6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ne pkklısı biter, ne tarikatçısı biter, ne cemaati biter... yazın yangınla uğraşıyoruz ciğerlerimiz yanıyor, kışın depremle uğraşıyoruz.

bir de yetmezmiş gibi bu durumlardan nemalanan aşağılık şerefsizlere, provakatörlere sabrediyoruz. bir milletin başına bu kadar mı felaket gelir? bizi tek kurtaracak şey bilimdir... atatürkün anlattığı bazı şeyleri çok daha iyi anlamak gerekiyor.

Art niyet aramak istemiyorum ama hangi akla hizmete 24 saat geçmiş nerdeyse ama hataya ilkyardım cankurtaran ekipleri ulaşmamış yıkım en az Maraş kadar yüksek Hatay Bld başkanı zor konuşuyordu 1200 kadar yıkılmış binadan bahsediyor ,koordinasyon eksikligimi var plansizlikmi bilmiyorum ama Hatay gerçekten isyan ediyor haklı olarak

5.5, 6 gibi artcilar ne zaman son buldu?
İlk bir kaç ay sürdüydü. İşte tam o sırada dediğim gibi bir de üstüne Bolu geldi, artçı ve öncü muhabbetleri de iyice birbirine karıştı. Umarım bu kar kış ortamında başka büyük bir kırılma olmazsa bir kaç sonra yavaşlar diye düşünüyorum.

1675710047949.webp

Bitmiyor anasini satayim.
İlk bir iki hafta böyle biraz dişinizi sıkın, tabi bu karda kışta söylemesi kolay ama maalesef böyle. 17 Ağustos'ta 3 gün dışarıda yattık, tam evlere dönüş yapacağız derken uyarı verildi, bu gece büyük risk var diye. Yine dışarı da uyduk 1 halt olmadı, şaka gibi. Ondan sonra ara ara artçılar, herkes sıyırdı bende dahil.

Art niyet aramak istemiyorum ama hangi akla hizmete 24 saat geçmiş nerdeyse ama hataya ilkyardım cankurtaran ekipleri ulaşmamış yıkım en az Maraş kadar yüksek Hatay Bld başkanı zor konuşuyordu 1200 kadar yıkılmış binadan bahsediyor ,koordinasyon eksikligimi var plansizlikmi bilmiyorum ama Hatay gerçekten isyan ediyor haklı olarak
Artniyet var ortada

O kadar işsiz insan var, her bölgeye sadece deprem için eğitimli afad gibi kurumlar oluşturulmalı. Hem onlar bir meslek sahibi olmuş olur hem de bu tarz durumda daha acil şekilde müdahale edilebilir. Harita ve deprem bölgeleri belli sonuçta. Çok zor şey değil bunlar. Her defasında oluyor bu acılar, sonra geçip gidiyor ve tekrar önlem alınmadan bir sonraki felaket bekleniyor...Ben buna çok kızıyorum.
Türkiye'de ne kadar yaygın bilmiyorum ama böyle olağanüstü durumlar için gönüllü itfaiyecilik de var mesela.

Ben liseye giderken 2 tane Çinli arkadaşım gönüllü itfaiyeciydi. Hatta ders sırasında falan pager cihazları çaldı mı dersten çıkıp direkt itfaiye merkezine gidiyorlardı.

Hataya gitsin direkt bunlar
Ona AFAD karar verecek. Doğru koordinasyon bu noktada önemli zaten.

Diğer ülkelerden gelecek ekipler doğru şekilde dağıtılmalı ama daha önemlisi iş makinası lazım. Muhtemelen şok olacaklardır ekipman sorunlarına.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt