6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Artçıların günlerce süreceği küçük artçıların ise 1 yıl boyunca devam edeceği söyleniyor Allah korusun bir büyük deprem daha olmasın.

Yasa çıkarmak çözüm değil kardeşim onlarca yasa çıktı şimdiye kadar değişen hicbirsey yok çünkü yasalar uygulanmıyor ,muteaahitler 2 3 kat yapıyı istermi hiç basiyorlar rüşveti alıyorlar sınırsız kat iznini ve en adı malzeme ile.yapiyorlar şu an bunu canlı canlı İzmir'de yapıyorlar
2019 2020 yapımı binalar yıkılmış Adana'da Antakya'da özetle bizde değişen birşey olmaz

Yeni bilgilere göre can kaybı 1014’e yükseldi.

Yeni Malatyaspor'un eski Başkanı Adil Gevrek: "Aldığım son bilgi Ahmet’in vefat ettiği yönünde. Allah rahmet eylesin, söylenecek bir şey yok. Sözlerin bittiği yerdeyiz. Ailesine baş sağlığı diliyorum. Ahmet'i çok seviyordum." [Sabah]

1675685480754.webp

Yeni Malatyaspor'un eski Başkanı Adil Gevrek: "Aldığım son bilgi Ahmet’in vefat ettiği yönünde. Allah rahmet eylesin, söylenecek bir şey yok. Sözlerin bittiği yerdeyiz. Ailesine baş sağlığı diliyorum. Ahmet'i çok seviyordum." [Sabah]
Mekanı cennet olsun. Allah sabır versin.

Yasa çıkarmak çözüm değil kardeşim onlarca yasa çıktı şimdiye kadar değişen hicbirsey yok çünkü yasalar uygulanmıyor ,muteaahitler 2 3 kat yapıyı istermi hiç basiyorlar rüşveti alıyorlar sınırsız kat iznini ve en adı malzeme ile.yapiyorlar şu an bunu canlı canlı İzmir'de yapıyorlar
2019 2020 yapımı binalar yıkılmış Adana'da Antakya'da özetle bizde değişen birşey olmaz
Yeni binalarda eksik malzeme, demir, kiriş, kolon vs hatalı bir şekilde yıkıldıysa müteahhitler kadar yapı denetimlerde suçlu olur.

Galatasaraylı Kazımcan Karataş, Bertuğ Yıldırım'ın durumunun iyi olduğunu açıkladı.

İnsan olarak önce dürüst olmamız gerekiyor. Bir şey olmaz diye herkes herkese geçirme derdinde. Sektörel bazlı da değil sadece, etik diye bir şeyimiz kalmamış

Tüm kış soğuk hava bile olmadı depreme kar kış kıyamet denk geldi gerçekten diyecek söz bulamıyorum gece olması, kışın en soğuk dönemde olması neden ya neden her şey neden denk geliyor bir şey de yolunda gitsin...

Yeni olan depremin ilk depremden bağımsız olması inanılmaz korkutucu
Daha önce bunun bir örneği yok.
Aynı bölgede iki ayrı depremin 7.5 üstünde olması çok enteresan.
1503 yılında olan olan büyük depremden bu yana 520 yıldan beri olmaması sonucu çok büyük gerilim birikti demek ki.

Her depremden sonra oturup dua etmeyelim, kahramanlık destanları yazmayalım, enkazdan kurtulan bebek görüntülerine sevinmeyelim artık.

Hala önlem alınmıyor hala bir şey yapılmıyor ya. Göz göre göre geliyor bu depremler. Denetim yok dönüşüm yok.

Belediye binası, hastane yıkılıyor. Depremi denetleyen kurum yıkılıyor. yaralıları kurtaracak kurum yıkılıyor. Her seferinde tek yaptığımız dua etmek.
İnsanlarımızın da sırf ucuz diye eski evlerde oturmaması lazım. Yani ekonomi düzelse buna tenezzül etmezler diyeceğim ama para için karısını satar bizim insanımız. O yüzden yine de ayda 1000 lira daha az kira verme pahasına gider çürük binada oturur. Böyle vatandaşa böyle müteahhit.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt