6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herifler şu durumda bile hava civa peşinde yaw ulan madem herşey kontrolünüzde her ilden neden birileri feryat figan bağırıyor kimse yok diye

Naci hoca gibi değerli bilimcilere kulak verilseydi bugün belki bu kadar canımız yanmaz, acı kaybımız olmazdı. Adami Elazığ depreminden beri dinliyorum. Hep uyardı. İzmir depreminde tekrar geçti çoğu şeyi. Bu ülke deprem ülkesi zaten ve büyük depremler genelde bir yüzyıl sonra tekrar etme riskine sahip. Çoklu, gökdelen gibi binaların yapılma amacı nedir, hiç anlamıyorum. Malzemeden çalacağınıza dört katlı yapın yapıları ama sağlam olsun. Bunlara sınırlar getirilebilir. Sağlıklı olan bu ülke için budur. Ola ki yine yıkıldı, en azından enkaza ulaşım biraz daha imkanlı olabilir...

Yardim etmek icin en guvenilir yer neresidir? Para aticamda hepsi hirsiz oldugu icin guvenemiyorum.
ben de aynı şekilde bence forumda bu tür bi organizasyon düzenleyip deprem bölgesinde yaşayan biri toplayıp 1. elden yardımı ulaştırırsa hem vicdanımız daha rahat eder hem de faydamız daha büyük olur diye düşünüyorum

Maraş beşik gibi ya. 3-5 dakikaya bir artçı oluyor, göksun, Elbistan civarlarında.

İlk İzmit dalgasında 17 Ağustos Silivrideydim akşam tuhaf bir hava vardı. Bir türlü uyku tutmuyordu dışarıda uzun süre oturduk. Sonra bir şekilde yatmaya geçtik (ev giriş kat hırsız falan girmesin diye her yer kilitli) tam uyuduk sonra kıyamet gibi (alttan sanki matkapla deliyorlar) başladı. Giriş kat adımını atsan dışarıdasın yok çıkamıyoruz. Bir an dedim hayat buraya kadarmış. Ondan sonra durdu.

Artçılar ise aylarca sürüyordu, TV'ler de farklı farklı muahabbetler.

Artçılar devam ede dururken İstanbul'da en üst kat 12 Kasım çekyata yayılmış televizyona bakıyorum. O sırada bu sefer gomdola binmiş gibi uzun bir sarsıntı, 17 Ağustos'da yine uykudan uyanıp bir kısmını yaşamışken bu sefer 1 dakikaya yakın yerimden kıpırdıyamadım.

Sonra yine televizyon yorumları falan derken o dönem iyice oynattım. Kendime gelmem 1-2 sene sürdü. Allah bu günde herkese sabır versin.
5.5, 6 gibi artcilar ne zaman son buldu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt