6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İllerin ,ilçe ve köylerine hiç yardım ekipleri gitmemiş söylenenler doğruysa ,ülke genelinde elimizdeki arama kurtarma ekibi sayımız kaçtı acaba ve neden hepsi sevk edilmiyor
Güya Avrupa da destek olacaktı Azerbaycan ve İsrail dışında gelen ekip olmamış,ab zaten göndermez

Hayir, Hollanda, Almanya ve Polonya benim bildiklerim, ekip (USAR) ve kopek gonderdiler ustune de ilk yardim malzemeleri. Sabah okudum haberlerde gorsellerde vardi hazirlik yaptiklari sirada, videolu.

Turkiye'ye ve o bolgeye ulasmalari pek kolay olmayacaktir zira sabaha karsi oldu deprem ustune Pazar sabahi. Anca organize oluyorlardir.

İllerin ,ilçe ve köylerine hiç yardım ekipleri gitmemiş söylenenler doğruysa ,ülke genelinde elimizdeki arama kurtarma ekibi sayımız kaçtı acaba ve neden hepsi sevk edilmiyor
Güya Avrupa da destek olacaktı Azerbaycan ve İsrail dışında gelen ekip olmamış,ab zaten göndermez
Türkiye’den onay bekliyorlar, hepsi hazırladı ekiplerini. Yunanistan öyleydi en son.

Genelde bu tip destekler 72 saat sonrası için planlanıyor. İlk 72 saati AFAD ilerletir tamamen.

İş makinası sevkedilmesi lazım, şu an en büyük sorun soğuk ve o gibi. Bir de artçılar azalmalı.

TSI 14:50'de haber girilmis: (bold ve italic'e aldim, bu aksam ucacaklar diyor)

65 Dutch rescue workers and 8 dogs to Turkey​

Tonight a Dutch rescue team will fly to Turkey to provide assistance. It concerns 65 rescue workers and 8 dogs, reports the Dutch USAR (Urban Search and Rescue Team).
The team is expected to leave by plane for the disaster area around 7 p.m. According to USAR, a cargo plane with 15 tons of heavy rescue equipment will depart from Eindhoven half an hour earlier.
Other countries have also pledged assistance in the search for survivors. For example, a group of Polish rescue workers, consisting of 76 firefighters, is going to Turkey.

99 gölcük depremini yaşayanlar bilir.Ölülerin kollarını kesip altınlarını alan,Şehir dışından otobüslerle gelip yağmalayanlar vardı.Şimdide fırsatcılar 2x 3x fiyat fazlaya çekerler.Hiç şaşmaz hiç değişmez.Güya müslüman takılıyorlar,müslümanken böyleysek ateist olsak demekki ne olacak.
Insanlik ile din arasinda hicbir direk baglanti yoktur. Eger ki bir insan, empati, merhamet, durustluk gibi seyleri din sebebiyle hissediyor veya uyguluyorsa, bu tamamen sahtedir.

Türkiye’den onay bekliyorlar, hepsi hazırladı ekiplerini. Yunanistan öyleydi en son.

Genelde bu tip destekler 72 saat sonrası için planlanıyor. İlk 72 saati AFAD ilerletir tamamen.

İş makinası sevkedilmesi lazım, şu an en büyük sorun soğuk ve o gibi. Bir de artçılar azalmalı.
72 saat neden

Bizim koyde neredeyse saglam ev kalmamis.Her evden iki-uc vefat haberi geliyor.Amcam ve cocuklari yarali kurtulmuslar ama esi vefat etmis ne yazik ki.Koye gidis gelisler kapali oldugu icin yeterli bilgi alamiyoruz.
Başınız sağ olsun kardeşim. Allah geride kalanlara sabır versin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt