6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Antepte Kiliste Urfada tam teşkilatlı konteyner kentler vardı üstelik ciddi kapasiteli. 2018de sığınmaciları tahliye ettiler, atıl bakimsız bekliyordu son gördüğümde(2 sene oldu). Hala duruyorsa elden gecirilip ivedilikle kullanılabilir bunlar.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray

Bugün vefat sayısı niye açıklanmadı ki, saldılar mı komple

şuan normale döndük. Psikolojik kısmı kaldı sadece. Memlekette sıcak yuvamızdayız. Kalanlara üzülüyorum. Adıyamanda, maraşta, antakyada iskenderunda, malatyada, diyarbakırda arkadaşlarım akrabalarım velilerim vardı. Aradım hepsini, kayıpları çok. Doktor arkadaşım antakya yok artık herşey çöktü altyapı üstyapı hiçbirşey kalmadı dedi. Kuzenlerim bölgeye gittiler görevli olarak, nahoş bir işleri var, kimlik tespiti. Olay yeri inceleme olarak çalışan kuzenim, onca şey görmesine rağmen bu zamana kadar, çok kötü etkilenmiş. Diğer kuzenimde Diyarbakırda aynı görevi yapıyor. Onlarla konuşuyorum. Bölgelerde hala telefonlar tam olarak çekmiyor ne yazık ki. Eşim çok etkilendi. Uykuda ölürüz korkusuna uyuyamıyor, ne yapacağız diye uyuyamıyor. Sakinleştirmeye çalışıyorum. Pazartesi doktora götüreceğim terapi için.

Çok geçmiş oldun renkdaş. Aynen bu tip durumlarda profesyonel destek gerekiyor telkinler ve sakinleştirme bir yere kadar. Zor tabi yaşadıklarınız. Tekrar geçmiş olsun.

Yağmacılık olayının boku çıktı. Yalan yanlış haber yapip bilgi kirleten mi dersin, iftira üzerine yardıma gidenlere dayak mı dersin ne dersen de. Diyebileceğimiz tek şey bir otorite ve düzen olmadığı. Böyle bir günde itlik yapan tabiki cezasını çeksin ama iş farklı boyutlara gidiyor sanki kurunun yanında yaş da yanmaya başladı. Yardim yerinde tartıştıktan sonra diğer grup tarafindan aha bunlar yağmacı diyerek hedef gösterilmiş çocuklar dayak yiyip durmuş. Orda binlerce insana hala ihtiyaç varken adam üzerine dayak yiyor çok garip bir ülkeyiz

Haricinde durdurulan yapılar var her şehirde. örneğin Kocaelinde 2/3 buyuk yapı var. Eğer durdurma sebebin çürük yapılasma değilse boşta tutup binayı çürüteceğine(bedeli ile) el koy(uygun kanun/yönetmelikle) yurt problemini tamamen çöz sonra düşün yurtlara adam yerleştirmeyi.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray

Samimiyet ile alakalı bir açıklama değil bu. Adam bu acılar toplu bir sistem değişimi olmadan dinmez, yeniden yaşarız demek istemiş. Bu açıklamaya karşı olan birisi ya açıklamayı anlamamıştır ya da olsa olsa Cumhur İttifakı sevdalısıdır.

Tabikide samimiyetle alakalı. Bunu diyen adama bakarım, dediğine değil. Soylu gelipte namuslu para kazanmakla ilgili açıklama yapsa. Açıklama içeriği doğru olsa dahi, söyleyende samimiyet ararım. Kendi koltuk sevdası için partisine pkklı atatürk ve Cumhuriyet düşmanı alanın, masasına tarikatci, fetöcü, akp eskileri dolduran adam gelip sistemi düzeltmekle alakalı konuşunca samimi gelmiyor bana.. Bu memleket cumhur ve milletten ibaret değildir.

Bu Sosyal Medya´da dalgan gecen kizlari falan almadilar mi? Bunu niye almiyoralr?

Tuğrul haklı bu konuda kimse lami cimi yapmasın tasmalılar var hatta
Şurada bahsettiği

Dalga geçtiği tasmalı yavsaklardan çok var bir tane örneğini bende buldum.

Tuğrul umarım bunun peşine düşer.

erzincan depreminin çok üstüne çıkıcam.

BM genel sekreter yardımcısı son yüzyılın en büyük felaketlerinden birisi diye açıklama yapıyor, cnn de bunu böyle felaket yüz yılda bir yaşanır diye çeviriyor.

.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Atvde helikopterle maraşı tepeden gösterdi görüntüler korkutucu

Yağmacı tabirini en çok Fransa ve bizde görüyorum ortak nokta ise bu iki ülkenin bolca mülteci barindirmasi

Ayakta duran bina sayısı yıkılan bina sayısının yüz katı falan. Tuz buz olmuş değil şehirler. Ama olmalı. Yıkılmamış binaları da yıkmalıyız. Çünkü "Ee tuz buz olmuş deniyor ama hala çoğu bina ayakta" diyenler olabilir ama o binaların neredeyse %95'i ağır hasarlıdır. Güçlendirmekle falan olacak iş değil.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt