6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Belki ilk montaj sırasında yapıldı bir diğer ihtimal de sonradan delinmiş olması.

Büyük tehlikelerden biri de zemindeki dükkanların sonradan yaptığı değişiklikler. Bunları denetleyecek bir mekanizma yok maalesef. Böyle bir şey de getirmek gerek belli ki. Belediye mühendislerinin aktif olarak, belli periyotlarla denetimler yapması lazım.
Bu videodaki tesisat sonradan yapılmış, kiriş etrafını dolaşmak zor geldiği için kırıp geçmiş şerefsiz

Size sadece İzmir'den örnek vereyim,İzmir'in heryerini şimdi muteahhitler sardı bataklık zemine gökdelenler veya ilçelerin zayıf zeminlerine 20 25 kat apartmanlar yapıyorlar diğerleri min 50kat
Ve bunların hiçbirine belediye ruhsat vermiyor hatta coguyla davalık oluyor lakin müteahhitler bakanlığa gidip izni oradan alıyorlar
Ki benzer durum İstanbul içinde geçerli o yüzden Naci hoca diyorki İzmir ve istanbul intihar ediyor diyor

Murat uzun uzun yazmışsın da inan hepsini okuyacak kafada değilim, kusura bakma. Yalnız şunu söyleyeyim, bu haberi üreten Oğuzhan değil. Bakanlık teyitli bilgi olduğunu söylemiş, yalan olduğu ortaya çıkınca tweet silinmişti. Bir sürü asılsız, kirli bilginin olduğu ortamda yapacak bir şey yok maalesef. Adamlar günlerden beri canla, başla çalışıp koordinasyonu sağladılar.
Duyum geldi diye abdden yüklü gelen bağışı afada vermeyi akıl edip şu ortamda dezenformasyon komplosuyla tuzağa düşürülme ihtimalini akıl edememesi tuhaf

Adıyamana kiralanan yiğit demirden haber yok, depremde ordamıydı acaba

Bu mu?

4 saat önce Story atmis

Size sadece İzmir'den örnek vereyim,İzmir'in heryerini şimdi muteahhitler sardı bataklık zemine gökdelenler veya ilçelerin zayıf zeminlerine 20 25 kat apartmanlar yapıyorlar diğerleri min 50kat
Ve bunların hiçbirine belediye ruhsat vermiyor hatta coguyla davalık oluyor lakin müteahhitler bakanlığa gidip izni oradan alıyorlar
Ki benzer durum İstanbul içinde geçerli o yüzden Naci hoca diyorki İzmir ve istanbul intihar ediyor diyor
Allah göstermesin böyle bi deprem olsa izmir de aynı olacak. Dediğin gibi zemin bataklık çoğu yerde

Allah göstermesin böyle bi deprem olsa izmir de aynı olacak. Dediğin gibi zemin bataklık çoğu yerde
İzmir'in zemini Yamanlar Dağı harici komple alüvyon yada dolgu alanı ilçeler dahil özellikle sahil kesimi komple dolgu alanı
Tarih boyunca çok büyük depremler olmuş zaten aynen İstanbul gibi ama şu anda ciddiye alan tek kişi yok vatandaş dahil

Yapı denetim beton atılırken yerinden ayrılsın harcın içinden demirleri alıp azaltan firmalar varmış duyduğumda şok olmuştum. Belediyeler büyük bir vebal alıyor bu konuda. Yoksa bizdeki yönetmelik gerçekten çok iyi hazırlanan bir yönetmelik sorun uygulanmasında. Para bazı şeyleri çözüyor ise belediyede sonuç kaçınılmaz oluyor.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray
Üstat zaten kar marjı yüksek gerçekten anlayamıyorum.

Yakın zamanda İstanbul'un bir ilçesindeki önemli tadilat işlerini yapmış birisiyle konuşmam oldu ve ona ünlü firmalarla daha az bilinen müteahhitlerin yapılan evleri arasındaki malzeme kalitesi farkını sordum ve fark yok dedi. Diğeri daha bilinen olduğu için daha yükseğe satıyor hatta az yapan daha çok önem veriyora getirdi.

Onun dedikleri taça çıkıyor gibi bu durumda.

Bu vebale nasıl girebiliyorlar inan aklım almıyor.

Celal Hoca Doğu Anadolu fayının uzmanı, orasını en iyi o biliyordur.

Kuzey Anadolu için ise bence Naci Görür. Bayağı çalışması var ve 80 milyon euro civarı fon almış çalışmalarına.

Bu adamı tanımıyorum ama.

Abi Naci hoca Elazığlı olduğu için, o bölgeyi de iyi biliyor, o da oranın uzmanı bence, akademik olarak bilmiyorum ama

Üstat zaten kar marjı yüksek gerçekten anlayamıyorum.

Yakın zamanda İstanbul'un bir ilçesindeki önemli tadilat işlerini yapmış birisiyle konuşmam oldu ve ona ünlü firmalarla daha az bilinen müteahhitlerin yapılan evleri arasındaki malzeme kalitesi farkını sordum ve fark yok dedi. Diğeri daha bilinen olduğu için daha yükseğe satıyor hatta az yapan daha çok önem veriyora getirdi.

Onun dedikleri taça çıkıyor gibi bu durumda.

Bu vebale nasıl girebiliyorlar inan aklım almıyor.
İç mimari ve lokasyon farkı yaratan oluyor. Kapı, mutfak dolabı, banyo dolabı, mermer vs. Ama küçük müteahhitler projenin aksine demiri falan ince kullanıyorlar diye duyuyorum. Yine büyük firmalara gitmek daha doğru.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt