6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu günlerde cok bela okudum ki, benim icin cok agir bir sey. Bu adama da okumak istemiyorum, ama yeter ya. Bu hükümet altinda ekonomik krizler, pandemiler, darbeler, ic savasa giden ortamlar, her sey oldu ama sen degil cumhurbaskani olmak RTE´ni zora sokacak bir rakip olarak bile durmuyorsun. Gercekten yeter ya, su ülkedeki koltuk sevdasi nedir. Sen 75 yasinda cb olsan ne olmasan ne. Millet seni istemiyor iste.

Valla herkes inşaat uzmanı oldu bi ben olamadım
Bu olayda sadece müteahhitler üzerinden yürümek de yanlış oraya gelene kadar tonla kişiden onay geçiyor iş sadece onlara bağlanırsa bu ülke 1 adım ileri gidemez asıl müteahhitlerden önce belediyelerin içlerine inmek lazım neler karşılığında nelere göz yumulduğu ya da belediye meclislerinden geçen kararlara kadar inmek lazım.

Son düzenleme:
Tepki çekmek istemiyorum böyle yazıp ama bizimkilerin de yanlisi çok ...
Bacanak yeni gitti geldi bizimkiler de koliden beğendiklerini alıp kalanları bir çöp kenarına birakiyormus.. Çok milliyetçi bir insandır normalde kendisi ama acayip sinir olmuş bu duruma hani 1. Ağızdan güvendiğim birinden duymasam sallamasyon derdim.. Aynı şeyi depremi bizzat yaşayan Antepteki kuzenim de söyledi ..
Belki travma sonrası sağlıklı dusunemiyor da olabilirler ama ne bileyim şu durumda ayakkabı kıyafet seçmek de tuhaf geliyor insana..
ben benzerini yaşadım, dönüş yolunda kaldığım otelin numarasını birkaç arkadaşla paylaştım, dinlenip yola çıksınlar diye, nasıl otel burası diyenler çıktı. Yola çıkmışsın, kaç gün uykusuz kalmışsın, adamlar sana otelini ücretsiz açmış, 5 yıldız mı bekliyorsun? sıcak su var, yatak var, tv var, günler sonra duş aldım, saçımdan sıvalar vs döküldü, farketmemişim, o durumda otel mi beğeneceğim?

chpliyim ama kılıcdaroglunu sevmiyorum.babam ise kılıcdaroglu hayranı ve chp hastası

1676156615668.webp

Eylül 2019 yılında başlayan bir üniversite öğrencisi normal şartlarda Haziran 2023 de mezun olması gerekir bu süreçte 4 dönem uzaktan eğitim almış olacaklar.

1. Dönem Eylül - Ocak-Giriş 2019
2. Dönem Ocak - Haziran(Covid)
3. Dönem Eylül - Ocak(Covid)
4. Dönem Ocak - Haziran(Covid)
5. Dönem Eylül - Ocak
6. Dönem Ocak - Haziran
7. Dönem Eylül - Ocak
8. Dönem Ocak - Haziran(Afet)-Mezun 2023

KYK yurtlari depremzedelere açıldığı için uzaktan eğitime geçtiler. Kimse bu tarafi konusmuyor

1509 ve 1766 depremleri aynı fayda

1766-1509=257

1766+257=2023

İzmitte 1754 ve 1719 da iki tane deprem var. 1766 dan 12 ve 47 sene önce

Diğer kısmı söyledi mi bilmiyorum 1462 de İzmit tarafına yakın hatta bir deprem var. O da 1509 depreminden 47 sene önce.

Kandilli sitesine göre 447 yılında İZmit 478 yılında İstanbul depremi de 31 yıllık bir periyoda sahip.

Aynı fay (İstanbul-Kumburgaz hattı) ise 478, 986, 1509 ve 2032 gibi oluyor periyodik olarak.

Onun teorisine göre eğer tarih bu açıdan tekerrürer ise istatistiksel olarak

2023-2046 yılları arasında olma olasılığı çok yüksek. 2032 tarihi de 500 yılda bir 7.5-8 bandında deprem üreten (508, 523 yıl sonra iki deprem üretmiş ve 1509’dan beri 514 sene geçmiş) İstanbul Trakya fayının komple kırıldığı senaryo için ortalama aralık.

Açıkçası istatistike meraklı biri olarak ortalama (508,523 ve depremsiz 514 sene) geçirmiş bu hat beni korkutuyor. Bu kısım içinde 2023-2026 arası için sıkıntılı olabilir ortalama sürelere bakarsak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt