6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
99 depremini yasayanlar varsa, buyuk artcilar kacinci gun bitti? Bir de hemen sonra Bolu depremi olmustu
İlk İzmit dalgasında 17 Ağustos Silivrideydim akşam tuhaf bir hava vardı. Bir türlü uyku tutmuyordu dışarıda uzun süre oturduk. Sonra bir şekilde yatmaya geçtik (ev giriş kat hırsız falan girmesin diye her yer kilitli) tam uyuduk sonra kıyamet gibi (alttan sanki matkapla deliyorlar) başladı. Giriş kat adımını atsan dışarıdasın yok çıkamıyoruz. Bir an dedim hayat buraya kadarmış. Ondan sonra durdu.

Artçılar ise aylarca sürüyordu, TV'ler de farklı farklı muahabbetler.

Artçılar devam ede dururken İstanbul'da en üst kat 12 Kasım çekyata yayılmış televizyona bakıyorum. O sırada bu sefer gomdola binmiş gibi uzun bir sarsıntı, 17 Ağustos'da yine uykudan uyanıp bir kısmını yaşamışken bu sefer 1 dakikaya yakın yerimden kıpırdıyamadım.

Sonra yine televizyon yorumları falan derken o dönem iyice oynattım. Kendime gelmem 1-2 sene sürdü. Allah bu günde herkese sabır versin.

Abi bu nasıl iş tamam birden fazla bölgede sıkıntı yaşıyoruz da ülke genelinde bir ton insan var bu işlerde faydalı olacak marasa bakıyorsun kimse yok hataya bakıyorsun kimse yok kirsala bakıyorsun kimse yok ..Antep merkeze mi gitti tüm ekipler

tatbikatlarda poz vermekten başka bir şey yapmamış demek ki yetişmesini sağlaması gereken yerler.
Bizim devletimiz olabilecek mümkün senaryolara göre hazırlık yapmıyor. Bu çapta bir deprem Türkiye'de mümkün bir senaryo idi. Bekleniyordu aslında. Maalesef önlemler alınmadı.

Bizim devletimiz olabilecek mümkün senaryolara göre hazırlık yapmıyor. Bu çapta bir deprem Türkiye'de mümkün bir senaryo idi. Bekleniyordu aslında. Maalesef önlemler alınmadı.
yaptırdığı hastaneler, yollar çöktü şu anda. hatay, maraş ilk çağda gibiler.

Korkunç bir facia ve çok da kötü bir zamanda oldu. Sanıyorsam yakın zamanda Güneydoğu'da hava çok kötüleşmişti. Ülkemiz de yoksulluk döneminden geçiyor. Zaten hazırlık yapılmamış belli ama yapılan altyapı harcamalarının da yönetmeliğe uygun olmadığından iflas etmesi rezalet.

Hatay kaderine terk edilmiş gibi diyorlar
Yazabildiginiz yere yazın yardım,destek çağrısı yapin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt