söylemler çoğalıyor. Benim tanıdığım normal, işinde gücünde, entelektüel, hayatı, sporu ve müziği seven Suriyeli tanıdıklarım da var ve bu ırkçı söylemleri duydukça haliyle moralleri bozuluyor.

Empati yaparsak; Almanya'da yaşayıp otoban kapatan barzo gurbetçilerin de bizi yansıtmadığını düşünüyoruz. Ve onları gören de Türklerin hepsinin aynı olduğunu düşünebiliyor. Benzer bir durum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt