6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
5 bin 606 bina nedir ya. Korkunç.
Kaderine terk edilmiş çok il ve yer var.
Üstüne kış. Allah'ım vallahi çok acı ya.
Bekleyene, göçük altındakine...

Heryere yetişmek imkansız. Bölge büyük ulaşım kötü, kış günü. Çoğu incecik gecelikle yakalandı. Off düşündükçe kafayı sıyırmamak mümkün değil

Ah Türkiyem ah, bir kere şaşırt lan bir kere sevindir şu milleti

Herhangi bir facia olduğunda bir kez üstüne düşeni yap yazık günah ya

Yıllardır aynı, biraz olsun ders alıp gelişmez mi şu konularda bu ülke her zaman senaryo aynı her zaman, yangın olur aynı ,deprem olur aynı

Hatay’da çoğu yardım çağrısı Rönesans Rezidans’tan yapılıyor. Hala yardım gelmediği de söyleniyor. Rönesans’ın yaptığı bir Rezidansta bile bunlar nasıl yaşanır, insan diyecek bir şey bulamıyor cidden…
Kaç tane lüks yeni site çökmüş böyle.

Hataya doğru düzgün yardım yok. Nereye baksam yardım yok yazıyorlar

Yılardır bu bölgede deprem beklendiği bas bas bağırılıyor. Ne bir önlem, ne bir çalışma var. Ötv’lere, kdv’lere, deprem vergilerine rağmen deprem sonrası için de yeterli donanımın olmadığını görüyoruz. Çok büyük bir alan, her yere ulaşmak çok zor gerçekten ama bir ili kaderine terk etmek kabul edilebilir değil maalesef.

Allah kardeşlerimizin yardımcısı olsun.

Belki acımasızlık olacak ama şu an bence ekiplerin önceliğinin dışardaki insanların barınması/beslenmesi olması lazım.5500 binanın enkazının kısa sürede kaldırılması mümkün görünmüyor

Heryere yetişmek imkansız. Bölge büyük ulaşım kötü, kış günü. Çoğu incecik gecelikle yakalandı. Off düşündükçe kafayı sıyırmamak mümkün değil

Daha önceden bu haritaya göre ekipler yetiştirilmiş olsaydı, belki üzülerek diyorum bunu da daha az kayıp olabilirdi. Bir ihtimal bile olsa...Deprem ülkesiyiz sonuçta. Bu gerçeği kabul edip çözüm üretmemiz gerek. Yeniden yapılanma zor olduğuna göre bu yardım ekipleri arttırılmalı. Diğer dediklerinizin hepsine katılıyorum. Kışın iki katı zor.

2gündür 2 saat uyudum uyumak istemiyorum artık, ihanet edecekmişim gibi geliyor. Orda insanlar cabıyla uğraşırken uyuyamıyorum yüreğim yanıyor yüreğim.
İnsanlar çaresiz bekliyor abi ya 19 saat oldu dokunulamayan binlerce bin var çıldıracağım gerçekten.
Kardeşim hislerini gayet iyi anlıyorum. sıcak evlerde oturup gelişmeleri takip ediyor olmaktan başka bişey yapamamk insanın zoruna gidiyor

Devlet olarak 7/24 kendimizi överiz ama hiç bir felakette gerekli aksiyonları alamayız. Yazıklar olsun. Şu trajediyi hak etmiyor bu ülkenin insanı. Allah bütün depremzedelerin yardımcısı olsun ancak acayip sinirleniyorum Hatay'ın durumunu gördükçe.

Hatayspor Futbolcusu Kerim Alıcı: Cristian Atsu hala enkaz altında. Bir an önce yardım istiyoruz.

yağız böyle twit atmış

Hatay’da çoğu yardım çağrısı Rönesans Rezidans’tan yapılıyor. Hala yardım gelmediği de söyleniyor. Rönesans’ın yaptığı bir Rezidansta bile bunlar nasıl yaşanır, insan diyecek bir şey bulamıyor cidden…
Oha ya rönesans ülkenin en büyük inşaat firmalarından biri.şöyle sitelerine girip bi çırpıda projelerine baktım bursa,elazığ,adana,başakşehir şehir hastenelerine yer vermişler.sayısız avm de cabası.biz ölmüşüz haberimiz yok

Haber Türk’de koca Prof ve uzman gelmiş soruyu soran (soru da bomboş) çakma devrin gazetecisi Faruk. Hoca döndü baktı ne diyor bu diye.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt