6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Var
Gönüllü olarak AFAD'a da katılabiliyorsun.

Şu an ihtiyaç insan gücünden ziyade makine' 10 katlı binanın göçüğünü insan gücüyle kaldırmak zor.
AFAD'ın kendi makineleri mi var yoksa bunları olay durumuna göre temin mi ediyorlar. Makine sıkıntısı bu yüzden mi yaşanıyor?

Maraştaki yakınlarımız sabahtan beri birşey yemediklerini maraşta durumun çok kötü olduklarını söylüyorlar

İnternet telefon yokmuş

AFAD'ın kendi makineleri mi var yoksa bunları olay durumuna göre temin mi ediyorlar. Makine sıkıntısı bu yüzden mi yaşanıyor?
Sıkıntı depremin etki alanının geniş olması. Depremin etkilediği bölge çok fazla. 5 bin tane yıkık bina var bunlar sadece belirlenebilenler.

Gelenler itfaiye araçları ve iş makinaları genelde ama onlar da belediyelerin muhtemelen. Yani AFAD'a gerekli ekipman desteği şu an gözükmüyor benim gözlemim.

3-4 katlık evlerde bir derece ama 5 metre yüksekliğe çıkan yığınlar var, demirler, betonlar.

İnşaat şirketlerini yardıma çağırdı Fatih Altaylı.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre;

Depremde hayatını kaybeden insan sayısı: 1762

Yaralı sayısı: 12.068

Yıkılan bina sayısı: 5606
Zemin ve bodrum kat dahil 7 katlı binamda 14 haneyiz toplam, gece vakti 40-45 kişi bina nüfusu, böyle bir yıkımda sayı nerelere dayanır hesap yaparken eli titriyor insanın.

Abi bir sey soracam da yanlis anlasilmasin. Simdi oradan buradan ekipler geliyor da. Binanin altinda kalanlar ekipler gelene kadar donmayacak mi? yoksa göcüklerin alti bir nevi sicak tutuyor mu?
Yani içimden yazmak elvermiyor lakin donmaktan ziyade molozların altından hava almaya çalıştıkları daracık yerler yağmur ve kar yüzünden çamur dolmuştur malesef.

5600 küsür enkaz insan ister istemez hesap yapıyor inş ölü sayısı daha fazla artmaz

salsanıza abi orduyu şu durumda başka kimse yardım edemez ordu gibi kimse organize olamaz afet durumlarında yetkisi vardı onu bile elinden almışlar korkudan

Sıkıntı depremin etki alanının geniş olması. Depremin etkilediği bölge çok fazla. 5 bin tane yıkık bina var bunlar sadece belirlenebilenler.

Gelenler itfaiye araçları ve iş makinaları genelde ama onlar da belediyelerin muhtemelen. Yani AFAD'a gerekli ekipman desteği şu an gözükmüyor benim gözlemim.

3-4 katlık evlerde bir derece ama 5 metre yüksekliğe çıkan yığınlar var, demirler, betonlar.

İnşaat şirketlerini yardıma çağırdı Fatih Altaylı.
İnşaat şirketleri genelde başkalarından kiralıyorlar bu araçları. kendilerinin olanların sayısı azdır.

Maraştaki yakınlarımız sabahtan beri birşey yemediklerini maraşta durumun çok kötü olduklarını söylüyorlar

İnternet telefon yokmuş
Elbistan'da da durum aynı, 3-5 atıştırmalıkla geceyi geçirecekler bizimkiler. Ne bir seyyar mutfak var ortada ne askeriye var. İşi çok zor milletin.

İçim yanıyor, resmen bir darboğazın en dibindeyiz 5600 binanın içindeki insanlar çok rahat şekilde önlenebilir bir şey yanlış yapıldığı için şu an can mücadelesi veriyor. Ve belki de birçoğu bu soğukta dayanma sınırlarında ya da olay anında canını kaybetti 🙁

Kahramanmaraş Göksun'la ilgili haber görmüyorum.

Fındıklıkoyak Mahallesi
Kanlıkavak Mahallesi

Bizim tanidiklar bu köylerde yasiyor. Evler harap.

Üniversiteden sınıf arkadaşım Facebook'a yazmış çok kötü oldum annesi anneannesi göçük altindaymis Hatay'da çırpınıyor kizcagiz haber almak için kendisi izmirdeydi .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt